Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MACTEPC 1OOO

Featured Replies

3 minutes ago, ubibobi said:

Uhh, po tebi je onda tenis baš devalvirao poslednjih godina. Tim je bio korektan igrač ali ništa spektakularno, bio je u odnosu na ovu dvojicu prilično limitiran na određenim podlogama, recimo na vimbldonu nikada nije dogurao ni do druge nedelje turnira a najveći uspeh je ostvario u 27 godini osvojivši USO

Tim je bio odlican teniser, ako pogledas H2H sa trojkom, retko ko moze da se pohvali tako dobrim skorom. Iako je bio najbolji na zemlji, nisu mu falile velike pobede ni na betonu. Cini mi se da si ga malo gledao, cim je samo korektan igrac. Ja takav atribut mogu da prilepim Bautisti, Berdihu, Congi...mecevi Tima su bili bas kvalitetni, neki i spektakularni.

• Replies 3.2k
  • Views 169.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Javljam se iz Rima gde sam se danas licno uverila da je sa Novakom sve ok  Gledala sam Medjedovicev ceo mec i bas sam se odusevila sa koliko zara on igra. Puca od samopouzdanja, a i fizicka sprem

Posted Images

6 minutes ago, Lancia said:

Tim je bio odlican teniser, ako pogledas H2H sa trojkom, retko ko moze da se pohvali tako dobrim skorom. Iako je bio najbolji na zemlji, nisu mu falile velike pobede ni na betonu. Cini mi se da si ga malo gledao, cim je samo korektan igrac. Ja takav atribut mogu da prilepim Bautisti, Berdihu, Congi...mecevi Tima su bili bas kvalitetni, neki i spektakularni.

Pošto si napisao da bi stavio kintu na Tima u prajmu protiv sadašnjih Alkarasa i Sinera koji su do svoje 20 i 22 godine osvojili već desetak slemova bio sam primoran da se odredim time da je on bio korektan igrač u odnosu na njih dvojicu koji su po meni spektakularni, što zbog svojih dostignuća, što zbog igre koju prikazuju

Ed. Nole je bar 3 puta izgubio od Tima u pepe imaz eri kada se mučio sa povredom lakta tvrdoglavo odbijajući operativni zahvat a jedna od te 3 je bila na RG i to je bilo baš mučno gledati, mislim da je treći set izgubio sa nulom pred egzaltiranom francuskom publikom

Edited by ubibobi

8 minutes ago, ubibobi said:

Pošto si napisao da bi stavio kintu na Tima u prajmu protiv sadašnjih Alkarasa i Sinera koji su do svoje 20 i 22 godine osvojili već desetak slemova bio sam primoran da se odredim time da je on bio korektan igrač u odnosu na njih dvojicu koji su po meni spektakularni, što zbog svojih dostignuća, što zbog igre koju prikazuju

Ed. Nole je bar 3 puta izgubio od Tima u pepe imaz eri kada se mučio sa povredom lakta tvrdoglavo odbijajući operativni zahvat a jedna od te 3 je bila na RG i to je bilo baš mučno gledati, mislim da je treći set izgubio sa nulom pred egzaltiranom francuskom pulikom

Kao sto rekoh Tim je imao tu nesrecu da igra u vremenu trojke, vrlo je nazahvalno porediti igrace iz razlicitih epoha. Niko ne porice da su Alkaras i Siner super igraci, ne moram odmah da degradiram neciji talenat ili igru, pogotovo ne ovako u odnosu na Djokovica, Tim je igrao jako dobro i protiv Nadala i Federera.

7 minutes ago, Lancia said:

Kao sto rekoh Tim je imao tu nesrecu da igra u vremenu trojke, vrlo je nazahvalno porediti igrace iz razlicitih epoha. Niko ne porice da su Alkaras i Siner super igraci, ne moram odmah da degradiram neciji talenat ili igru, pogotovo ne ovako u odnosu na Djokovica, Tim je igrao jako dobro i protiv Nadala i Federera.

Slažem se da je nezahvalno porediti a to sam i napisao na prethodnoj strani u vezi goat trke i toga da je treba sagledavati kroz više faktora svojstvenim epohama u kojima se igralo. Što se tiče degradiranja igre i talenta, zar ne misliš da ti to isto radiš u vezi Sinera i Alkarasa tvrdnjom da bi ih Tim dobio u tom nekom zamišljenom duelu?

Svako ima prava na sopstvene preferencije i ja poštujem tvoje svakako ali mislim da je dalje besmisleno raspravljati o nekim šbbkbb mečevima

13 minutes ago, ubibobi said:

Slažem se da je nezahvalno porediti a to sam i napisao na prethodnoj strani u vezi goat trke i toga da je treba sagledavati kroz više faktora svojstvenim epohama u kojima se igralo. Što se tiče degradiranja igre i talenta, zar ne misliš da ti to isto radiš u vezi Sinera i Alkarasa tvrdnjom da bi ih Tim dobio u tom nekom zamišljenom duelu?

