Eleniko Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 5 minutes ago, Venom said: Ne postoji tax refund, samo umanjenje oporezivog prihoda, ali je generalno lakše raditi s lokalnim organizacijama. Npr. možeš da im uplatiš na račun, a da ne bude komplikovani međunarodni transfer itsl. Istina Crveni krst prima i kartice, ali svejedno. Jedino što mi pada na pamet je direktno uplatiti organiziciji u Gazi, ne znam koja je prednost uplaćivati norveškoj organizaciji. moja preporuka je došla iz poznavanja načina na koji radi crveni krst uopšte i NRC. iskreno, dugo sam u ovom sektoru i nikada ne bi dao ništa crvenom krstu, dok sam video NRC na terenu - ne u gazi nego na balkanu - i oni zaslužuju pomoć. moguće je da u slučaju gaze postoji i neko treći, ja bi se pre svega dobro raspitao ko i šta radi tamo, ako uopšte neko radi sada. možda treba sačekati trenutak prekida ratnih dejstava kada će pomoć moći da dođe do koristnika, nisam siguran kako je sada. 2
Baldrick S. Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 30 minutes ago, Venom said: Jel neko dobio potvrdu za glasanje? Meni nikakav odgovor, ni mail niti poštom poziv već jedno 10 dana. Ne mogu da se setim tačno koliko je dana prolazilo ali mi se javlja da sam prvi put dobio potvrdu nakon par dana, dok sam za poslednje izbore čekao jedno 14(?) -zakonski je valjda regulisano vreme do kada moraju da ti odgovore. Berlinska ambasada se raspada, kadrovski su u njoj ostali: dvoje ljudi u podrumu koji rade administraciju i gore u "svečanom" delu ambasador i par pomoćnika to je sve. Biće. 1
Ros Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 14 minutes ago, Venom said: Hvala. To sam očekivao od ovih u Berlinu, ali izgleda da su tamo prsotine i sad moram da ih zovem. Možda sam mogao i u Minhen da pošaljem prijavu, ostalo mi je u glavi da je Berlin nadležan za mene, ali možda je to samo za izdavanje dokumenata itsl. to sad ne znam. logicno mi je da konzulat gde ces glasati to resava
Venom Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 4 minutes ago, Ros said: to sad ne znam. logicno mi je da konzulat gde ces glasati to resava Da, to sigurno. Hteo sam reći da sam mogao da se prijavim u Minhenu verovatno, pa bi oni to rešavali.
Venom Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 Zvao sam ih danas pošto je poslednji dan kad mogu da ih dobijem, za divno čudo javio se neko bez problema i kao "javili bi vam se da je bio neki problem"... "verovatno ćete moći da glasate". Hvala ti, baš si me utešio. Kao najveći je problem s lokalnim upravama. Nemam pojma, ne sećam se da se ovako otezalo prošli put, mislim 2017 predsednički izbori, ali nema veze. Moguće da mi je tad bilo svejedno jer sam ionako bio u Berlinu iz drugih razloga. Enivej, da ne kukam samo, tip za online apoteke! Skoro sve daju niže cene ako se uđe preko nekog pretraživača i to nisu baš male razlike. Nešto tipa umesto 13, platio sam 10 itsl. Jedino što mora za svaki proizvod posebno.
