Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stocks & Crypto

Featured Replies

Zlato i dalje u slobodnom padu, cekamo danas da se otvori americka berza.

• Replies 1.5k
  • Views 120.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Nastaviće se haos dok se ludilo u Iranu ne okonča. A deluje da se neće okončati, jer sve i da se manijak povuče, nema garancija da će Iran da popusti. Verovatno bi jedva dočekali da flexuju i ostave Hormuz zatvoren. Tako da od povlačenja nema ništa, a ni od neke brze smene režima. Ja sam naravno kao i prošle godine gledao da smanjim uloženo pre mesec dana, Evropa i Azija su podivljali, pa sam hteo sam sasečem 20% plus neke MSCI World fondove, ali can't time the market i blabla. Na kraju sam prodao nešto sitno world i Evropu, od tada Azija jedno 15% na dole. Eh.... Mada verovatno je to za can't time the market tačno, sve i da sam sasekao, pitanje je kad bih opet uskočio.

Dosta tužno koliki glupak vodi Ameriku. Ne znači da nije bilo problema, da ih nije bilo ne bi bio izabran (mada iz ove perspektive upitno da li je dobio samo zato što je u Americi dva puta išao protiv žena)... Ali dobio je sve na tacni, privredu u boljem stanju od ostataka sveta, skoro rešenu inflaciju, takoreći željeni soft landing i onda za godinu dana sve razjebe. Kreten.

Edited by Venom

zanimljivo… imao me je dok nije rekao da je izraziti fan Ilona Maska

^^ Slusao sam neki podcast na temu AI i jedna od zanimljivih teorija je da ce u buducnosti AI data centri biti u svemiru, i u tom svetlu taj SpaceX moze imati smisla ali do tad je samo prodavanje magle.

1 minute ago, Choda said:

^^ Slusao sam neki podcast na temu AI i jedna od zanimljivih teorija je da ce u buducnosti AI data centri biti u svemiru, i u tom svetlu taj SpaceX moze imati smisla ali do tad je samo prodavanje magle.

Uff... datacentri u svemiru su prodavanje magle.

13 minutes ago, Shan Jan said:

Uff... datacentri u svemiru su prodavanje magle.

Pa to sam slusao od ljudi u ciju strucnost verujem, zasto to mislis?

Just now, Choda said:

Pa to sam slusao od ljudi u ciju strucnost verujem, zasto to mislis?

Cena lansiranja je astronomska, slicno ko za Mars, prica ide da ce cena lansiranja da padne 100 puta pa ce biti isplativo. Hladjenje je isto problem, tamo je vakum. Problem su i ostaci koji ce da ga bombarduju posto bi bilo neko cudoviste kilometar sa kilometar, pa bi moralo non stop da se opravlja.

Ko je pricao o toj mogucnosti? Neki astrofizicari ili neko iz SpaceX? Malo sam skeptican iskreno...

Pricao je neki lik koji se bavi razvijanjem AI vise kao mogucnost koju razmatraju, sve sto kazes je tacno ali konkretno benefit je besplatna energija sunca, pa verovatno kad/ako budu mogli da izracunaju da im se isplati uradice to.

Just now, Choda said:

Pricao je neki lik koji se bavi razvijanjem AI vise kao mogucnost koju razmatraju, sve sto kazes je tacno ali konkretno benefit je besplatna energija sunca, pa verovatno kad/ako budu mogli da izracunaju da im se isplati uradice to.

Bio bih skeptican, ti koji razvijaju AI, njima je u interesu da dizu hajp.

TACO!

Sve ovo sto je ShanJan rekao, plus je lakše i isplativije i lakše za održavanje staviti ih na dno mora.

Teslu nikada nisam dirao na berzi, ali bar mislim da ima nekog komercijalnog potencijala, SpaceX je jezivo prodavanje magle, a Mask se već pokazao kao šarlatan.

On 20. 2. 2026. at 0:16, Mr.Mxyzptlk said:

polako do x3-4

Screenshot_2026-02-20-00-14-00-326_org.telegram.messenger-edit.jpg

x3 za metar dana, not bad.

Edited by Mr.Mxyzptlk

kakav maler jbt... znao sam da ce ai robot meta opet da zvekne, i usao sam u robota koji je bio runner.

ispada da postoji jos jedan, neki figure03 koji se pojavio kod melanije u spotu i napravio 140x, sa jebenih 5k mc... ajd mrdnuo je i ovaj moj nesto, ali ne ovoliko.

never lucky