Frank Pembleton Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Srećem ga često pa ću ga pitati kad mu se i da li mu se završava sezona. Jer on dobro zaradjuje izdajući tu kuću strancima. Tu je bila vešernica, ruina, i on i njegov ćale su se tu rodili. I onda napravili tu kuću uz našu dozvolu i umesto da tu žive, preselili se u neki Surčin. Ali super zgodna mu je žena, voleo sam da je gledam kad prostire veš i pelene. I nju su odveli u taj Surčin ili kako se već zove to.Ne, nego će tebi da je ostave! ... Shiit has hit the fan...
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Pa, ušao sam u kontakt s njom kad sam nanjušio da odlaze. Nisam imao uspeha ali kako kažu : Who wins dares.
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Jok. Lepa je žena ali već opterećena svekrvstvom i decom, previše je to cimanja. (jel majka muža svekrva?)
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Kaže wiki da jeste. E sad, moja keva je imala čudno detinjstvo, keva joj je stalno bila bolesna a ćale se švalerisao. ima polubrata par meseci starijeg ili mladjeg. I moja keva je odrastala u raznim mestima, ponekad u selima a ponekad u bogatim zemunskim porodicama. I stekla je finu dozu elitističke zlobe. I tu svekrvu nikad nije volela, govorila je za nju da je pokondirena tikva i gospodja ministarka i još neke termine koje ova jadna seljančura nije mogla da razume. Tako da mislim da ta lepa Dejanova žena odavno nije u stanju u kakvom je bila. Mislim da se zove Mira
kud u maglu Simoviću Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 1 minute ago, Bujodrag said: I tu svekrvu nikad nije volela, govorila je za nju... njena svekrva je tvoja baba, majka tvoga oca
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 (edited) Ma svekrva lepe komšinice Mire, one s dobrim sisama. (...) Njenog imena se ne sećam a muž joj se valjda zvao Djole Nosonja, mada je nadimak Noske pripadao mom ćaletu a stric je bio Beli. (više roze but devil is in details) Edited September 9, 2019 by Bujodrag
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Djole Nosonja - Jok, Kaže ćale da se zvao Mile a samo u početku su ga deca zvala Mile Seljak a posle je postao ravnopravan član. Imena njegove žene, Mirine svekrve se niko ne seća.
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 A ta beogradska dvorišta, od mene pa sve do Dorćola i okolo Krsta i slično su bila vrlo čudna. U mnogim stanovima je bilo mnogo porodica. Svako dvorište je bilo svet u malom. I bilo je mirnih sukoba i takmičenja ali i zajedničkih moba kad je trebalo okresati neko drvo ili ogradu. A kad se postavi kotlić ili roštilj, onda cela ulica dodje. Matorci nastavljaju stare rasprave, žene se gledaju ispod oka a mladi se upoznaju i zaljubljuju, makar na kratko.
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 A moja baba, SVEKRVA MOJE KEVE je bila čudna biljčica. Prilično obrazovana, bila je učiteljica ali mislim da nije dugo to radila. Ali je stalno čitala i bila naizgled stroga a bila mekana kao puter. Imam negde sliku s tim njenim predivnim borama kako me gadja čarapom pa ako je nadjem skeniraču je. Imala je i začetak parkinsonove bolesti pa sam joj krao artane i akinetone. No, sve ukupno divna osoba. Niko nije znao da spremi butertajg kao ona. Nije samo moje sećanje nego provereno u dvorišnim takmičenjima.
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Navodno je bila svadba za 200 ljudi ali su pekari ispalili pa je ona sama napravila sve kolače i torte i glavnu tortu ali u tu priču već ne verujem. Ona je nikad nije ni spomenula ali druge babe su govorile o tome.
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Ali, rano jutro, nama torba puna žutog kajmaka a baba vadi vrućeg puža (vrhunski butertajg) iz smederevca. E kad te od toga zaboli stomak, nemaš pravo da se žališ.
Bujodrag Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Za one koji ne znaju šta je butertajg, idite u po vašem izboru pekaru sa najboljim danskim pecivom. I jedite ga čim je ispečeno. E to pecivo je bleda kopija loše kopije dobrog butertajga.
Recommended Posts