Svako ima prava na sopstvene preferencije i ja poštujem tvoje svakako ali mislim da je dalje besmisleno raspravljati o nekim šbbkbb mečevima

Prvi si poceo vlade

5 minutes ago, Lancia said:

Prvi si poceo vlade

Hahhaha nije da obojica ne cepamo dlaku na 4 dela pa u tom duhu moram da napomenem da sam se nadovezao na tvoj post o Zverevu, Ciciju i Medi i dominaciji ovog dvojca nad njima a Tima si tek naknadno uveo u priču.

Ja sam napisao da mislim da bi sadašnji Siner i Alkaras štrpnuli poneki GS onoj trojici da su se pojavili u njihovom prajmu umesto Zve/Cic/Med and co.

A da su se pojavili još ranije možda ni samprasov rekord ne bi bio oboren fantom

Edited by ubibobi

Kacio je neki lik na TTWu statistike. Sinner ima DR ove sezone 1.50+. Radi uporedjivanja, Djokovic je u najboljim sezonama imao oko 1.40.

OK, jeste sada konkurencija puno slabija nego 2011-2015, ali opet je strasno kako lik dominira.

Edited by G. L.

Season Dominance Ratios (1991–2025)

1.51 2025 Sinner (64 matches played)

1.44, 2019 Nadal (69 matches played)

1.42, 2017 Nadal (81 matches played)

1.42, 2015 Djokovic (89 matches played)

1.42, 2017 Federer (60 matches played)

1.42, 2013 Djokovic (84 matches played)

1.41, 2015 Federer (74 matches played)

1.40, 2006 Federer (97 matches played)

1.40, 2004 Federer (81 matches played)

1.39, 2019 Djokovic (65 matches played)

1.38, 2005 Federer (85 matches played)

1.38, 2011 Djokovic (79 matches played)

1.38, 2007 Federer (78 matches played)

1.38, 2011 Federer (76 matches played)

1.38, 1997 Sampras (69 matches played)

1.38, 2019 Federer (68 matches played)

1.38, 2021 Djokovic (63 matches played)

1.37, 2022 Djokovic (87 matches played)

1.37, 2014 Djokovic (73 matches played)

1.37, 2018 Federer (61 matches played)

1.36, 2023 Djokovic (63 matches played)

1.35, 2008 Nadal (88 matches played)

1.35, 2010 Nadal (81 matches played)

1.35, 1999 Agassi (77 matches played)

Edited by G. L.

• Author

interesantni podaci

samo ispravka za Noletovu 2022.

nije odigrao ni blizu toliko meceva u godini u kojoj je nastupao samo na tlu Evrope i Azije

takodje i pokazatelj da se ranije igralo vise, i turnira i meceva

ispade da su se obe alkarazove YEN1 sezone poklopile sa novakovim i janikovim banovima ('22 i '25) ali ko te pita, uzeo je ponudjeno.

sto se tice tzv sendvič generacije (igraci rodjeni 90-tih) Tim i Medo su svakako najbolji medju njima, ne samo zato sto imaju slem.

da bi im se pridruzio npr Zverev, trebao bi bar doseci dominikov broj gs finala. uspesi na mastersima su ok, ali to nije dovoljno. uostalom vidimo ko ih sve danas osvaja

Mozda se mislilo na 2012. Tad je Novak imao 75-12.

• Author

to vec ima smisla

inace, da je karlos slavio u nedeljnom finalu imao bi godinu sa najvecom turnirskom zaradom ikad (tik za nekih 20-tak hiljada dolara)

ovako, najbolja sezona u istoriji tenisa i dalje odoleva po pitanju $$$

Prize money leaders per season

1. $21,146,145 Novak Djokovic 2015.

2. $19,735,703 Jannik Sinner 2024.

3. $19,120,641 Jannik Sinner 2025.

4. $18,803,427 Carlos Alcaraz 2025.

5. $16,349,701 Andy Murray 2016.

6. $16,349,586 Rafael Nadal 2019.

7. $15,967,184 Novak Djokovic 2018.

8. $15,952,044 Novak Djokovic 2023.

9. $15,864,000 Rafael Nadal 2017.

10. $15,196,504 Carlos Alcaraz 2023.

• 2 months later...
On 17. 11. 2025. at 9:56, Arkadija said:

Ništa onda, čekamo da porase Karlitosov brat, kako se čita, valjda, Haime. Vidim da je osvojio neki turnir u svojoj starosnoj grupi.

To bi bio anticka tragedija nivo tenzije da ga rodjeni brat sjebe u obaranju svih zivih i mrtvih rekorda

• 1 month later...
  • Author

Indian wells je prosle godine presao na laykold podlogu a od ove i na dunlop loptice, tako da nije vise turnir sa najvisim odskokom i najsporijim uslovima na turu.

Marcinjak je savladao Meptesija u revolveraskom obracunu i igrace sa Novakom u 2.kolu

vidim da je Nole prijavio i dubl sa Cicipasom .... no comment

Kecman je prosao Altmajera i u drugom ide na Kobolija, koji mu je nanio srcedrapajuci poraz sad u Akapulku.

od zena tu je Krunic u parovima i to je to. ostali ili kilavi povredjeni ili van forme

porodi ga

U drugom setu upalio masinu al dok podmaze...