brusli Posted April 9 Posted April 9 24 minutes ago, napadaj said: There's no such thing as premasno 😃 1
Milošica Posted April 10 Posted April 10 2 hours ago, Tsai said: Obraze, brizle, pihtije, jezik, repove, ljute belolucane, pastetu od divljaci, kiseli kupus Sve sam to jeo danas. Preminucu Jel znaš brate koliko desničara ide tamo 2
Dada Posted April 18 Posted April 18 Nemojte da samo ja pisem. 🙂 Osteria Mozzarella na Novom Beogradu Na prvoj slici je Zeleni rizoto sa curetinom, spanacem, graskom, mocarelom, susenim paradajzom, bosiljkom, parmezanom, blukom, na drugoj spagete sa tartufima u koturu Parmidjano Redjano sira. Rizoto je bio ukusan, mislim imao je ukus - svasta su stavili tu 🤨, ali nije to bio ukus spanaca, ni graska, osim kad nabasas na zrno, ni bosiljka, a opet je bilo slano, zasitno, kao da je imalo i neki after taste vegete, vrv nije, a ne bi se cudila ni da jeste, nesuptilno i ne znam sta mi bi da to narucim. Spagete su bile al dente, samo sam probala, jedva da sam ista mogla da osetim posle rizota. Dezert - tiramisu, rekla bih od biljne pavlake. Ne primetih u njemu ni kafu, ni alkohol, samo na nepcu onaj karakteristicni osecaj biljne masnoce razredjene dodacima od E1 do E10000. Na pocetku bio kuver - fokaca sa sirom i namazom od maslina (nije to fokaca), a posto nisam znala da postoji kuver, a bila sam gladna, narucih bruskete sa paradajzom: pica testo razvuceno u duguljasti oblik zapeceno sa ceri paradajzom, malo sira (diskretno, neprimetno) i rukola. Meni podeljen po regionima Italije - zanimljiva ideja, to me je i privuklo, ali treba malo vremena i strpljenja za snaci se. Unutra dosta stolova, konobari se jedva provlace izmedju, pet friendly, sa zaviscu sam gledala stolove do prozora (za sestoro su). Sve u svemu, necu ponoviti. 3 2 1
kud u maglu Simoviću Posted April 19 Posted April 19 nije u pitanju klasičan restoran već take away, za sve koji gravitiraju ka tzv savskim blokovima najtoplija preporuka za “domaćicu maju” sve na kašiku je 1 vrh preko puta ulaza u oš mladost, blok 64, ima ih na walt/gloovo 3
kud u maglu Simoviću Posted May 13 Posted May 13 sevnula za ručak mićina karađorđeva®️ iako je restoran preuzeo sin(unuk) karađorđeva ubedljivo najbolja u ovom delu univerzuma mića je živ i zdrav, za vidovdan mu prave rođendansku žurku, punih devedeset 7 2
ZokiAsov Posted May 13 Posted May 13 3 hours ago, kud u maglu Simoviću said: sevnula za ručak mićina karađorđeva®️ iako je restoran preuzeo sin(unuk) karađorđeva ubedljivo najbolja u ovom delu univerzuma mića je živ i zdrav, za vidovdan mu prave rođendansku žurku, punih devedeset To gore u zemunu, gornji grad? Mi slavili zeni rodjendan u durmitoru, nista nisam ocekivao, ispalo bas dobro. Hrana, usluga... cak i cene 1
kud u maglu Simoviću Posted May 13 Posted May 13 (edited) da, u prvomajskoj tu je blizu i pod lozom e kod miće sam bio par puta i nikad ništa sem karađorđeve nisam uzeo. greota je Edited May 13 by kud u maglu Simoviću 4
Tihajeza Posted May 14 Posted May 14 "Ljubica" na Adi: -Dobar dan, šta imate od ribe? -Imamo sve. Imamo dobre lignje na žaru (prim: ovo kaže ničim izazvan, bez ikakvog podpitanja) -Lignje su sveže, iz Save? (zafrkavamo se) -(Mrtav ozbiljan konobar): Da..., ali evo proveriću sa kuvarom. -I pastrmka ti je savska? -Da, da, sve uzimamo odavde. Ekipa koja vodi restoran promenjena pre dva leta. Sada naplaćuju kuver, mož misliti, u toj istoj baraci na vodi. Da opišem plastično onima koji nisu bili: Sedamo za sto, kelner donosi i stavlja pikslu. Kažemo ne treba piskla. "Ma da vam vetar ne odnese stolnjak". (Sedimo unutra). Da budem poštena, riblja čorba perfektna (Ljubica bila i lično spremila), šaran odličan, som malo blatnjavog ukusa, ali to je valjda do soma, ne do kuvara? Cene jače. 1 4 1
ZokiAsov Posted May 14 Posted May 14 1 hour ago, Tihajeza said: "Ljubica" na Adi: -Dobar dan, šta imate od ribe? -Imamo sve. Imamo dobre lignje na žaru (prim: ovo kaže ničim izazvan, bez ikakvog podpitanja) -Lignje su sveže, iz Save? (zafrkavamo se) -(Mrtav ozbiljan konobar): Da..., ali evo proveriću sa kuvarom. -I pastrmka ti je savska? -Da, da, sve uzimamo odavde. Ekipa koja vodi restoran promenjena pre dva leta. Sada naplaćuju kuver, mož misliti, u toj istoj baraci na vodi. Da opišem plastično onima koji nisu bili: Sedamo za sto, kelner donosi i stavlja pikslu. Kažemo ne treba piskla. "Ma da vam vetar ne odnese stolnjak". (Sedimo unutra). Da budem poštena, riblja čorba perfektna (Ljubica bila i lično spremila), šaran odličan, som malo blatnjavog ukusa, ali to je valjda do soma, ne do kuvara? Cene jače. Ovo ko onomad kad sam bio u nekom restoranu iza surduka kad se krene ka slankamenu. Ne pamtim ime al ima i neke smestajne kapacitete i na samoj je reci. Pitam konobara sta preporucuje od ribe, kaze lososa. Ja se nasmejem, reko to je taj sremacki humor. On mrtav ozbiljan 7
Milošica Posted May 14 Posted May 14 4 minutes ago, ZokiAsov said: Ja se nasmejem, reko to je taj sremacki humor. On mrtav ozbiljan Hahahhahahah zamišljam situaciju
msv Posted May 14 Posted May 14 (edited) Kao ona konoba u selu kod Požege specijalizovana za morsku ribu, rakove i školjke Hobotnice u posudama iz Zlakuse... Edited May 14 by msv 1 1
April Posted May 14 Posted May 14 2 hours ago, ZokiAsov said: Ovo ko onomad kad sam bio u nekom restoranu iza surduka kad se krene ka slankamenu. Ne pamtim ime al ima i neke smestajne kapacitete i na samoj je reci. Zoki, Zoki... 8
Milošica Posted May 14 Posted May 14 (edited) Ne morate ovde da se prisećate. Edited May 14 by Milošica 1
chikaminda Posted May 17 Posted May 17 On 14.5.2024. at 14:37, Milošica said: Ne morate ovde da se prisećate. 👏
Recommended Posts