Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Austria, abandon hope all ye who enter here ...

Featured Replies

Pakao na zemlji... a kad im ponudim da se menjamo stan na Vračaru za stan u Devetom niko neće, radije bi tu muku da iznesu do kraja sad

• Replies 643
  • Views 51.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jesam iz Graca, vodim ćerku na sport u tu školu…mi smo u Italiji na produženom vikendu, juče je bio praznik a škola moje starije ćerke ima i danas slobodno. Preko desetoro mrtvih, opšta panika među

• Za pocetak podestimo se kako je to izgledalo na pocetku epidemije:  

• Ali zato mi sa stomakom sad imamo svoji sliku...

Posted Images

• Author
1 hour ago, Amos said:

Pakao na zemlji... a kad im ponudim da se menjamo stan na Vračaru za stan u Devetom niko neće, radije bi tu muku da iznesu do kraja sad

Austrijanci teski k'o crna zemlja kod takvih stvari. Jos su uvek odlicno informisani oko milion detalja. (pogotovo ekipa iz devetog)

Ja znam lika koji se natezao nedeljama za 250eur troska na stan u 4. koji je tada kostao oko 750.000. eur ( bila rasprava ko placa on ili prodavac)

1 hour ago, Amos said:

Kako Vracar sada izgleda i Brazilci iz favela mi se doooobro zamislili.

A u ovim vestima:

Jeeeej, nakon što su se ostali izborili za povećanje plata, i IT sektor se izborio za isto!

Još samo da se zaustavi otpustanje :/

Čujem da se u jednoj poznatoj bečkoj it firmi planira smanjenje ljudstva od 10%.

A Bogami i mi smo popili udarac.

Anyway:

Screenshot_20260311_084037_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083929_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083921_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083905_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083856_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083848_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083839_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083822_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083812_Instagram.jpg

Screenshot_20260311_083804_Instagram.jpg

• Author
1 hour ago, Have_Fun said:

Jeeeej, nakon što su se ostali izborili za povećanje plata, i IT sektor se izborio za isto!

Izborili su se za manje smanjivanje plata. Inflacija je bila 3,5 % a oni su se izborili za povecanje 2,75 %.

PS.

Ubacio sam ove screenshotove u spoiler da se lakse cita tema.

1 hour ago, bags said:

Izborili su se za manje smanjivanje plata. Inflacija je bila 3,5 % a oni su se izborili za povecanje 2,75 %.

Good point

Mada trenutno kakvo je stanje... nek' se ima posla.

Je l' ume neko možda da mi objasni ovu glupost?

https://www.heute.at/s/reisewarnung-fuer-kroatien-das-gilt-jetzt-fuer-urlauber-120169948

• Author

@Pixie

Heute je verovatno gori od informera. Imaju par idiota koji prenose vesti iz nasih medija kao u ovom slucaju. Nikakve opasnosti nema sto se tice Austrije za putovanje u Hrvatsku.

Više o smanjenju kupovne moći austrijanaca, zašto je gorivo u AT skupo, problemima u vladajućoj koaliciji, ruskim špijunima, besplatnom roamingu na Balkanu i drugim vestima, možete naći u spojleru

Screenshot_20260316_091104_Instagram.jpgScreenshot_20260316_091056_Instagram.jpgScreenshot_20260316_091047_Instagram.jpgScreenshot_20260316_091038_Instagram.jpgScreenshot_20260316_091026_Instagram.jpgScreenshot_20260316_091014_Instagram.jpgScreenshot_20260316_090931_Instagram.jpgScreenshot_20260316_090922_Instagram.jpgScreenshot_20260316_090912_Instagram.jpgScreenshot_20260316_090903_Instagram.jpg

edit: ili ipak ne u spojleru jer je pakao ovo napraviti preko telefona.... ako je uopste i moguce o.O

edit2: uspeo nakon sto sam morao da upalim laptop da odradim spoilerisanje.. mozda sam zaboravio neke cake, ali mi se cini da je ranije lakse bilo to odraditi.

Edited by Have_Fun

• Author

Ovo sa trans osobama nije nista. Finanzamt se srusio u slucaju majki lezbejki i decijeg dodatka tj nije se srusio nego je upao u neki deadlock i nije radio.

Nemam pojma kako racunaju tacno inflaciju ali na ove osnovne stvari hrana, higijna i odeca nema teorije da je ovako niska inflacija.

Sta se bune, jeftiniji im je dizel nego nama.

26 minutes ago, bags said:

Nemam pojma kako racunaju tacno inflaciju ali na ove osnovne stvari hrana, higijna i odeca nema teorije da je ovako niska inflacija.

Negde procitao da tehnika utice deflatorno na statistiku, kao kineski telefoni svake godine sve bolji, a ranije su bili i sve jeftiniji, doduse sada nema pojeftinjenja. E to sto postaju bolji/brzi, racuna se kao pojeftinjenje.

I onda nam govore kako nema sta da brinemo inflacija je pod kontrolom, a mi cemo i dalje da se 'kvantitativno olaksavamo'.

• Author

Dobar video o austrijskoj nadoplati:

image.png

• 1 month later...
  • Author

Raspored religija u Becu u osnovnim skolama (sva deca ukljucena!) :

Islam 35%

Hriscani 37% (od toga katolici 22%)

Bez religije 26%

Ostali 2%

religion.ORF.at
No image preview

38,5 Prozent der Wiener Pflichtschüler muslimisch

In Wien ist der Anteil an muslimischen Schülerinnen und Schülern in den Wiener Pflichtschulen weiter gestiegen. Im laufenden Schuljahr haben 38,5 Prozent der Kinder und Jugendlichen an Volks-, Mittel-

3 minutes ago, bags said:

Islam 35%

Bez religije 26%

Ostali 2%

religion.ORF.at
No image preview

In Wien ist der Anteil an muslimischen Schülerinnen und Schülern in den Wiener Pflichtschulen weiter gestiegen. Im laufenden Schuljahr haben 38,5 Prozent der Kinder und Jugendlichen an Volks-, Mittel-

krscanska Evropa...

52 minutes ago, bags said:

Islam 35%

Bez religije 26%

Ostali 2%

religion.ORF.at
No image preview

Dobro, to je smao u Becu tako, kapiram da ih ostatak krscanske Austrije i gleda i negoduje.