Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

Generalno stomatolozi koje poznajem maksimalno vode računa u ovoj situaciji(kao i uvek uostalom, ako je iole proveren), a igrom slučaja ih poznajem dosta.

Nikakvog razloga za strah ljudi nemaju, iako razumem brigu naravno.

Edited by Milošica

Ako nabavljate d vitamin, nabavljajte d3 - sunshine vitamin - se inace zove...nasa koza absorbuje suncevu svetlost i pretvara je u d3.  Na zalost, ljudi sa svetlijom kozom, ljudi koji nisu dovovljno na suncu, zene u menopauzi, starenje, uticu da se ne absorbuje sunceva svetlost. 

D2 se unosi putem hrane. Medjutim, ljudi sa manjkom D vitamina,  bitnije je da unose preko pilula d3 a ne d2 jer bolje ulazi u krv. Isto usporava i osteroporozu i bolje regulise rad tiroidne zlezde. 

Ja pijem sada 5000IU dnevno bez recepta, a bila sam na 50000 nedeljno na receptu zadnjih godinu dana. 

Za ljude sa manjkom d vitamina primetice ogromnu razliku u telu vec posle 2-3 dana sko su na 5000 IU dnevno. 

I kupujte d3 sa K vitaminom u jedno

Mogu da se kladim da preko 80% ljudi sa preko 35godina starosti imaju manjak d vitamina. 

Edited by mustang

obzirom da je merkelova, pretpostavljam originalna n95

kn95 u americi nije prihvacena kao n95 jer su istrazili da veliki procenat tih maski propusta koronu vise od 5%

Edited by mustang

Ja sam, i smatram da sam se zeznuo. Ne vrede tih para

Ajde savet, osoba "A" radila sa dve osobe "B" i "C" .
Pre dva dana osoba "D" je javila osobama B i "C" koje su radno bile u kontaktu sa njom da je pozitivna.

Da li osoba "A" treba da ide na testiranje i koje?

Osobe "B" i "C" se nisu još testirale.

.... Shiit has hit the fan!

kod nas u kolektivu imamo pozitivne, nikom nista, manje vise. 

brojimo dane od kontakta i gledamo sta ce biti. 

48 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ajde savet, osoba "A" radila sa dve osobe "B" i "C" .
Pre dva dana osoba "D" je javila osobama B i "C" koje su radno bile u kontaktu sa njom da je pozitivna.

Da li osoba "A" treba da ide na testiranje i koje?

Osobe "B" i "C" se nisu još testirale.

.... Shiit has hit the fan!

do pre 2 dana sam imala u kući takvu situaciju, osoba A mi je bratanca i svaki dan u kući, bila sa osom B najboljom drugaricom  u druženju. Dan posle roditelji najbolje drugarice se razboleli. Uredno se javili svima . Najbolja drugarica je juče dobila test da je negativna, , moja bratanica se neće testirati, pratimo situaciju , ne posećuje babu  još ... prošlo je sedam dana i pošto su i ona i najbolja drugarica mlade  sva je prilika da im to druženje nije prošlo u zaraživanju

Jedno pitanje za ove koji znaju. koji se antibiotik daje obolelima od kovida, kojima se spustilo na pluća?

• Author
19 minutes ago, Filozof manijak said:

Jedno pitanje za ove koji znaju. koji se antibiotik daje obolelima od kovida, kojima se spustilo na pluća?

Imam gomilu bolesnih u familiji.

Čim su dobili temperaturu, prepisan im hemomicin, lekari ne čekaju da se spusti na pluća, daju ga preventivno.

I to dve ture po tri tablete.

Tako mi svi rekli, a ima ih bolesnih ohoho.

Takođe svi piju vitamine, aspirin 100 i mnogo tečnosti.

Ed.

Danas čula kako mast od jazavca dosta pomaže kod kašlja. Ima da se kupi u ruskoj apoteci.

Jbg, pošto kupila po to i prodala.

Edited by dùda

5 minutes ago, dùda said:

Danas čula kako mast od jazavca dosta pomaže kod kašlja. Ima da se kupi u ruskoj apoteci.

Jbg, pošto kupila po to i prodala.

ne znam bas koliko bih pozeleo da kupim alternativni lek od neke divlje zivoinje nakon ovoga sto nas je snaslo.

Edited by Joe D

Hvala puno, dudo

• Author
1 hour ago, Joe D said:

ne znam bas koliko bih pozeleo da kupim alternativni lek od neke divlje zivoinje nakon ovoga sto nas je snaslo.

Pa ni ja, ali šta fali, ne može da škodi :D

Tako je i onaj nulti u Vuhanu mislio za čorbicu od pangolina, dobra je za bubrege, ne mož' da škodi :D