Eleniko Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 39 minutes ago, Venom said: Enivej, da ne kukam samo, tip za online apoteke! Skoro sve daju niže cene ako se uđe preko nekog pretraživača i to nisu baš male razlike. Nešto tipa umesto 13, platio sam 10 itsl. Jedino što mora za svaki proizvod posebno. pošto su berlithion 600 i thiogamma 60
aram Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 @Eleniko Ako je ovaj prvi Alpha Lipon Aristo 600mg Filmtableten, nađoh ga po 33,49€ 100 komada. Ovaj drugi si pretpostavljam isto hteo 600mg, a ne 60, on je 69€ 100 komada. Odoh sad da dremnem, uspavljuju me lekovi, ako ti treba još nešto traži preko idealo.de 2
Eleniko Posted November 24, 2023 Posted November 24, 2023 14 minutes ago, aram said: @Eleniko Ako je ovaj prvi Alpha Lipon Aristo 600mg Filmtableten, nađoh ga po 33,49€ 100 komada. Ovaj drugi si pretpostavljam isto hteo 600mg, a ne 60, on je 69€ 100 komada. Odoh sad da dremnem, uspavljuju me lekovi, ako ti treba još nešto traži preko idealo.de hvala na cimu i tebi i venomu i thiogamma i berlithion su nemački proizvodi na temu pomenute alfalipoinske kiseline, ovaj put pod imenom tioktinske kiseline koje se iz nepoznatih razloga preferira u nemačkoj, oba su klinički lekovi /tipa da se daju i u sklopu bolničkog tretmana neuropatije u vidu infuzije/ bizarno ja da pakovanje od 30 komada ova 2 leka košta isto u srbiji, oko 1600 din. dosta jeftinije nego u D moram da kažem da su ova 2 leka daleko ispred bilo koje druge verzije ovog preparata, to sam zaključio nakon 20 godina korišćenja iste u pokušaju da spasim mikrocirkulaciju svuda gde je moguće. za 2 godine otkako sam prešao na ove, rezultati su izuzetni i vrede svake pare. pišem ako neko ima slične probleme.
I*m with the pilots Posted November 25, 2023 Posted November 25, 2023 On 20. 11. 2023. at 12:21, Eleniko said: jel to morate da donirate za nemačke org da bi imali tax refund ili možete i za druge pogledajte ko se najviše oglašavao pa dajte njima, meni prvi takvi koji mi padaju na pamet su NRC - norwegian refugee council Ne moramo ništa, ali meni je nekako prirodno da gledam akcije u Nemačkoj, što zbog lakog transfera novca sa bankovnog računa, a onda valjda i nekog poverenja. Do sad sam uglavnom preko te platforme Betterplace na koji me je uputio čovek iz Udruženja nemačkih lekara koji rade i pomažu u Siriji. Ima pregršt akcija za koje se može pružiti pomoć, nekad je humanitarna posle nepogoda ili ratova a možeš i da podržiš sprovođenje nekih ideja za bolji život negde. Imaju često neke akcije da te inspirišu na doniranje, sad je bilo da uplaćuju 10% na tvoju donaciju. 3
Kreuz Posted November 28, 2023 Posted November 28, 2023 On 24. 11. 2023. at 13:54, Venom said: Zvao sam ih danas pošto je poslednji dan kad mogu da ih dobijem, za divno čudo javio se neko bez problema i kao "javili bi vam se da je bio neki problem"... "verovatno ćete moći da glasate". Hvala ti, baš si me utešio. Kao najveći je problem s lokalnim upravama. Nemam pojma, ne sećam se da se ovako otezalo prošli put, mislim 2017 predsednički izbori, ali nema veze. Moguće da mi je tad bilo svejedno jer sam ionako bio u Berlinu iz drugih razloga. Da li si proverao ovde?
Venom Posted November 30, 2023 Posted November 30, 2023 On 28. 11. 2023. at 22:07, Kreuz said: Da li si proverao ovde? jesam, pre slanja zahteva da vidim da li sam u spisku. juče gledam bez promena, danas: 41, АМБАСАДА РС БЕРЛИН, TAUBERTSTRASSE 18, 14193 БЕРЛИН, НЕМАЧКА, ИНОСТРАНСТВО eto, izgleda da su rešili, hvala. 1
Ros Posted November 30, 2023 Posted November 30, 2023 toeto™ 43, ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ РС МИНХЕН, BOHMERWALDPLATZ 2, 81679 МИНХЕН, НЕМАЧКА, ИНОСТРАНСТВО 1
dunja Posted November 30, 2023 Posted November 30, 2023 čisto da doprinesem upotpunjenju Бирачко место на председничким / парламентарним изборима: 42, ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ РС ДИСЕЛДОРФ, KLOSTERSTRASSE 79, 40211 ДИСЕЛДОРФ, НЕМАЧКА, ИНОСТРАНСТВО 1
Ros Posted November 30, 2023 Posted November 30, 2023 inace, zgrada u kojoj je nas konzulat u Minhenu je nekad pripadala Geringu, tačnije njegova svalerka živela tu. 1
Venom Posted November 30, 2023 Posted November 30, 2023 Bilo bi kul da može da se glasa i na lokalnim izborima. Pa da onda broje listiće za 100 opština.
Recommended Posts