Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

mislim da je to medigrup, druga firma, njihova je trijaza na parkingu, tu smo radili brzi antigenski, kroz prozorche. ali tu su mislim medigrup i euromedik skoro u istoj zgradi, pariske komune.

sent from bubamoto

• Replies 2.1k
  • Views 217.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nemoj takve savete da tražiš ovde, neka idu u kovid ambulantu ili neka im dođe patronažni lekar(to sad imaju ove privatne zdravstvene ustanove) pa dalje po njihovim instrukcijama    

• Evo i ovako:   https://threadreaderapp.com/thread/1334231473193431042.html

Posted Images

onda je to

nisam ni znao da su oba stacionirana tu

medigrup radi, to smo već ustanovili negde. 

euromedik ne - zaboravite ih ne pokušavajte itede. pustite da leče druge bolesti.

Medigrup radi posle 20h sa kovid pacijentima u objektu na Vračaru.

18 minutes ago, pt 2.0 said:

to što je neko preležao koronu uopšte ne znači da neće ponovo da udahne virus, i da bude prenosnik*.

no, vrlo verovatno znači da neće (sa dovoljnom količinom antitela) u sopstvenom organizmu razviti bolest.

*-ovde naravno moramo imati u vidu količinu virusa koja se u tom konkretnom slučaju prenosi amo tamo, i onu donju granicu broja virusnih čestica koja znači sigurno zaražavanje i razvijanje nekog oblika bolesti a koja, najverovatnije, neće biti pređena običnim disanjem ili govorenjem (bez kašljanja i kijanja).

Исту ствар су ми од речи до речи испричали пријатељи (брачни пар) прошле недеље, свеже излечени од короне. Био сам убеђен да су пар месеци безбедни за себе и безопасни за околину. 

meni ovo i dalje zvuci kao izrazito mala verovatnoca za prenosenje.

+1

Ja racunala da je i teorijski nemoguce pa isla za NG kod bff koji prelezao pre par nedelja a inace ni u ludilu ne bih medj ljude u zatvorenom bez maski

pa to valjda treba da se namnozi da bi se emitovalo dalje, to mu je ideja zivota njegovog. ovo udahnem 10, 5 mi ubije imunitet, 5 ispljunem na nekog. mislim, nije neki mehanizam :hihi:

sent from bubamoto

• Author
3 hours ago, gospa buba said:

pa to valjda treba da se namnozi da bi se emitovalo dalje, to mu je ideja zivota njegovog. ovo udahnem 10, 5 mi ubije imunitet, 5 ispljunem na nekog. mislim, nije neki mehanizam :hihi:

sent from bubamoto

Ovo.

Ne može ta količina koja se udahne da bude dovoljna za neko dalje zaražavanje. Valjda mi treba u organizmu prvo da razvijemo neke trilione ili već koliko virusa, e da bi širili dalje. Pa ima i na onom dijagramu što je vememah ostavio neki dan, sve jasno nacrtano.

17 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

euromedik, u pariske komune, je imao sa parkinga trijažu za kovid pacijente, skoro svaki dan tuda prolazim i u novembru/decembru je bila paklena gužva., a neki od tih privatnika su radili i patronažne posete kovid pacijentima

Nije Euromedik nego Medigrup... oni su zgrada do zgrade. Euromedik mi je izricito rekao da ne radi sa kovid pacijentima ni u jednom njihovom objektu,a hteo sam da im dam lovu za skener pluca. Ta guzva je zbog Medigrupa...dodjes do prozorceta, popunis upitnik, zabiju ti stap u nos, vrte i za 2-3h dobijes na mail resenje testa :D

I tako na vise lokacija u gradu. Imaju nekoliko DZ koji su za kovid pacijente, recimo u Dusanovoj ulici.

Jel neko probao ove maske?

https://www.hangar.rs/proizvod/visenamenska-plasticna-maska-sa-izmenljivim-filterom-zelena-maska/

https://www.hangar.rs/proizvod/komplet-filtera-f8-za-zelenu-masku/

Probao ja, premale su za mene, tj ne pokrivaju dovoljno

Велика је кондензација са унутрашње стране ако је носиш напољу по хладном времену. 

• 2 weeks later...

Da li je normalno da preko kn95 i plave maske osetim parfem i izduvne gasove auspuha? Nesto mi je dunulo da tako udisem i cestice virusa. Inace, u apoteci mi rekli da pogresno nosim maske, kao prvo treba da stavite tu plavu, a preko nje kn, ja radim suprotno kao sto je ovde pisano da bi mi kn sto duze trajala, a inace nisam ni sama nacisto kad da bacim kn jer izadjem u proseku jednom u 2 nedelje napolje i to na nekih 20ak min i zao mi je da ih bacam posle 2 nosenja. Inace, dosta tesko disem sa 2 maske, ali kontam da sam sama kriva jer se ne krecem.

Background Picker
Customize Layout