x500 Posted March 25 Posted March 25 Svidja mi se stil progresije: - 70m2 se prodaje - ustvari 64m2 sa terasama - tj. 55m2 grejne povrsine Samo fali deo, parketar izmerio 75m2 kad je hoblovao parket. A komsija iznad ima i dobrih 80m2, merio kad je lepio tapete 3 3
Mr.Mxyzptlk Posted March 25 Posted March 25 20 hours ago, reg said: Meni je glavno razočarenje Rajiceve izostanak bioskopa, a toliko ih je u centru zatvoreno početkom 2000-ih, sigurno postoji publika, posebno od kada je Takvud odlučio da ne menja sedišta i projektore sa kraja 90ih. Drugo, sporedno, je izostanak nekog ok restorana ili kafića gore na terasi. meni je krivo sto su zatvorili fontanu. lep bioskop. super ekipa, nema klinaca. uvek polupun 2
đorđe geprat Posted April 14 Posted April 14 ćera i zet su finalizirali u bloku 37. peti sprat, pogled na unutrašnji prostor 60 m2 grejne površine + 4 m2 u dve lođe, "šupa"/"podrum" na vrhu zgrade. potrebno krečenje, parketiranje i pločice/laminat na 15m2 ugovoreno 150000€, agentici 1.5% (2250€). notar će da uzme 19000, katastar 5000, za porez ne znaju. 4 1
Frank Pembleton Posted April 14 Posted April 14 1 hour ago, đorđe geprat said: ćera i zet su finalizirali u bloku 37. peti sprat, pogled na unutrašnji prostor 60 m2 grejne površine + 4 m2 u dve lođe, "šupa"/"podrum" na vrhu zgrade. potrebno krečenje, parketiranje i pločice/laminat na 15m2 ugovoreno 150000€, agentici 1.5% (2250€). notar će da uzme 19000, katastar 5000, za porez ne znaju. Jesu to oni "uvučeni" spratovi ili klasični zadnji spratovi. Jel ima lift?
reg Posted April 14 Posted April 14 2 hours ago, đorđe geprat said: ćera i zet su finalizirali u bloku 37. peti sprat, pogled na unutrašnji prostor 60 m2 grejne površine + 4 m2 u dve lođe, "šupa"/"podrum" na vrhu zgrade. potrebno krečenje, parketiranje i pločice/laminat na 15m2 ugovoreno 150000€, agentici 1.5% (2250€). notar će da uzme 19000, katastar 5000, za porez ne znaju. Porez na prenos apsolutnih prava je 2.5% od ugovorene cene, osim ako je ta cena niža od tržišne vrednosti. 1
goofs Posted April 14 Posted April 14 da, ali postoji oslobadjanje do odredjene kvadrature, ako im je prva nekretnina 1
reg Posted April 14 Posted April 14 17 minutes ago, goofs said: da, ali postoji oslobadjanje do odredjene kvadrature, ako im je prva nekretnina Da, do 40 m2 za kupca i do 15 m2 po članu porodičnog domaćinstva.
Frank Pembleton Posted April 15 Posted April 15 Zar se to oslobađanje ne odnosi na PDV (dakle kod kupovine novog stana)?
đorđe geprat Posted April 15 Posted April 15 11 hours ago, Frank Pembleton said: Jesu to oni "uvučeni" spratovi ili klasični zadnji spratovi. Jel ima lift? mislim da je jedna od one četiri valjda osmospratnice koje prave četvorougao. da, ima lift.
Frank Pembleton Posted April 15 Posted April 15 12 minutes ago, đorđe geprat said: mislim da je jedna od one četiri valjda osmospratnice koje prave četvorougao. da, ima lift. E pa dobro znači nije "zadnji pod pločom"...
đorđe geprat Posted April 15 Posted April 15 kako gledate na višedecenijsko prisvajanje zajedničkih prostorija. - kod mene u gepratovoj smo od pre WW2 imali zajednička kupatila (3 za svaki sprat po jedno) i zajedničku vešernicu. tokom šezdesetih pretvarali smo ostave u kupatila a te prostorije, mi starosedeoci smo stavili pod sopstvene ključeve. do danas a sa prodajom stanova u paketu su išle i te prostorije. - ovde u soliteru već sam napisao da je bar polovina proširila svoj prostor za 6 m2 na račun hodnika a prostor koji je bio namenjen za istovar đubreta u tunel od otprilike 4 - 5m2 pod ključ su stavili vlasnici stanova pored - isto u soliteru je prostor namenjen tim kontejnerima ispod tunela kao i zajednička prostorija namenjena okupljanju stanara pretvorena u stanove. - na vidikovcu, u onim stepenastim zgradama postoji prostor na spratovima namenjen biciklima, sušenju veša......... isto prisvojen od stanara. bar je deset sličnih situacija no, da ne dužim. kako je kod vas?
Frank Pembleton Posted April 15 Posted April 15 Kod nas toga nema... A ovo što si opisao može da postane problem prilikom prodaje stana jer retko ko to "upiše" u katastar. Nevezano zabto ja sam protiv tih "egzibicija" principijelno. E sad ako se stanari slože...
BarryWhite Posted April 29 Posted April 29 2 zanimljive informacije vezane za izdavanje od prijatelja koje se odnose 1 za izdavanje 2 za prodaju stanova u Beogradu. Prijatelji koji izdaju stan na Karaburmi kazu da su pre mesec dana jednog stanara iz Rusije zamenili sa drugim, cena je ostala ista 600 evra za namesten stan od 76m2 u novoj zgradi. Ono sto je zanimljivo je da se taj rus koji je stanovao vratio u Rusiju jer je donet dekret po kome su oni koji rade u IT industriji izuzeti od mobilzacije. Naravno i dalje ima dosta rusa koji se nece vratiti u Rusiju iz ideoloskih razloga ali deluje da vise nema onih koji dolaze a ocigledno ima i onih koji odlaze iz Beograda. Druga infromacija vezana za prodaju je od prijatelja koji gledaju stanove u naselju Stepa Stepanovic, stan koji su gledali od 83m2 koji se prodavao za 250 000 evra je spusten na 199 000 i odmah je prodat sto je dokaz da su cene u oglasima za mnoge stanove definitvno napumpane. 5 4
Recommended Posts