Svemir Zeka Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 (edited) 3 minutes ago, bradilko said: posto mi se obracata sa Vi pa tako otpisujem. ovo dole je vec ispod svakog nivoa. jasno sam napisao sta mi smeta kod bana kingg luija. To ispod svakod nivoa se odnosi na komentar onaj o Srbima s maljem u glavu i pokrštenim. Pošto je i ovo drugo vid genocida (pogledati pod 5.u definiciji UN) Na taj način komentarisanje šta je bolje a šta gore postaje relativizacija načina na koji je vršen genocid. Edited October 3, 2023 by Svemir Zeka 1
bradilko Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 33 minutes ago, Eleniko said: brte bradilko ti si dobar čovek, ne valja ti ova rabota... zasto ne napises gde gresim? nema tu nikakvog problema.
kud u maglu Simoviću Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 4 minutes ago, Hamlet Strašni said: Trovane jesu. Trovani smo i mi. Ali samo zato sto ih ne shvatamo, sto je već generacijska stvar nas oko i preko pedesetih, ne znači da su zatrovani i da im nema pomoći. da trovani smo, ali početak tog trovanja je preskočio naš formativni period kako kaže njegoš, što se grbo rodi vreme ne ispravi vrlo je moguće da sam u krivu, ali ja zaista i pored sve želje ne vidim da će se to promeniti, pogotovu što te generacije sada već imaju +- četiri banke i oni su uveliko formirani kao ličnosti 6
Hamlet Strašni Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 Just now, kud u maglu Simoviću said: da trovani smo, ali početak tog trovanja je preskočio naš formativni period kako kaže njegoš, što se grbo rodi vreme ne ispravi vrlo je moguće da sam u krivu, ali ja zaista i pored sve želje ne vidim da će se to promeniti, pogotovu što te generacije sada već imaju +- četiri banke i oni su uveliko formirani kao ličnosti Valtazar Bogišić 1 1
kud u maglu Simoviću Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 (edited) da, zaista bi mogao neki split na društvo recimo. o krivici i odgovornosti npr e @Hamlet Strašni znao sam da je neki crnogorac kog citiraju na pravnom Edited October 3, 2023 by kud u maglu Simoviću
Svemir Zeka Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 (edited) 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: da trovani smo, ali početak tog trovanja je preskočio naš formativni period kako kaže njegoš, što se grbo rodi vreme ne ispravi vrlo je moguće da sam u krivu, ali ja zaista i pored sve želje ne vidim da će se to promeniti, pogotovu što te generacije sada već imaju +- četiri banke i oni su uveliko formirani kao ličnosti Formirani smo i mi ispravno, ne brini. Ima i starijih od tebe, etički vrlo čisti, i ne osećaju kolektivnu krivicu imputiranu u individualnu, a o čemu ti pišeš. Prilično je ružno što nas nešto mlađe posmatrate kao treća lica, koja su ovde maltene sažaljevana kao oštećena. I to mlađe nekoliko godina. Da ste stariji 20 godina, nego....svašta Edited October 3, 2023 by Svemir Zeka 4 1
Caligula Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 (edited) 5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: da trovani smo, ali početak tog trovanja je preskočio naš formativni period kako kaže njegoš, što se grbo rodi vreme ne ispravi vrlo je moguće da sam u krivu, ali ja zaista i pored sve želje ne vidim da će se to promeniti, pogotovu što te generacije sada već imaju +- četiri banke i oni su uveliko formirani kao ličnosti Juce mi je dete doslo iz skole i kaze "Albanci nas mrze" A raste pored mene i supruge koji smo autoshovinisti. "Gde si to cula" kaze "od drugarice" (drugarica divno dete, andjeo, kucno vaspitanje - roditelji normalni, znam ih povrsno) Deset godina, cetvrti razred. Edited October 3, 2023 by Caligula 1 1
Filozof manijak Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 (edited) Brzopleta generalizacija predstavlja neformalnu logičku grešku koja podrazumeva donošenje zaključka ili stvaranje generalizacije na osnovu veoma malog uzorka. U statistici se ova greška odnosi na uopštene zaključke zasnovane na istraživanju malog uzorka koji neuspešno reprezentuje populaciju. Dokazi zasnovani na veoma malom uzorku mogu da budu prihvatljivi i relevantni, međutim greška se javlja ukoliko se zaključak iznese na osnovu nedovoljnog broja dokaza. Često je veoma teško odrediti koji je dovoljan broj dokaza kako bi se izneo određeni zaključak. Dovoljnost uzorka delimično je determinisana kontekstom istraživanja, ali ne treba pretpostavljati da povećavanje uzorka dovodi do veće pouzdanosti tvrdnje koju oni dokazuju, jer postoji granica iza koje povećanje uzorka ima zanemarljive uticaje na dovoljnost dokaza. Aleksandar Tomašević esid: ježim se od ljudi koji binarno razmišljaju Edited October 3, 2023 by Filozof manijak 1
Mel Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 1 minute ago, Caligula said: Juce mi je dete doslo iz skole i kaze "Albanci nas mrze" A raste pored mene i supruge koji smo autoshovinisti. "Gde si to cula" kaze "od drugarice" (drugarica divno dete, andjeo, kucno vaspitanje - roditelji normalni, znam ih povrsno) Jel mrze Srbi Albance, onako vecinski, ne pitam za tebe i tvoju zenu?
JozoMujica Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 1 minute ago, Caligula said: Juce mi je dete doslo iz skole i kaze "Albanci nas mrze" Nije se desilo, valjda bi rekla "Šiptari nas mrze" da je čula od drugarice. 2
Krampa Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 1 minute ago, JozoMujica said: Nije se desilo, valjda bi rekla "Šiptari nas mrze" da je čula od drugarice. kosovari nas mrze?
Meazza Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: da trovani smo, ali početak tog trovanja je preskočio naš formativni period kako kaže njegoš, što se grbo rodi vreme ne ispravi vrlo je moguće da sam u krivu, ali ja zaista i pored sve želje ne vidim da će se to promeniti, pogotovu što te generacije sada već imaju +- četiri banke i oni su uveliko formirani kao ličnosti U vreme kad sam ja isao u skolu (devedesete) Hrvati, Albanci i Bosnjaci su bili nepostojeci topic. Ne secam se da sam ikad ikog od vrsnjaka cuo da prica o ratovima, sukobima i drugim nacijama. Pricali smo o svemu i svacemu a to nam nije bilo na kraj pameti. 2
Lord Protector Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 1 minute ago, JozoMujica said: Nije se desilo, valjda bi rekla "Šiptari nas mrze" da je čula od drugarice. Nema šanse da je to pokupila u školi, u pitanju je kućna indoktrinacija 1
JozoMujica Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 Just now, Krampa said: kosovari nas mrze? U Šumadiji se tako nazivaju bivši stanovnici KiM koji su se doselili. 1
Milošica Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 Tačno smo mi mlađi napravili ratove i učestvovali u njima. 6
Recommended Posts