Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stocks & Crypto

Featured Replies

• Author

Samo nek idu u kosmos i tamo grade, kako ce proci van allen belt ne znam 🤷🏼‍♀️.... Al nek ne grade ovde AI data centre i nama se jos vise useravaju u zivot zagaljuci vodu, zemljiste, atmosferu. Fuck AI data centre! Into da bi imali 3 zaposlena u celom centru...

Edited by mustang

• Replies 1.5k
  • Views 120.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

10 hours ago, barba said:

Hladjenje je takodje "besplatno". Sve to pod uslovom da se stanice stave u poziju izvan zemljine senke.

Hladjenje je sigurno "besplatno" u smislu da ne stize racun elektrodistribucije za klima uredjaj, ali kako funkcionise to hladjenje u vakuumu? Kako se prenosi toplota i na sta?

8 minutes ago, cudakovic said:

Hladjenje je sigurno "besplatno" u smislu da ne stize racun elektrodistribucije za klima uredjaj, ali kako funkcionise to hladjenje u vakuumu? Kako se prenosi toplota i na sta?

.

Iskreno, pojma nemam, nemam ideju i da li on zna ili samo kenja.

.

Jako je zanimljivo pitanje, vise za nekog fizicara. Ne rade standardni nacini hladjenja jer u vakumu nema cestica da "preuzmu" toplotu. Ostaje isijavanje kao nacin (kao Sunce). Morao bi potpuno drugaciji dizajn a nisam siguran koliko je efikasno.

Mask ima trackrecord da obecava nemoguce i onda kad se ne ostvari obeca sledece nemoguce. Nek se javi neka astrofiicar da prica o ovome pa cu ga slusati, ovi AI prodavci su ko likovai sa auto oglasa.

Upravo ovo, Musk ko Musk, mlati naokolo gluposti a ljudi ga slušaju jer je milijarder. Gledao sam skoro neki video u kome fizičar objašnjava da je bukvalno svaki aspekt funkcionisanja orbitalnog datacentra nemoguć. Takvih videa ima sada već dosta i svi se pozivaju na - elementarnu fiziku.

GETY nudi akcionarima SSTK +60% na trenutnu cenu (17 vs 28)

• Author

@Ayatollah

Well, uzeh ASTS prosle nedelje i sad sam 12% down 🤦🏼‍♀️. Ladno su bezosovi lansirali u pogresnu orbitu, pa da li je to moguce 😂😂😂

sto znaci mozda nije lose da sada uzmes?

Gle majke ti a i da se nasmejes malo 😁

Screenshot_2026-04-19-17-47-47-01_6c592fab7a9ab085e8008d5e3de359f1.jpg

Screenshot_2026-04-19-17-48-44-51_6c592fab7a9ab085e8008d5e3de359f1.jpg

Edited by mustang

@mustang

ASTS je izuzetno volatilna akcija, ta skokovi i padovi od po 5% na dan su redovna pojava. Mogao bih da ga uzmem sada, jer sam u petak uspeo da prodam RIO sa skoro 50% profita (hvala Trampu što mi je skyrocketovao rudare i naftaše). Imam još neke kandidate doduše, poput SE ili NOW, videću.

Edited by Ayatollah

Kad se probudiš u ponedeljak nakon što su svi imali dva dana da se sete da rat traje i Iran blokira moreuz

images?q=tbn:ANd9GcTTwf6-IwL2ZSbfF55gHSD

Iliti

• Author

Dakle,

Od proslog ponedeljka krenula sam da testiram basic claude za trejdovanje. Svako jutro pred otvaranje ja mu sibnem moj portfolio, indexe, etfs, sektore i ostalo. I onda mu kazem da proceslja moj portfolio, koristim samo jedan racun za njega ali imam oko 30-40 tikera. I onda kazem imam $200 da ulozim danas na swing (1-5 dana da se drzi), daj mi 3-5 tikera na osnovuu vesti od jutros pa onda od tih izdvojim 2-3 koja uzmem. Desi se da nekad prodam isti dan pred zatvaranje. Pokusavam da budem disciplinovana i prodajem kada predje 20% (bar pola od ukupne kolicine te akcije)

Anyway, od proslog ponedeljka meni je claude basic napravio 36% profita na ulozenih do sada.

Odlican je za sada. Mozda sam nasla par puta neke greske u vezi rizika i razumeo je. Cim se malo vise opustim sa njim, povecacu dnevne uloge

Edited by mustang

Zna li se cenovnik SEPA transfera? Vidim kreće od 5.5.

Ovaj RF mTrader je i dalje dosta skuplji od IBKR, jer 0.5% custody godišnje.

Evo nađoh i SEPA tarifnik RF (premium/special tarifa):

Slanje:

SWIFT 0.6%

SEPA 0.5%

Prijem:

SWIFT 0.2%

SEPA 0.15%

Prebili rebra. Zar nije trebalo ovo da se svede na par eur po transakciji?!