Jump to content
IGNORED

BG restorani v2.0

renne

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, napadaj said:

There's no such thing as premasno 😃

• Wub 1
Posted
2 hours ago, Tsai said:

Obraze, brizle, pihtije, jezik, repove, ljute belolucane, pastetu od divljaci, kiseli kupus

Sve sam to jeo danas. Preminucu

Jel znaš brate koliko desničara ide tamo

• Haha 2
Posted

Nemojte da samo ja pisem. 🙂

Osteria Mozzarella na Novom Beogradu

IMG_6644.thumb.jpeg.cfab590320279b759eb734aadb0f0b68.jpeg

IMG_6645.thumb.jpeg.acfe8ff8360e3d1141c701512117f6a1.jpeg

Na prvoj slici je Zeleni rizoto sa curetinom, spanacem, graskom, mocarelom, susenim paradajzom, bosiljkom, parmezanom, blukom, na drugoj spagete sa tartufima u koturu Parmidjano Redjano sira.

Rizoto je bio ukusan, mislim imao je ukus - svasta su stavili tu 🤨, ali nije to bio ukus spanaca, ni graska, osim kad nabasas na zrno, ni bosiljka, a opet je bilo slano, zasitno, kao da je imalo i neki after taste vegete, vrv nije, a ne bi se cudila ni da jeste, nesuptilno i ne znam sta mi bi da to narucim.

Spagete su bile al dente, samo sam probala, jedva da sam ista mogla da osetim posle rizota.

Dezert - tiramisu, rekla bih od biljne pavlake. Ne primetih u njemu ni kafu, ni alkohol, samo na nepcu onaj karakteristicni osecaj biljne masnoce razredjene dodacima od E1 do E10000.

IMG_6646.thumb.jpeg.ecdcf5e5f9d76f88055c254e155ec4b4.jpeg

Na pocetku bio kuver - fokaca sa sirom i namazom od maslina (nije to fokaca), a posto nisam znala da postoji kuver, a bila sam gladna, narucih bruskete sa paradajzom: pica testo razvuceno u duguljasti oblik zapeceno sa ceri paradajzom, malo sira (diskretno, neprimetno) i rukola.

Meni podeljen po regionima Italije - zanimljiva ideja, to me je i privuklo, ali treba malo vremena i strpljenja za snaci se.

Unutra dosta stolova, konobari se jedva provlace izmedju, pet friendly, sa zaviscu sam gledala stolove do prozora (za sestoro su).

Sve u svemu, necu ponoviti.

• +1 3
  • Hvala 2
  • Tužno 1
Posted

nije u pitanju klasičan restoran već take away, za sve koji gravitiraju ka tzv savskim blokovima najtoplija preporuka za “domaćicu maju”

sve na kašiku je 1 vrh

preko puta ulaza u oš mladost, blok 64, ima ih na walt/gloovo

• Hvala 3
  • 4 weeks later...
Posted

sevnula za ručak mićina karađorđeva®️

iako je restoran preuzeo sin(unuk) karađorđeva ubedljivo najbolja u ovom delu univerzuma

mića je živ i zdrav, za vidovdan mu prave rođendansku žurku, punih devedeset

:ziga:

• +1 7
  • Hvala 2
Posted
3 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

sevnula za ručak mićina karađorđeva®️

iako je restoran preuzeo sin(unuk) karađorđeva ubedljivo najbolja u ovom delu univerzuma

mića je živ i zdrav, za vidovdan mu prave rođendansku žurku, punih devedeset

:ziga:

To gore u zemunu, gornji grad? 

Mi slavili zeni rodjendan u durmitoru, nista nisam ocekivao, ispalo bas dobro. Hrana, usluga... cak i cene

• +1 1
Posted (edited)

da, u prvomajskoj tu je blizu i pod lozom

e

kod miće sam bio par puta i nikad ništa sem karađorđeve nisam uzeo. greota je

Edited by kud u maglu Simoviću
  • +1 4
Posted

"Ljubica" na Adi:

-Dobar dan, šta imate od ribe?

-Imamo sve. Imamo dobre lignje na žaru (prim: ovo kaže ničim izazvan, bez ikakvog podpitanja)

-Lignje su sveže, iz Save? (zafrkavamo se)

-(Mrtav ozbiljan konobar): Da..., ali evo proveriću sa kuvarom.

-I pastrmka ti je savska?

-Da, da, sve uzimamo odavde.

Ekipa koja vodi restoran promenjena pre dva leta.

Sada naplaćuju kuver, mož misliti, u toj istoj baraci na vodi. Da opišem plastično onima koji nisu bili: Sedamo za sto, kelner donosi i stavlja pikslu. Kažemo ne treba piskla. "Ma da vam vetar ne odnese stolnjak". (Sedimo unutra).

Da budem poštena, riblja čorba perfektna (Ljubica bila i lično spremila), šaran odličan, som malo blatnjavog ukusa, ali to je valjda do soma, ne do kuvara?

Cene jače.

• +1 1
  • Haha 4
  • Hvala 1
Posted
1 hour ago, Tihajeza said:

"Ljubica" na Adi:

-Dobar dan, šta imate od ribe?

-Imamo sve. Imamo dobre lignje na žaru (prim: ovo kaže ničim izazvan, bez ikakvog podpitanja)

-Lignje su sveže, iz Save? (zafrkavamo se)

-(Mrtav ozbiljan konobar): Da..., ali evo proveriću sa kuvarom.

-I pastrmka ti je savska?

-Da, da, sve uzimamo odavde.

Ekipa koja vodi restoran promenjena pre dva leta.

Sada naplaćuju kuver, mož misliti, u toj istoj baraci na vodi. Da opišem plastično onima koji nisu bili: Sedamo za sto, kelner donosi i stavlja pikslu. Kažemo ne treba piskla. "Ma da vam vetar ne odnese stolnjak". (Sedimo unutra).

Da budem poštena, riblja čorba perfektna (Ljubica bila i lično spremila), šaran odličan, som malo blatnjavog ukusa, ali to je valjda do soma, ne do kuvara?

Cene jače.

Ovo ko onomad kad sam bio u nekom restoranu iza surduka kad se krene ka slankamenu. Ne pamtim ime al ima i neke smestajne kapacitete i na samoj je reci.

Pitam konobara sta preporucuje od ribe, kaze lososa. Ja se nasmejem, reko to je taj sremacki humor. On mrtav ozbiljan

• Haha 7
Posted
4 minutes ago, ZokiAsov said:

Ja se nasmejem, reko to je taj sremacki humor. On mrtav ozbiljan

Hahahhahahah zamišljam situaciju 

Posted (edited)

Kao ona konoba u selu kod Požege specijalizovana za morsku ribu, rakove i školjke :D

Hobotnice u posudama iz Zlakuse...

Edited by msv
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted
2 hours ago, ZokiAsov said:

Ovo ko onomad kad sam bio u nekom restoranu iza surduka kad se krene ka slankamenu. Ne pamtim ime al ima i neke smestajne kapacitete i na samoj je reci. 

Zoki, Zoki... 

• Haha 8
Posted (edited)

Ne morate ovde da se prisećate.

Edited by Milošica
  • Tužno 1
Posted
On 14.5.2024. at 14:37, Milošica said:

Ne morate ovde da se prisećate.

👏