April 15Apr 15 Author Samo nek idu u kosmos i tamo grade, kako ce proci van allen belt ne znam 🤷🏼♀️.... Al nek ne grade ovde AI data centre i nama se jos vise useravaju u zivot zagaljuci vodu, zemljiste, atmosferu. Fuck AI data centre! Into da bi imali 3 zaposlena u celom centru... Edited April 15Apr 15 by mustang
April 15Apr 15 10 hours ago, barba said:Hladjenje je takodje "besplatno". Sve to pod uslovom da se stanice stave u poziju izvan zemljine senke.Hladjenje je sigurno "besplatno" u smislu da ne stize racun elektrodistribucije za klima uredjaj, ali kako funkcionise to hladjenje u vakuumu? Kako se prenosi toplota i na sta?
April 15Apr 15 8 minutes ago, cudakovic said:Hladjenje je sigurno "besplatno" u smislu da ne stize racun elektrodistribucije za klima uredjaj, ali kako funkcionise to hladjenje u vakuumu? Kako se prenosi toplota i na sta?. Iskreno, pojma nemam, nemam ideju i da li on zna ili samo kenja. .
April 15Apr 15 Jako je zanimljivo pitanje, vise za nekog fizicara. Ne rade standardni nacini hladjenja jer u vakumu nema cestica da "preuzmu" toplotu. Ostaje isijavanje kao nacin (kao Sunce). Morao bi potpuno drugaciji dizajn a nisam siguran koliko je efikasno. Mask ima trackrecord da obecava nemoguce i onda kad se ne ostvari obeca sledece nemoguce. Nek se javi neka astrofiicar da prica o ovome pa cu ga slusati, ovi AI prodavci su ko likovai sa auto oglasa.
April 16Apr 16 Upravo ovo, Musk ko Musk, mlati naokolo gluposti a ljudi ga slušaju jer je milijarder. Gledao sam skoro neki video u kome fizičar objašnjava da je bukvalno svaki aspekt funkcionisanja orbitalnog datacentra nemoguć. Takvih videa ima sada već dosta i svi se pozivaju na - elementarnu fiziku.
April 20Apr 20 Author @AyatollahWell, uzeh ASTS prosle nedelje i sad sam 12% down 🤦🏼♀️. Ladno su bezosovi lansirali u pogresnu orbitu, pa da li je to moguce 😂😂😂sto znaci mozda nije lose da sada uzmes?Gle majke ti a i da se nasmejes malo 😁 Edited April 20Apr 20 by mustang
April 20Apr 20 @mustang ASTS je izuzetno volatilna akcija, ta skokovi i padovi od po 5% na dan su redovna pojava. Mogao bih da ga uzmem sada, jer sam u petak uspeo da prodam RIO sa skoro 50% profita (hvala Trampu što mi je skyrocketovao rudare i naftaše). Imam još neke kandidate doduše, poput SE ili NOW, videću. Edited April 20Apr 20 by Ayatollah
April 20Apr 20 Kad se probudiš u ponedeljak nakon što su svi imali dva dana da se sete da rat traje i Iran blokira moreuz
April 22Apr 22 Author Dakle,Od proslog ponedeljka krenula sam da testiram basic claude za trejdovanje. Svako jutro pred otvaranje ja mu sibnem moj portfolio, indexe, etfs, sektore i ostalo. I onda mu kazem da proceslja moj portfolio, koristim samo jedan racun za njega ali imam oko 30-40 tikera. I onda kazem imam $200 da ulozim danas na swing (1-5 dana da se drzi), daj mi 3-5 tikera na osnovuu vesti od jutros pa onda od tih izdvojim 2-3 koja uzmem. Desi se da nekad prodam isti dan pred zatvaranje. Pokusavam da budem disciplinovana i prodajem kada predje 20% (bar pola od ukupne kolicine te akcije)Anyway, od proslog ponedeljka meni je claude basic napravio 36% profita na ulozenih do sada.Odlican je za sada. Mozda sam nasla par puta neke greske u vezi rizika i razumeo je. Cim se malo vise opustim sa njim, povecacu dnevne uloge Edited April 22Apr 22 by mustang
April 23Apr 23 Bio danas do banke da odradim ovo.https://www.raiffeisenbank.rs/sr/stanovnistvo/digitalne-usluge/mtrader.html
April 23Apr 23 Ovaj RF mTrader je i dalje dosta skuplji od IBKR, jer 0.5% custody godišnje.Evo nađoh i SEPA tarifnik RF (premium/special tarifa):Slanje:SWIFT 0.6%SEPA 0.5%Prijem:SWIFT 0.2%SEPA 0.15%Prebili rebra. Zar nije trebalo ovo da se svede na par eur po transakciji?!