Shan Jan Posted January 27 Posted January 27 6 minutes ago, bags said: Koliki je bruto koji firma placa na ovih recimo za leada 3650 EUR ? Ovi moji eksterni kad sam im pokazao (kad su odradili cross check sa numbeo) izneverovali. https://dataprofit-racunovodstvo.rs/obracun-zarade 5188 u ovom slucaju. 1
radisa Posted January 27 Posted January 27 44 minutes ago, bags said: Koliki je bruto koji firma placa na ovih recimo za leada 3650 EUR ? Ovi moji eksterni kad sam im pokazao (kad su odradili cross check sa numbeo) izneverovali. zavisi od domišljatosti računovođe, stepena poverenja izmešu zaposlenog i poslodavca, nekih dogovora... ako nije domišljat i ide se strogo zakonski, oko 700000 dinara - 5800 € ... Možeš ovde da proveriš zvanični obračun: https://www.kalkulator.servisracunara.org/ 1
radisa Posted January 27 Posted January 27 (edited) 45 minutes ago, Shan Jan said: https://dataprofit-racunovodstvo.rs/obracun-zarade 5188 u ovom slucaju. E jbg, meni ovaj drugi sajt izbacio više... EDIT: Mislim da ti tu nedostaje PIO i zdravsveno... Edited January 27 by radisa 1
Shan Jan Posted January 27 Posted January 27 5 minutes ago, radisa said: E jbg, meni ovaj drugi sajt izbacio više... EDIT: Mislim da ti tu nedostaje PIO i zdravsveno... Moguce, ja sam ocekivao da je neto oko 60-65% plate.
Shan Jan Posted January 27 Posted January 27 Sad naleteh na ovu vest za Vroom: Vroom laying off 90% of workforce, shutting down used-vehicle platform Quote The company, which peaked at a valuation of over $8 billion in August 2020 but has seen its market cap fall to $75 million Kako kompanija koja ima platformu na kojoj se radi trgovina par hiljada koriscenih vozila godisnje postigne da joj akcije vrede 8 milijardi? 1
radisa Posted January 27 Posted January 27 4 minutes ago, Shan Jan said: Sad naleteh na ovu vest za Vroom: Vroom laying off 90% of workforce, shutting down used-vehicle platform Kako kompanija koja ima platformu na kojoj se radi trgovina par hiljada koriscenih vozila godisnje postigne da joj akcije vrede 8 milijardi? I zasto ja nisam sposoban da napravim tako nesto i prodam nekom... :( 1
Lezilebovich Posted January 27 Posted January 27 52 minutes ago, radisa said: E jbg, meni ovaj drugi sajt izbacio više... EDIT: Mislim da ti tu nedostaje PIO i zdravsveno... Mozda je razlika da li gleda bruto 1 ili bruto 2
radisa Posted January 27 Posted January 27 Just now, Lezilebovich said: Mozda je razlika da li gleda bruto 1 ili bruto 2 Pa da, ali sustina je koliko ukupno kosta... onaj sajt sto sam linkovao mislim da racuna tacno, jer ima razdvojeno...
Venom Posted January 27 Posted January 27 23 minutes ago, Shan Jan said: Sad naleteh na ovu vest za Vroom: Vroom laying off 90% of workforce, shutting down used-vehicle platform Kako kompanija koja ima platformu na kojoj se radi trgovina par hiljada koriscenih vozila godisnje postigne da joj akcije vrede 8 milijardi? Tako što su izašli na berzu u vreme corone i umeli da prodaju priču investitorima. Te procene su ionako skroz fiktivne, vrednost jedne akcije x broj akcija, ali niko im nikad ne bi platio toliko da kupuje 100% firme. Dobro, Elon se jednom zajeb'o ali to je retko.
duma Posted January 27 Posted January 27 2 hours ago, Shan Jan said: Sad naleteh na ovu vest za Vroom: Vroom laying off 90% of workforce, shutting down used-vehicle platform Kako kompanija koja ima platformu na kojoj se radi trgovina par hiljada koriscenih vozila godisnje postigne da joj akcije vrede 8 milijardi? Nikola motors je vredeo i više, a kamion prodali nisu. GM im je dao 2 milijarde za 11% akcija.
Sammael Posted January 27 Posted January 27 3 hours ago, Shan Jan said: Sad naleteh na ovu vest za Vroom: Vroom laying off 90% of workforce, shutting down used-vehicle platform Kako kompanija koja ima platformu na kojoj se radi trgovina par hiljada koriscenih vozila godisnje postigne da joj akcije vrede 8 milijardi? Tako što su investitori moroni. Kako je WeWork prodao sebe kao tech kompaniju i ojadio SBVF za milijarde?
Sestre Bronte Posted January 27 Posted January 27 neko uspe da se predstavi kao tech kompanija, neko ne uspe ovi koji nisu uspeli su bar pomenuti:
Shan Jan Posted January 27 Posted January 27 Ispada da na toj berzi obitavaju samo paljevina koje ne znaju nista o kompanijama cije akcije kupuju i hostapleri koji namerno dizu i spustaju hajp. Zapravo, to je verovatno i istina. Ja ne mogu da opisem koliko puta sam imao situaciju u karijeri gde je neko visem menadzmentu prodao pricu i oni nas pitaju o proizvodu tek pred kupovinu i onda moramo rukama i nogama da se borimo da ne uzmu to sranje.
bloodymir Posted January 28 Posted January 28 On 23. 1. 2024. at 20:42, bags said: Je li zna neko nesto vise o Harness kancelariji u Beogradu? Vladan mi je komša pa znam po nešto. On je okupio tim u BG i još nekoliko u Kišinjevu. Znam da je pominjao GoLang. Kanc u Ušću ali naravno svi rade od kuće. Hvalio se da je pokupio sve najbolje ljude što na ime zanimljivog projekta što, po njegovim rečima, odličnih uslova https://www.netokracija.rs/harness-beograd-191228 Ako treba nešto više da se sazna, mogu da ga propitam.. 1
bags Posted January 28 Posted January 28 @bloodymir Hvala. Ja obicno kad nadjem dobar proizvod imam naviku da bacim pogled na careers pa me iznenadilo kad sam video belgrade. U drugim vestima za starije vukove koji zele emigrirati u Nemacku: https://www.gulp.de/gulp2/g/projekte/agentur/C00929028 4
Recommended Posts