Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

Šta je jedna decenija za američke manifest-destiny stratege? Oni planiraju vekovima unapred, milenijumima!

Bolja je zamerka činjenica da ostaje potpuno nejasno kako, zašto, i kad misle da će im Venecuela činiti ikakve ustupke oko nafte.

• Replies 1.4k
  • Views 118.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

14 minutes ago, Weenie Pooh said:

Auh bre lol

Misliš da lažovi lažu zbog viška svesti i odgovornosti prema sopstvenim zlodelima? Ne iz neke racionalne računice o isplativosti narativa koji kreiraju?

Kapiram taj tvoj cinizam ali ako jos jednom budes namerno pogresno protumacio i falsifikovao moj post da bi ga praktikovao dobices odgovore kakve odavno zasluzujes. Jasno je da sam govorio o kontekstu u medjunarodnoj politici, tamo lepo pise "o prirodi" a ne "prema prirodi". Nisam pao s kruske da ocekujem moral u medjunarodnoj politici ali sam svestan i usput znam da je onaj ko makar pojavno ima rezervi prema svom ponasanju jer se brine zbog posledica manje opasan igrac od onoga ko napravi sranje i svima saspe u lice da je to uradio jer mu se moze. Nauci da citas, postajes naporan.

30 minutes ago, harper lee said:

Nisam pao s kruske da ocekujem moral u medjunarodnoj politici ali sam svestan i usput znam da je onaj ko makar pojavno ima rezervi prema svom ponasanju jer se brine zbog posledica manje opasan igrac od onoga ko napravi sranje i svima saspe u lice da je to uradio jer mu se moze. Nauci da citas, postajes naporan.

Misliš da je Tramp zbog takvog pristupa opasniji nego što je bio Buš i slični? Šteta koju su napravili je još uvek na strani ovih ranijih

Just now, Time Crisis said:

Misliš da je Tramp zbog takvog pristupa opasniji nego što je bio Buš i slični? Šteta koju su napravili je još uvek na strani ovih ranijih

Mislim. Nije u pitanju kolicina stete, naravno da su njegovi prethodnici imali decenije i decenije da ga nadbiju u tom segmentu, ali ima neceg veoma upozoravajuceg u otvorenom i javno izrecenom stavu predsednika najmocnije drzave na svetu da ce on da uradi ono sto mu se hoce i da ga zabole sta bilo ko drugi misli o tome. To je nivo one Vuciceve "pa sta" patologije ali u neuporedivo mocnijoj stolici i poziciji. Razumem da je ljudima tesko da provare ovo jer smo svi predisponirani vaspitanjem da cenimo postenje vise nego pritvornost ali za mene je takav stav pouzdani znak da su sve kocnice otpustene, sve rukavice skinute, da on smatra da za takvo ponasanje ima podrsku u sopstvenoj zajednici i da mu je ta podrska dovoljna da zakljuci kako ne treba da ima nikakvih skrupula ni prema kome.

Imacemo mi sad dane i dane medijskih peglanja na temu "sta je pisac hteo da kaze", zataskavanja i minucioznih kosmickih objasnjenja sta sve stoji iza ovoga ali je sve to nebitno i obican je propagandni post festum cover up. To sto smo videli prvog dana je sirova istina o ovom skandalu a ta istina meni govori da je Trampova Amerika metaforicki receno usla u svoju Sudetsku oblast.

• Popular Post

Kada vidim da se 2025. godine dešavaju ovakve stvari, da jedna država izroka drugu, uhapsi im predsednika otvoreno najavljuje kontrolu te države i ne samo nje već i njenih prirodnih resursa pred celim svetom - to mi samo pojačava i ovako jaku želju da sve prodam i odselim se u neku vikendicu pored neke vode i tamo mirno dočekam kraj sveta...

Jebe mi se i da je diktator milion puta.

Sve je ovo kao neki jako jako loš film, sve je otišlo u kurac.

38 minutes ago, harper lee said:

ta istina meni govori da je Trampova Amerika metaforicki receno usla u svoju Sudetsku oblast.

