Jump to content
IGNORED

kritika savremene umetnosti

Caligula

Recommended Posts

Posted
<br />Iz ovog zanimljivog posta (premda sam za savr. umetnost 1 duduk), malo mi cudno zvuci ova recenica. Rasejan nije nikad pri ruci kad treba, ali meni tu nesto nije u redu sa duplim negacijama. Ili, jednostavno ne razumem (a voleo bih).<br /><br />EDIT. Ukapirao! Gledao sam u recenicu bez fokusiranja na reci i znacenje mi se samo ukazalo. I to znacenje je skroz cool.<br />
Значење, бар једно, ми се указало у року од одмах, ал' сам онда приметио ту ентоструку негацију и... тешко се куца док су прсти заузети, што разбрајањем што чешкањем по глави.
Posted

Recenica je besmislena, ima jedno "da" viska - ocigledno greskom u kucanju/pisanju.Bez tog "da", itekako ima smisla.

• 3 weeks later...
Posted

Oktobarski salon:prostor - :o :Hail: postava - :ziga: sadrzaj - :piggy:

Posted
Oktobarski salon:prostor - :o :Hail: postava - :ziga: sadrzaj - :piggy:
sta ti znaci prasence? meni je david maljkovic apsolutno genijalan, rosa barba so-so, kentridz cudan u animiranom obliku (do sada sam gledao samo crteze) a domaci umetnici i vidjeni i dosadni.inace prostor je glavni junak oktobarca.
Posted

Ma mislim, kada meni skandinavski sight-specific focusi/prostorni ambijenti ulaze u kategoriju hajlajtova - onda u vraziju mater sa takvim sadrzajem, ali zaista. Ovaj salon je najordinarnije Smaranje, sto se toga tice. Selektori 0, kustosi 9, a prostor 10 bambija.Inace, Rosa Barba je bila otprilike jedina sto bi me dovuklo da dodjem, kao i pretpostavljam Indijski eight-screen marathon (za koji sam obecao sebi da cu se sutra ili prekosutra vratiti). Takodje Mcqueen i Maljkovic - sasvim solidni. Sretenovic malko udavio danas.

Posted (edited)
Ma mislim, kada meni skandinavski sight-specific focusi/prostorni ambijenti ulaze u kategoriju hajlajtova - onda u vraziju mater sa takvim sadrzajem, ali zaista. Ovaj salon je najordinarnije Smaranje, sto se toga tice. Selektori 0, kustosi 9, a prostor 10 bambija.Inace, Rosa Barba je bila otprilike jedina sto bi me dovuklo da dodjem, kao i pretpostavljam Indijski eight-screen marathon (za koji sam obecao sebi da cu se sutra ili prekosutra vratiti). Takodje Mcqueen i Maljkovic - sasvim solidni. Sretenovic malko udavio danas.
pa dejan je ono bas kunst-istoricar.e da i mik aranaut je meni sasvim solidan iako je pre par godina na izlozbi muzeja stedeljik u beogradu bio jedan njegov bolji rad. opet ponavljam sve su to imena samo su domaci umjetnici izabrani bob te pita kako. meni je svaka izlozba koja se bavi secanjem a na kojoj nema na primer predavanje waltera benjamina u beogradu cist amaterizam pri istrazivckom radu selektora. na stranu sto nesretni prust zaista nije zasluzio da svako uzima njegove madlene u usta. Edited by kim_philby
Posted

Okej, malo sam preterao u prvom postu sa ocenom. Elem, bio sam posle petka jos i u subotu i nedelju na Salonu i znacajno izmenio svoj prvobitni utisak: ovaj Oktobarski je imao 2 apsolutno fenomenalna rada, minimum 2 koja su bila vise nego worth seeing, kao i 2 koja bi smestio u 'simpaticno' kategoriju, sto ga cini dakako uspelim u mojoj knjizi. Po tako utvrdjenom redosledu kategorija, poredak izgleda ovako:1) Steve McQueen - (UK, 2002) Once Upon a Time2) Carl Michael von Hausswolff & Thomas Nordanstand - (Sweden, 2002) Hashima, Japan3) Amar Kanwar - (India, 2007) The Lightning Testimonies4) Rosa Barba - (Italy, 2010) The Long Road5) David Maljković - (Croatia, 2006) These Days6) Maja Bajević - (BiH, 2000) Woman at Work II – The ObserversU kategoriju 'ali, zasto?' ili 'kako ga/ju nije sramota?', redom idu:1) Jonas Dahlberg - onaj rad sa 3 sobe, photoshopiran, besmislen i tupav2) Eva Koch - ona Dante glumatanje idiotarija3) Ana Adamovic - ona dozlaboga isprazna emotivna introspekcija. ja bi ono pusto na Pesnicenjima, jebiga.

• 1 month later...
Posted

i, kako vam se svidja elleov editorijal sa marinom abramovic?

Posted
i, kako vam se svidja elleov editorijal sa marinom abramovic?
jos bolje bi bilo da je lady gaga pozirala kao marina :)kupio elle iz drugih razloga.
Posted

Nisam isao do kioska po omiljenu literaturu. Sada ce izmedju saveta "kako ga zavesti" i "kako mu mindblowing popushiti" da se nadje i moja omiljena umetnica:) Nekako sve dodje na svoje

Posted

greshish sinak, to je cosmo, u elleu ce biti vishe izmedju saveta za kvalitetnu depilaciju bikini zone i feng shui eseja zane poliakov

Posted
Nisam isao do kioska po omiljenu literaturu. Sada ce izmedju saveta "kako ga zavesti" i "kako mu mindblowing popushiti" da se nadje i moja omiljena umetnica:) Nekako sve dodje na svoje
LOOK-Magazine-1952-09-09.jpgtacno <_<
Posted (edited)
tacno <_<
Da ga jbm, ostavljam mogucnost da su se mediji malo promenili od cetrdeset pete do sada. A?@gazza: u tom slucaju stvar je jos crnja.edit: naslov je verovatno namenjen citateljkama: "I vi mozete postati umetnica!" Edited by CowBoy
Posted

Editorial je stvarno fotografski i konceptualno los, ali je tekst Mie David o zenskoj umetnosti (?) u formi intervjua sa Darom Pop-Matic, Biljanom Djurdjevic, Milicom Tomic, Anom Adamovic itd zanimljiv. A da, sad mi se javlja zasto je kim kupio Elle.