gospa buba Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Samo ova izjava je već za zatvor.ta izjava je idiotska. uopshte ne znam shta da mislim, mozak mi se smota na svako chitanje, a probala sam nekoliko puta sent from novi mnogo jak bubamoto. 1
Jeremija Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 1 minute ago, gospa buba said: ta izjava je idiotska. uopshte ne znam shta da mislim, mozak mi se smota na svako chitanje, a probala sam nekoliko puta sent from novi mnogo jak bubamoto. Nema šta da misliš, direktno se ruga, ali tako što daje do znanja da zna šta radi, a ne može mu se ništa.
Rowanoke Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 3 minutes ago, gospa buba said: ta izjava je idiotska. uopshte ne znam shta da mislim, mozak mi se smota na svako chitanje, a probala sam nekoliko puta sent from novi mnogo jak bubamoto. Ovo normalna osoba ne moze da izjavi. Ne mozeeeeeeeeeee. Bolesno
gospa buba Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 ja se zato i muchim. budala, glumi budalu? mislim, vigor majic nije bivao budala, kakva je to pricha, kakva odbrana, spetljali smo se, u shocku sprzili dokazni materijal, nismo se setili da zovemo policiju, to je bash bulshit. ali bash. a za to vreme ovaj oslepeo, zanemocao, poludeo i sav je jadan i nema shta da jede, pa da mu damo samo da plasti, ne mora da kosi bulshit neki sent from novi mnogo jak bubamoto. 3
אַף אֶחָד Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 (edited) Quote Novinarka "Vremena" Jovana Gligorijević, autorka teksta o seksualnom nasilju u Istraživačkoj stanici Petnica, kaže da joj se od sinoć javilo još šest žena koje su bile žrtve istog nasilnika, a za koje sagovornice sa kojima je razgovarala nisu ni znale, kao i da najraniji slučaj datira još iz 1993. godine. https://rs.n1info.com/vesti/gligorijevic-javile-se-nove-zrtve-nasilja-u-petnici-moguce-da-ih-je-mnogo-vise/ I komentari ispod vesti su vredni paznje. Edited June 24, 2021 by chandra
Popular Post Shitgenstein Posted June 24, 2021 Popular Post Posted June 24, 2021 Pohađala sam nekoliko različitih seminara u Petnici. Petnici se zahvaljujem uvod u istraživanje i nauku, kako u oblast kojom se i dan danas bavim, tako i u drugim oblastima koje su mi ostale svojevrsni hobi iako nemam formalno obrazovanje. Neki od tamo stečenih prijatelja su ljudi s kojima sam i dan danas, deceniju i plus kasnije, vrlo bliska. Srednjoškolska sećanja iz Petnice su mi veoma draga. Nisam bila meta S-a. Znala sam da pravi "umetničke" fotke, nisam znala da su neke od njih gole, a još manje do koje mere je sve to išlo. Mene je dosta smarala ta priča sa pijanim klošarom koji diskutuje o nauci i umetnosti u svom ćumezu pa sam ga po defaultu izbegavala, i nekako se uvek potrefilo da smo lekturu radili na otvorenom, među ljudima. Kako sam posle dolazila kao saradnica, imala sam priliku da vidim sve više petničkog prljavog veša. Problem je što sa srednjoškolskom decom rade mladi studenti i studentkinje koji ne znaju ama ič o pedagogiji. I među tim studentima je bilo onih sa afinitetima ka srednjoškolkama, dešavalo se da se mlađi saradnici smuvaju sa klinkama iz srednje, neki su to sankcionisali a neki nisu. Ne znam ni za jednu vrlo strašnu priču, ali uopšte ikakvo muvakanje nije smelo da se dešava, a dešava(lo) se. Pre nekoliko godina sam saznala za ove teške priče koje su sada izašle. U Petnici se o tome ćutalo. Dešavalo se da se povede razgovor u široj grupi, S-a su žustro branili i mlađi i stariji. Optuživali devojke da lažu zbog pažnje i ostale klasične fore. Nas par bi nešto reklo (poznajem lično neke od tih devojaka, ali su mi tek godinama kasnije ispričale da se to dešavalo) ali je bilo očigledno da se o tome ćuti. Neki su prosto odbijali da poveruju da se išta dešava, neki su umanjivali, neki su govorili da su te devojke dobrovoljno pristajale na te fotografije, širok dijapazon odbrana je tu postojao. Ovo sve je jedan od razloga zašto sam se iz cele priče udaljila. S. inače ima ćerku godina sličnih nekim od žrtava. Pozitivno je što postoji mesto gde mogu da dođu deca među sebi slične, zainteresovane za istraživanje i znanje, da se izmeste iz svojih sredina i steknu neku širinu. Ali jebiga, za stotine i hiljade nas koji smo iz Petnice izvukli lepe i dobre stvari, postojale su desetine (i ko zna koliko realno) devojaka koje su navukle traume za život. I to je jezivo, zaista jezivo. 21 5