Tramp je srećom američki seljak bez Hitlerove harizme, a nisu ni Amerikanci dovoljno Nemci. To, međutim, ne znači da kao korisni idioti ne mogu da puste duha iz boce i otvore kapije za ulaz u Gruziju, Tajland, Grenland ili Kubu. Nebo je granica.

6 minutes ago, April said:

Tramp je srećom američki seljak bez Hitlerove harizme, a nisu ni Amerikanci dovoljno Nemci. To, međutim, ne znači da kao korisni idioti ne mogu da puste duha iz boce i otvore kapije za ulaz u Gruziju, Tajland, Grenland ili Kubu. Nebo je granica.

Kako da ti kazem, nije prvi put da citam kako se ta strvina potcenjuje. Nije do njihove harizme, do konzumenata je, meni je Hitler harizmatican kao kuvana svinjska noga. Tacno je i da Amerikanci nisu Nemci, samo ne znam na ciju stetu bi islo to poredjenje.

Ne kazem da je poredjenje Trampa sa nacistickom Nemackom potpuno umesno, ionako mislim da je rano za takva poredjenja, ali nisam bas previse optimistican po pitanju toga u kom pravcu sve ovo sa Amerikom ide.

1 hour ago, harper lee said:

Razumem da je ljudima tesko da provare ovo jer smo svi predisponirani vaspitanjem da cenimo postenje vise nego pritvornost ali za mene je takav stav pouzdani znak da su sve kocnice otpustene, sve rukavice skinute, da on smatra da za takvo ponasanje ima podrsku u sopstvenoj zajednici i da mu je ta podrska dovoljna da zakljuci kako ne treba da ima nikakvih skrupula ni prema kome.

Rekao bih da je više do njega samog, pošto ima solidnu istoriju gde je svašta-nešto pričao i pretio, a na kraju nije bog zna šta uradio. Meni ovo više liči na onu situaciju kad su roknuli onog iranskog generala? I na tom je na kraju i ostalo

2 hours ago, Gandalf said:

Marku i drugarima je stalo, imaju nekih ličnih razloga.

https://archive.ph/H3ysJ

He said restoring peak oil production there would cost up to $100 billion and take about a decade. And that is assuming there is enough political stability for companies to operate unencumbered during that entire period... Returning to Venezuela has hardly been a central talking point of U.S. oil companies.

Kakvih on ličnih razloga ima, familija mu izbjegla za vrijeme Batiste s Kube. lolol

• Popular Post
2 minutes ago, Time Crisis said:

Rekao bih da je više do njega samog, pošto ima solidnu istoriju gde je svašta-nešto pričao i pretio, a na kraju nije bog zna šta uradio. Meni ovo više liči na onu situaciju kad su roknuli onog iranskog generala? I na tom je na kraju i ostalo

Druze, oni su upravo napali suverenu drzavu bez objave rata, kidnapovali joj predsednika i odveli ga vezanog u Ameriku. Sta bi za tebe tacno bilo to "bog zna sta"? Da li zaista mislis da je danas danski premijer vilenio oko Grenlanda jer mu je bilo dosadno? Ovde se uopste ne radi o Trampu, radi se o tome da je on izabrani predsednik SAD, neki milioni i milioni Amerikanaca su glasali za njega. I ne samo da su znali za koga glasaju jer mu je ovo drugi izbor, pobedio je ubedljivije i sa vecim brojem glasova nego prvi put.

Mi smo u ozbiljnim govnima i ne vredi da se tesimo da nismo. Nije radilo za Cemberlena, nece raditi ni danas. Jos se Venecuela nije ni ohladila a Tramp je vec krenuo da mantra o vojsci koju ce da posalje u Meksiko jer tamosnja vlast nije sposobna da se obracuna sa kartelima. Covek nije politicar vec razmazeni bogati lopovski magarac koji je navikao da mu svi ugadjaju i da se samo on pita za sve, takav covek na takvom mestu je katastrofa koja ceka da se desi. Ne treba imati nikakvih iluzija.

