Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

ovde se cijepi jedino dlaka vidim ja. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

nemojte paničiti biće vakcina :happy:

Predsednik Vučić je zamolio predsednika Putina da pomogne da što pre dobijemo dodatne količine ruske vakcine, kako bi što više građana Srbije u najskorijem periodu primilo pouzdanu zaštitu od koronavirusa. On je, takođe, naglasio da će Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine.

nadam se da će sada vladimir vladimirovič vaistinu poslati onih 200k vakcina da se namire rusofili :D

- za boldovano daj bože da se ostvari, kada već nude transfer now how za dž, ko zna šta će naši pametni ljudi nabudžiti kasnije na ovom iskustvu, uštedeće nam rusi decenije rada i milijarde $ ako njihova tehnologija stvarno funkcioniše 

Moj burazer se prijavio još u prvom naletu, možda dan dva nakon što su otvorili upit za vakcinaciju. Popio dva piva uveče i kao ajde, dosadno mi. 40 leta, nista bolesti, pozvali ga posle 3 dana da ga kinezuju. Ušo, primio, izašo i gotovo. Sve mi se čini da su lokalne organizacije u pitanju i/ili nedostatak vakcina ili nedostatak ljudi za vakcinaciju. Brat mi se vakcinisao u Nišu, kaže zavrsio sve za 18 minuta, uključujući tu ulazak, komisiju, bockanje i 15 minuta čekanja. A sad očigledno da ima ljudi a fale vakcine a oni nemaju sistem za prioritetne jer je baza verovatno centralizovana pa je problem da prioritetne slučajeve odvoje, pozovu ih, obaveste centre za vakcinacije, ostave drugu dozu u reminderu za tu osobu i slično. Ipak je to zajebana logistika. Ono s početka je očigledno bila sreća jer malo ljudi plus 300 stvari koje su im se poklopile

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Jebi ga, mozemo mi da se ritamo koliko god hocemo, cinjenica je da nas je ova Anti-Dzej-Ramadanovski "i na istok i na zapad" politika sasvim fino pozicionirala u ovo Doba Vakcine. Jedino sto realno moze da podje po zlu je da ova Sinofarm vakcina nije dobra. Ako jeste dobra onda smo, na opste iznenadjenje i sasvim slucajno, ispali najpametniji od sve dece. Jos ako uspemo da ubedimo Vladimira Vladimirovica i brata Sija da malo podebljaju nacionalni marketing preko nasih ledja i isporuce nam jos po par milioncica vakcina + ruski know-how za Torlak kako bi navukli jos nekog Orbana ili Kacinjskog, nece moci da se zivi od "svaka cast Vucicu".

Than again, od toga ni sada ne moze da se zivi i bez vakcina pa tu nista i ne gubimo.:D

Drugovakcinisani, kako ste?

19 minutes ago, Milosh76 said:

Drugovakcinisani, kako ste?

Hvala na pitanju, dobro. :)

Mada neki kod mene na poslu nisu prošli bez temperature, bolova u mišičima i sl. Ali od nas 134, takvih je jedva 10.

Malo je gadnjikavo što insistirate na državljanstvu. Stranac rezident koji uredno plaća porez i doprinose u Srbiji bi morao da dođe na red pre nas gastarbajtera sa srpski pasošem ili dvojnim državljanstvom. Zapravo bi državljanstvo trebalo uzimati u obzir samo kada na red dođu nerezidenti. Slažem se da osobe kao Rudan ne bi trebalo vakcinisali u ovoj fazi ali je argumentacija sa državljanstvom i nametnutim državnim granicama promašena.

14 minutes ago, Heaviside said:

Malo je gadnjikavo što insistirate na državljanstvu. Stranac rezident koji uredno plaća porez i doprinose u Srbiji bi morao da dođe na red pre nas gastarbajtera sa srpski pasošem ili dvojnim državljanstvom. Zapravo bi državljanstvo trebalo uzimati u obzir samo kada na red dođu nerezidenti. Slažem se da osobe kao Rudan ne bi trebalo vakcinisali u ovoj fazi ali je argumentacija sa državljanstvom i nametnutim državnim granicama promašena.

ko je na tome insistirao? 

13 minutes ago, Heaviside said:

Ma ne insistiramo mi ni na čemu,  samo kod nje (i muža joj) ne postoji ama baš nijedna osnova.

Da se ja pitam,  vakcina bi išla svima koji su u srbiji bez obzira na status po zdravstvenim prioritetima. I azilantima i nedržavljanima rezidentima i državljanima...

Upravo sam prijavio roditelje po drugi put za bilo koju, pa cemo da vidimo...

1 minute ago, de Sisti said:

Upravo sam prijavio roditelje po drugi put za bilo koju, pa cemo da vidimo...

Jesi kao strane državljane? Možda ih onda pre pozovu ;)

3 hours ago, Joe D said:

izgleda da su oni koji su se medju prvima pijavili su

Moji seniori™ svi pozvani, a sve smo ih zapljunuli prvog dana.

18 minutes ago, Aleksija said:

ko je na tome insistirao? 

Strana 170...nisam hteo da kvotujem jer razumem nervozu i ne ulazi mi se u dublje rasprave

29 minutes ago, Heaviside said:

Strana 170...nisam hteo da kvotujem jer razumem nervozu i ne ulazi mi se u dublje rasprave

Ma daj, sad sam pročitao tu stranicu i samo jedan post spominje je državljanstvo, a I on verovatno u kontekstu nepostojanje nikakvog osnova.

Postoje dva suštinska osnova za vakcinaciju - briga za javno zdravstvo srbije , jer vakcinisanjem onih koji žive ove smanjujemo udar na zdravstveni sistem, finansiranje, jer se finansira iz doprinosa i poreza obveznika ove države.

To za državljanstvo - kao briga o sopstvenoj dijaspori bi imalo tek tercijarni značaj.

Ali gospođa rudan i muž joj ne ostvaruju ni jednu od ovih osnova. I oni su samo vrh ledenog brega...

E ako piše da se dođe u 9.10 hala 11 kad treba da se dođe, tačno u to vreme ili pola sata ranije?
Jel oni prozivaju ili?

.... Shiit has hit the fan!

Background Picker
Customize Layout