radisa Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 1 hour ago, Taihoskopija said: Da stvar bude još gora, on je žrtve za koje je znao šta su preživele u Petnici, zvao da se vrate centar da drže edukaciju a otkrio je i šta se dogodilo s fotografijama koje je S. slikao, a čiji sadržaja je traumatičan za žrtve. - Mi smo ceo računar uzeli i reformatirali. Nismo ga pregledali. Verovali smo da ćemo tu videti stvari koje nisu u redu i da to ne treba više da postoji. Mislili smo da štitimo decu - rekao je Majić i dodao da SADA veruje da je S. nasilnik. Oni su svesno, bez trunke blama uništili dokazni materijal... Zašto? Pa zato što misle da tako štite instituciju™... 3
Popular Post svashtabezneshto Posted June 24, 2021 Popular Post Posted June 24, 2021 (edited) 1 hour ago, Caligula said: To je obrazac svakako. Prepredena starost manipulise zbunjenu mladost, jos ako je u nekoj Instituciji, mashala, obrazac se sam namece. Mene boli druga stvar - glumci, pisci, umetnici, ljubitelji Tarkovskog i boemi se sada vec serijski predstavljaju kao potencijalni manijaci, cudaci i bolesnici - a Domacini i Patrijote dobijaju grdne sate na nacionalnim frekvencijama da se operu od maloletnicke prostitucije, podvodjenja starcima i trgovine uticajem. Ovaj S. ili Aleksic, Lecic - oni su pojedinci tendenciozno predstavljeni kao sistem (SKOLA GLUME, PETNICA, POZORISTE) a sam sistem koji trguje seksom i zenama na veliko (Jutke, Palme, Dacici, zvezde granda, vlasnici splavova, ministarstva koja zaposljavaju prostitutke) je nevidljiv, necujan, zakamufliran. Muka mi je od svega. predatori su i seljaci i domaćini ali i članovi akademske zajednice, u istom intenzitetu. stepen zaštite predatora zavisi od uticaja i moći koju ima u kolektivu. ne postoji razlika između ovog lika i palme, osim u tarkovskom. a tarkovski je nebitan za ovu priču. Edited June 24, 2021 by svashtabezneshto 9 2
morgana Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 (edited) @radisa ma stite sebe od etikete saucesnika posto su po svemu sudeci znali ili podozrijevali sta se desava. a i sebe kao vlasnike/stejkholdere petnice. Edited June 24, 2021 by morgana 2
aram Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 @chandra Pa dok Majić i Božić nisu krenuli da šalju mejlove okolo, pre dve nedelje, znalo se samo za ovih pet. Rezultat njihovih mejlova je ova cifra od preko dvadeset, a sad će tek da krenu da se javljaju.
Amos Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 (edited) 6 minutes ago, morgana said: @radisa ma stite sebe od etikete saucesnika posto su po svemu sudeci znali ili podozrijevali sta se desava. a i sebe kao vlasnike/stejkholdere petnice. al’ se zaštitio, svaka mu čast. Direktno je priznao da je uništio dokaze za koje je sumnjao/znao šta su. Ako će tako da ih štiti ne mora više. Edited June 24, 2021 by Mos 1
morgana Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 (edited) pa moron jebiga. to sto je odlican u svojoj nauci i preduzetnistvu ne znaci da je odlican u svemu ostalom. ni intelektualno ni karakterno. Edited June 24, 2021 by morgana 1
Taihoskopija Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Da, toliko je glupo da postoji velika verovatnoća da nije imao nikakve perfidne planove na umu, samo je bivao moron. 2
Shitgenstein Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 U preduzetništvu da, ali u nauci ne, Majić bukvalno nije ni naučnik. (Nije ko da je bitno, al da se zna ipak.) Ali znali su i vrlo aktivno gušili ikakvu pobunu i priču na internom nivou. 5 2
Recommended Posts