March 10Mar 10 Pakao na zemlji... a kad im ponudim da se menjamo stan na Vračaru za stan u Devetom niko neće, radije bi tu muku da iznesu do kraja
March 10Mar 10 Author 1 hour ago, Amos said:Pakao na zemlji... a kad im ponudim da se menjamo stan na Vračaru za stan u Devetom niko neće, radije bi tu muku da iznesu do kraja Austrijanci teski k'o crna zemlja kod takvih stvari. Jos su uvek odlicno informisani oko milion detalja. (pogotovo ekipa iz devetog)Ja znam lika koji se natezao nedeljama za 250eur troska na stan u 4. koji je tada kostao oko 750.000. eur ( bila rasprava ko placa on ili prodavac)
March 10Mar 10 1 hour ago, Amos said:Pakao na zemlji... a kad im ponudim da se menjamo stan na Vračaru za stan u Devetom niko neće, radije bi tu muku da iznesu do kraja Kako Vracar sada izgleda i Brazilci iz favela mi se doooobro zamislili.
March 11Mar 11 A u ovim vestima:Jeeeej, nakon što su se ostali izborili za povećanje plata, i IT sektor se izborio za isto!Još samo da se zaustavi otpustanje :/Čujem da se u jednoj poznatoj bečkoj it firmi planira smanjenje ljudstva od 10%.A Bogami i mi smo popili udarac.Anyway:
March 11Mar 11 Author 1 hour ago, Have_Fun said:Jeeeej, nakon što su se ostali izborili za povećanje plata, i IT sektor se izborio za isto!Izborili su se za manje smanjivanje plata. Inflacija je bila 3,5 % a oni su se izborili za povecanje 2,75 %.PS.Ubacio sam ove screenshotove u spoiler da se lakse cita tema.
March 11Mar 11 1 hour ago, bags said:Izborili su se za manje smanjivanje plata. Inflacija je bila 3,5 % a oni su se izborili za povecanje 2,75 %.Good pointMada trenutno kakvo je stanje... nek' se ima posla.
March 15Mar 15 Je l' ume neko možda da mi objasni ovu glupost?https://www.heute.at/s/reisewarnung-fuer-kroatien-das-gilt-jetzt-fuer-urlauber-120169948
March 15Mar 15 Author @Pixie Heute je verovatno gori od informera. Imaju par idiota koji prenose vesti iz nasih medija kao u ovom slucaju. Nikakve opasnosti nema sto se tice Austrije za putovanje u Hrvatsku.
March 16Mar 16 Više o smanjenju kupovne moći austrijanaca, zašto je gorivo u AT skupo, problemima u vladajućoj koaliciji, ruskim špijunima, besplatnom roamingu na Balkanu i drugim vestima, možete naći u spojleruedit: ili ipak ne u spojleru jer je pakao ovo napraviti preko telefona.... ako je uopste i moguce o.Oedit2: uspeo nakon sto sam morao da upalim laptop da odradim spoilerisanje.. mozda sam zaboravio neke cake, ali mi se cini da je ranije lakse bilo to odraditi. Edited March 16Mar 16 by Have_Fun
March 16Mar 16 Author Ovo sa trans osobama nije nista. Finanzamt se srusio u slucaju majki lezbejki i decijeg dodatka tj nije se srusio nego je upao u neki deadlock i nije radio. Nemam pojma kako racunaju tacno inflaciju ali na ove osnovne stvari hrana, higijna i odeca nema teorije da je ovako niska inflacija.
March 16Mar 16 Sta se bune, jeftiniji im je dizel nego nama.26 minutes ago, bags said:Nemam pojma kako racunaju tacno inflaciju ali na ove osnovne stvari hrana, higijna i odeca nema teorije da je ovako niska inflacija.Negde procitao da tehnika utice deflatorno na statistiku, kao kineski telefoni svake godine sve bolji, a ranije su bili i sve jeftiniji, doduse sada nema pojeftinjenja. E to sto postaju bolji/brzi, racuna se kao pojeftinjenje.I onda nam govore kako nema sta da brinemo inflacija je pod kontrolom, a mi cemo i dalje da se 'kvantitativno olaksavamo'.
May 7May 7 Author Raspored religija u Becu u osnovnim skolama (sva deca ukljucena!) : Islam 35%Hriscani 37% (od toga katolici 22%)Bez religije 26%Ostali 2%religion.ORF.at38,5 Prozent der Wiener Pflichtschüler muslimischIn Wien ist der Anteil an muslimischen Schülerinnen und Schülern in den Wiener Pflichtschulen weiter gestiegen. Im laufenden Schuljahr haben 38,5 Prozent der Kinder und Jugendlichen an Volks-, Mittel-
May 7May 7 3 minutes ago, bags said:Raspored religija u Becu u osnovnim skolama (sva deca ukljucena!) :Islam 35%Hriscani 37% (od toga katolici 22%)Bez religije 26%Ostali 2%religion.ORF.at38,5 Prozent der Wiener Pflichtschüler muslimischIn Wien ist der Anteil an muslimischen Schülerinnen und Schülern in den Wiener Pflichtschulen weiter gestiegen. Im laufenden Schuljahr haben 38,5 Prozent der Kinder und Jugendlichen an Volks-, Mittel-krscanska Evropa...
May 7May 7 52 minutes ago, bags said:Raspored religija u Becu u osnovnim skolama (sva deca ukljucena!) :Islam 35%Hriscani 37% (od toga katolici 22%)Bez religije 26%Ostali 2%religion.ORF.at38,5 Prozent der Wiener Pflichtschüler muslimischIn Wien ist der Anteil an muslimischen Schülerinnen und Schülern in den Wiener Pflichtschulen weiter gestiegen. Im laufenden Schuljahr haben 38,5 Prozent der Kinder und Jugendlichen an Volks-, Mittel-Dobro, to je smao u Becu tako, kapiram da ih ostatak krscanske Austrije i gleda i negoduje.