59 minutes ago, April said:

Naprotiv, Tramp je vrlo harizmatičan. Stand up zabavljač koji ima svoju vernu publiku i koji je političku pozornicu sveo na rijaliti šou gde je on prva zvezda. Verovali ili ne, njegovi najbliži saradnici su uživo u prenosu prvi put čuli run the Venecuela plan, pa se prilagođavaju. Pit Hegset će da upravlja zemljom od 30 miliona ljudi koja je već u potpunom rasulu ajde

Sreća u nesreći je da je u pitanju jedan neopevani moron koji nije u stanju da isplanira ništa dalje od sledeće transakcije ili da pročita tekst duži od tri reda. Plus što ima 80 godina i dani su mu odbrojani.

2 minutes ago, bios said:

Naprotiv, Tramp je vrlo harizmatičan. Stand up zabavljač koji ima svoju vernu publiku i koji je političku pozornicu sveo na rijaliti šou gde je on prva zvezda. Verovali ili ne, njegovi najbliži saradnici su uživo u prenosu prvi put čuli run the Venecuela plan, pa se prilagođavaju. Pit Hegset će da upravlja zemljom od 30 miliona ljudi koja je već u potpunom rasulu ajde

Sreća u nesreći je da je u pitanju jedan neopevani moron koji nije u stanju da isplanira ništa dalje od sledeće transakcije ili da pročita tekst duži od tri reda. Plus što ima 80 godina i dani su mu odbrojani.

Mislim da trenutno nema nijedne srećne okolnosti. Čak i da je istina (a ne verujem da jeste) da ne može da pročita malo duži tekst, ostaje ta činjenica da mu generalno ne ostaje mnogo vremena i da je okružen prilično gadnim ljudima. Pritom su svi oni upravo osetili izuzetno veliku moć i taj osećaj će im narednih dana samo rasti dok gledaju izjave stranih zvaničnika na koje i mi ovde lupamo smajlije.

I da, vrlo je harizmatičan i u narednim danima ćemo videti kakve će biti reakcije i njegovog glasačkog tela i druge Amerike. Trenutno se nadam da odatle može da dođe nešto pozitivno, što je verovatno samo hvatanje za slamku jer - zašto bi većina Amerikanaca imala išta protiv redovnog snabdevanja gorivom.

3 hours ago, harper lee said:

Razumem da je ljudima tesko da provare ovo jer smo svi predisponirani vaspitanjem da cenimo postenje vise nego pritvornost ali za mene je takav stav pouzdani znak da su sve kocnice otpustene, sve rukavice skinute, da on smatra da za takvo ponasanje ima podrsku u sopstvenoj zajednici i da mu je ta podrska dovoljna da zakljuci kako ne treba da ima nikakvih skrupula ni prema kome.

Ja bih cenila postenje kod ove boranije od vrste koja pise na forumu, kad ne bi isli naokolo i ubedjivali nas da prosirenje NATOa nije bila stavka za ruski napad na Ukrajinu, ili da USA napada samo 2% zemalja bogatih naftom i da prirodna bogatstva i pljacka nisu nikakva stavka kad se gleda koga da invadiraju, nego samo semenje demokratije, itsl.

A sto se poruka sa najviseg mesta tice, pravljenje sranja i onda laganje je jedan modus, koji je recimo standardan modus, i moze da ide ili uz prosecan nivo sranja, ili uz jako povisen nivo sranja, a pravljenje sranja, i onda objavljivanje jeste pravio sam sranje, sve cu da ih opljackam, nek se spreme Pera Mika i Zika, idu samo uz jako povisen nivo sranja.

Mislim da je mnogima jasno da smo vec par godina u atmosferi kakva je bila u Evropi pred WWII.

Trump nakon Venezuele: Kolumbija je bolesnik, ali neće još dugo,

i zaprijetio vojnom akcijom: "To mi zvuči dobro"

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.