Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Vidim ja da se sve oko kovida pausalno radi,svaka procena, svaka analiza, pa i posle evo vec ima 7 meseci...na gloablnom nivou..tako da, ne cudim se vise nicemu, pa ni Konu, ni ovoj listi..pre neki dan videh istrazivanje da su  socijalna distanca i nosenje maski pomogle da  virus bude zarazniji, pa vi vidite..

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ko je kriv? Excel?

:mellow:

informaticari:fantom:

9 minutes ago, ragasto said:

Ko je kriv? Excel?

Gejc, jasno

shta cemo sad? :unsure:

najbolje bi bilo ovo shto kauboj kaze, da se izljubimo/izgrlimo sad, dok su bolnice prazne, da iskoristimo zdravstveno osiguranje u punom kapacitetu :s_w:

1 hour ago, ragasto said:

Ko je kriv? Excel?

vememah? 

ocem rec, deder neku statistiku  :D

Vidim ja da se sve oko kovida pausalno radi,svaka procena, svaka analiza, pa i posle evo vec ima 7 meseci...na gloablnom nivou..tako da, ne cudim se vise nicemu, pa ni Konu, ni ovoj listi..pre neki dan videh istrazivanje da su  socijalna distanca i nosenje maski pomogle da  virus bude zarazniji, pa vi vidite..
u pravu su, kad nema na koga da predje, virus ogladni i osili se josh vishe.

sent from bubamoto

bubo, nisu to moje reci, niti ja tvrdim da je to istina, samo navodim kao jos jedan primer pausalnosti i nagadjanja od strane strucnjaka i nauke...

u pravu SU, ne SI :hihi:

sent from bubamoto

4 hours ago, renne said:

EjKTybHXYAA5uPx?format=jpg&name=medium

I sad se pokazuje koliko su gadno omašili imbecili iz onog nesretnog Udrženja što su odustali od traženja odgovornosti Kriznog Štaba. 

A zasto su sad objavili, a ranije nisu?

On 28.9.2020. at 22:38, Krošek said:

ja nosim masku vani :fantom:

imao sam scene da ljudi navijaju za mene kao da trcim kros...

sto nosim masku. jako bizarno, da

i gledaju me oni sto ne nose maske, onako bulje i salju mi talase "skidaj to!"

nije da ja njih gledam, ja se trudim da ih ne gledam ali vidim ih perifernim vidom kako... okrecu glave za mnom :fantom:

a oni sto nose su dobri, oni ne bulje

:fantom:

(pa ti sad reci da nisam poludio u ovih par meseci)

Veći deo avgusta i septembra sam nosila masku i napolju jer je to bio jedini način da sprečim napade gušenja usled alergije na ambroziju.

I zaista, zveraju - kao što su zverali u pre-covid eri u turiste iz Azije sa maskama u javnom prevozu, u fazonu, vidi ovu budalu, zašto bi to iko radio.

Neverovatno koliko je pamćenje kratkotrajno. Zaboravismo nenormalnu paniku iz marta i aprila (diskusije na fejzbuku dal je uopšte bezbedno izaći na trčanje napolje jer šta ako zgaziš virus i uneseš u gajbu), zaboravismo šta nam je donelo raspuštanje, zaboravismo šta je uopšte COVID.

Meni su inače za jedan te isti modus operandi u periodu te prolećne panike razni ljudi govorili da sam neodgovorna (što ne držim domestos krpu ispred vrata, što blejim unutra 1 na 1 sa osobama koje se razumno čuvaju), a sada da preterano paničim (jer i dalje smatram da je virus opasan i da bi trebalo svi da nosimo maske u međugradskom autobusu, ili neću da blejim u kafiću unutra npr, a bilo je i ko se durio što neću na žurku jbt). Kao da kategorija razumnog opreza ne postoji, samo sve ili ništa, pa ovi koje zabole tuki za ronu čitaju oprez kao paniku. I razumem, kognitivna disonanca, nije lako recimo morati na posao a ne smeti u izlazak (ja privilegovana radim od kuće), dojadilo pa je lakše praviti se da nije strašno, a ima i faktor srama jer ti što su tebe pokušavali da posrame, Krošek, neke druge jesu uspeli da posrame  pošto je sad blam čuvati se od nezanemarljivo smrtonosne bolesti o kojoj i dalje ne znamo dovoljno, ali znamo recimo da neretko ostavlja dugoročne posledice. Zato treba nekada i njih šejmovati, smarati, insistirati, pa pička ti materina ako može hirurg da operiše s maskom pola dana možeš i ti da sediš u troli s njom.

Devedesetih sam bila dete, tako da mi je ovo prva velika prilika da vidim koliko je lako isprati mozak iz ekstrema u ekstrem i koliko se lako sve zaboravlja.

Background Picker
Customize Layout