Jump to content

Putovanja i odmori u godinama Korone

Featured Replies

Crna Gora ne traži ništa od potvrda i testova za državljane Srbije ali me zbunjuje deo koji se odnosi na decu:

"Obaveza posjedovanja testa NE odnosi se na djecu do navršene pete godine života"

Ovo valjda važi u slučaju da turisti dolaze iz zemalja od kojih se zahteva neki test?

• Replies 1.9k
  • Views 167k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• u britainiji pakao! narod ne moze u spaniju, grcku, na maltu ili gde god drugde idu pa letuju okokuce. i ponasaju se onako kako su navikli da se ponasaju po inostranstvu.   krenuo bashibozlu

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Hesen u Nemackoj, mislim mozete misliti kakav je to pozeljni raj u odnosu na toplu Grcku i spanska ostrva, sa svojim jezercima-baricama koje nas troje izistinski volimo - od kraja juna do sredine avgu

Posted Images

Ne treba ništa ni za decu. Treba pasoš za decu, nema više izvod iz mkr, zdravstvena i sl.

Edited by yabadaba

Hvala, to ostalo znam. Trebalo bi da idemo zajedno, pasoš ima, osiguranje preko konvencije i to je sve.

On 10.6.2021. at 13:50, Sandradjer said:

Molim te da ostavis info kako si prosao sa ulaskom u Hrvatsku ako ides uskoro. Idem tek 12. jula.  Zanima me za Sinofarm i oko smestaja da li mora biti placen unapred 

Prosli smo bez problema sa Sinofarmom. Potpuno ista procedura kao u slucaju @Milosh76. Normalno su pregledali pasose, na digitalne sertifikate bacilli pogled I to je to.

Hvala jos jednom svima na pomoci. 

po svemu sudeci, u slovacku ne moze da se udje bez karantina, cak i sa potvrdom o vakcinaciji? jel ima neko iskustva? dozvoljavaju samo EU potvrde, mi smo na crvenoj listi. dal postoji sansa da se to promeni do vikenda?

za makedoniju, koliko vidim, ne treba nista?

4 minutes ago, Aleksija said:

za makedoniju, koliko vidim, ne treba nista?

Ne treba, samo zeleni karton ako ides kolima.

Grci nista od papira za kovid ne gledaju na granici, ali svakako se mora imati. Evzoni i dalje ne radi od 22-6.

On 16.6.2021. at 6:35, Milosh76 said:

Da li neko zna uslove za ponasanje u Turskoj, pre svega na plazama, dokle rade radnje, da li vazi i policijski cas u turistickim centrima...?  @Redoran

Po informacijama koje je objavila YUTA, policijski cas je od 21 do 05, maske na otvorenom, a ne pominju da ta ogranicenja ne vaze u turistickim centrima, pa me zanima  pouzdana informacija.

https://cms.bigblue.rs/b2cDocuments/PDF/Turska/BB-Turska.pdf

Promakao mi je tag, izvini.

Prvo i najvažnije je da će, kako stvari stoje, sva Covid ograničenja u Turskoj biti ukinuta 1. jula (za ulazak u Tursku će se i dalje tražiti potvrda o vakcinaciji ili PCR test). To ću da potvrdim čim bude zvanično.

Ograničenja važe u turističkim centrima ali ne važe za strance. U Istanbulu te posle 9 uveče na ulici vadi pasoš ako si turista, dok te u turističkim centrima verovatno niko neće ni cimati.

Ono što važi je:

- zabrana kretanja od 21 do 05, za lokalce

- zabrana kretanja nedeljom preko celog dana, za lokalce

- zatvaranje ugostiteljskih objekata u 21h (ovo se 1. jula verovatno pomera na ponoć)

- nošenje maski u otvorenom i zatvorenom prostoru

- ulazak u posebne objekte (molovi i slično) uz QR kod: https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes-eng.html

(ne znam koliko se ovaj kod striktno kontroliše u Bodrumu i Antaliji. U Istanbulu je neophodan za molove i javni prevoz)

Hvala.

Idem u Side krajem jula (I 2019 sam tamo bio) do tada ce se sve ukinuti verovatno.

Egipat mi je ispao iz kombinacije za more zbog PCR testa, a sad su i to ukinuli I moze i vakcina.

Edited by Milosh76

Ревидирани услови уласка у Р. Хрватску - 25. јун, 2021. године

Држављани Србије могу да уђу у Р. Хрватску без ограничења, односно под истим условима који су били на снази пре мера уведених ради спречавања ширења вируса Ковид-19. Није потребна потврда о вакцинацији, нити негативан ПЦР тест.

http://zagreb.mfa.gov.rs/cir/

shta to znachi, ne radi nam zeka?

zar mi nismo na kraju dobili i doze razlichitih proizvodjacha? unsure.gif

ja vec zaboravila isuse.gif

(meni to najvishe govori - ocenili smo da nam se ne isplati zajebavat kineze, a nekog moramo :dry: )

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Prva doza indijski zeka, druga doza britanski. Pa se ti sad snađi u ovom zamešateljstvu.

Kako jedu govna. Kako se neki rat nije poveo zbog svega ovoga?

Background Picker
Customize Layout