Indy Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 Ima sigurno ko bolje zna ovde, ja tamo dolazim jednom u 4 godine, ali cene nekretnina su otišle ihaha od agresije na Ukr. Ne mislim samo na cene u BG, to još i nekako (ipak je to 1 svecki grad), nego su i po provincijalnim gradovima skočile cene - barem ovo što mogu da vidim na netu - WTF u prilogu. Spoiler 2
Mr.Mxyzptlk Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 a ukrajinci nista,, a? njih samo vidim da voze opasno dobra kola, inace ih ne razlikujem od rusa, tako da ih sve zovem rusi.
Eleniko Posted September 13, 2023 Author Posted September 13, 2023 ne znam o uticaju rusa na cene nekretnina. mislim da oni kupuju manje nego što se očekuje jer još nije jasno dokle će biti ovde. moguće da taj trend uzme maha. a nemam gde da se informišem jer je javna komunikacija agencija/agenata/tržišta manipulativna tj u funkciji nekog cilja koji žele da postignu - najčešće dalji rast cena. ono što se moglo videti je da novogradnji i dalje raste cena ali sporije a da je starogradnji rast stao i da čak ima blagog pada. glavni faktor tu je i dalje pranje crnog novca od gudrovine i drugih blagodeti. mislim sve i da su uticali, rusi sigurno nisu ošurili tržište kao sa izdavanjem. 2
morgana Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 9 minutes ago, Indy said: Ima sigurno ko bolje zna ovde, ja tamo dolazim jednom u 4 godine, ali cene nekretnina su otišle ihaha od agresije na Ukr. Ne mislim samo na cene u BG, to još i nekako (ipak je to 1 svecki grad), nego su i po provincijalnim gradovima skočile cene - barem ovo što mogu da vidim na netu - WTF u prilogu. Reveal hidden contents cijene iznajmljivanja su bile skocile dvostruko. drzava tradicionalno nije uradila nista za svoje gradjane. pale su prije pola godine ali ne na nivo od prije rata u ukrajini. cijene prodaje porasle su abnormalno ali je trziste potpuno stalo. kredite gotovo niko da ni ne uzima, sve sto se proda, ode za kes. 5 3
Filozof manijak Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 Dolazak Rusa&Ukrajinanaca je samo poslužilo kao dobar izgovor našim rentijerima (čitaj špekulantima) da povise cene kvadrata u prodaji i rentu Niti ih je došlo u tolikom da mogu poremetiti tržište nekretnina u obimu koji se desio, niti su oni ludi da ih naši deru cenama u dužem periodu. 1 1
Svemir Zeka Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 Kod mene u kraju su pale cene za rentanje, rekao mi komšija podstanar. Mada, moja rođaka izdaje i dalje za 1200 gajbu u 63.bloku Rusima.
ultra plasticni Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 ako moze da se svaka tema ne pokvari skretanjem na polje finansija. ruskinje su prelepe, to treba da bude fokus 5
dragance Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 20 minutes ago, Svemir Zeka said: Kod mene u kraju su pale cene za rentanje, rekao mi komšija podstanar. Mada, moja rođaka izdaje i dalje za 1200 gajbu u 63.bloku Rusima. 1200 čega, eura??? 1
Svemir Zeka Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 4 minutes ago, dragance said: 1200 čega, eura??? da da
Patty Lee Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 Brt, svaka rođaki čast, ja znam dvoje koji izdaju stanove Rusima, Vračar i Slavija, 1000€.
dragance Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 36 minutes ago, ultra plasticni said: ako moze da se svaka tema ne pokvari skretanjem na polje finansija. ruskinje su prelepe, to treba da bude fokus U pravu si. Gde su te bez brusa?
Patty Lee Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 (edited) Pa jesam okačila gore?!? edit: tehnički nije gore nego na prethodnoj strani ali svejedno Edited September 13, 2023 by Patty Lee
duda Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 (edited) Evo moje Ruskinje. Muž joj je dosadni IT. Oboje su slatki, ona posebno, bavi se šivanjem, ovo što je na njoj, sama je dizajnirala i sašila, mislim da radi preko insta. Ja izdajem stan u strogom centru, 60 kvm, manje od tisuću i još sam im u tu cenu ubacila spremanje stana i pranje posteljine 2x mesečno. A doneli smo im i dodatni sto za rad i dve radne stolice. Edited September 13, 2023 by dùda 1
Recommended Posts