Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Venecuela

Featured Replies

2 hours ago, ragasto said:

... trenutno nema nijedne srećne okolnosti. ....

.... u narednim danima ćemo videti ....

Jedina srećna okolnost je dvodnevna specijalna emisija preko SvinjorverTV-a koja ide non-stop. Poremećena shema ludila u poremećenoj zemlji. Ostale TV nisu nizašta. Od jutros vidim da se nastavlja istim tempom. Domaći mag politmarketinga ne staje.

Biče zatišja par nedelja,, ali u narednim mesecima, samo kroz kretanje stanja dolara van USA i cenom goriva unutar USA, možemo da pratimo odgovor "novom" svetskom šerifu.

• Replies 1.4k
  • Views 118.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

2 hours ago, Mel said:

Ja bih cenila postenje kod ove boranije od vrste koja pise na forumu, kad ne bi isli naokolo i ubedjivali nas da prosirenje NATOa nije bila stavka za ruski napad na Ukrajinu, ili da USA napada samo 2% zemalja bogatih naftom i da prirodna bogatstva i pljacka nisu nikakva stavka kad se gleda koga da invadiraju, nego samo semenje demokratije, itsl.

A sto se poruka sa najviseg mesta tice, pravljenje sranja i onda laganje je jedan modus, koji je recimo standardan modus, i moze da ide ili uz prosecan nivo sranja, ili uz jako povisen nivo sranja, a pravljenje sranja, i onda objavljivanje jeste pravio sam sranje, sve cu da ih opljackam, nek se spreme Pera Mika i Zika, idu samo uz jako povisen nivo sranja.

Mislim da je mnogima jasno da smo vec par godina u atmosferi kakva je bila u Evropi pred WWII.

Pa možda se može teoretisati da li je to pomeranje granice, veće sranje ali svejedno, sranje je sranje i prevelika gomila se skupila da bi neka šuplja priča to pokrila.

Ne znam da li je bilo ranije - ako jeste izvinjavajte i brisite. Hvala.

Wanted: Narcotics Reward Program – Venezuelan Targets: grupa gradjana iz venecuele

Maduro je jos uvek izlistan kao "trazi se", cenim nece jos dugo... nicolas-maduro-moros

Geneza, ukratko:

In March 2020, Maduro was charged in the Southern District of New York for narco-terrorism, conspiracy to import cocaine, possession of machine guns and destructive devices, and conspiracy to possess machine guns and destructive devices.

After initially offering a reward offer of up to $15 million for information leading to the arrest and/or conviction of Maduro in 2020, the Department of State on January 10, 2025, increased the reward offer to up to $25 million. On August 7, 2025, the Department announced the further increase in the reward offer to up to $50 million after the Department of Treasury sanctioned Cartel of the Suns as a Specially Designated Global Terrorist on July 25, 2025.  As leader of Cartel of the Suns, Maduro is the first target in the history of the Narcotics Rewards Program with a reward offer exceeding $25 million.

Gde su i sta rade

Since 2019, more than 50 countries, including the United States, have refused to recognize Maduro as Venezuela’s head of state.

Slika i prilika, u dve-tri reci:

2020-2026 NMM.png

9 minutes ago, Zaboravan said:

Pa možda se može teoretisati da li je to pomeranje granice, veće sranje ali svejedno, sranje je sranje i prevelika gomila se skupila da bi neka šuplja priča to pokrila.

Konkretno, ovaj osecaj imam od pre 3 godine kad je krenula full invazija Ukrajine, a ne od kad je Tramp dosao u drugi mandat.

Ali ako sam se potajno nadala da ce krenuti neko zastajkivanje, kocenje, da neko sa najviseg mesta kaze hajde malo da se uspori i naprave neki dogovori, povuku neke linije... sa ovakvom verzijom Trampa to svakako postaje jos slabija nada...

Edited by apostata

5 minutes ago, Mel said:

Konkretno, ovaj osecaj imam od pre 3 godine kad je krenula full invazija Ukrajine, a ne od kad je Tramp dosao u drugi mandat.

Ali ako sam se potajno nadala da ce krenuti neko zastajkivanje, kocenje, da neko sa najviseg mesta kaze hajde malo da se uspori i naprave neki dogovori, povuku neke linije... sa ovakvom verzijom Trampa to svakako postaje jos slabija nada...

Meni je prisutan od pre, možda od pokušaja u Turskoj, ne znam tačno... Ušli smo taj voz, Tramp samo ubacuje više uglja u kotao lokomotive.

NOVA portal
No image preview

Kubanske vlasti: Tokom američkog napada na Venecuelu pogi...

Kubansko predsedništvo je danas saopštilo da su 32 Kubanca poginula tokom američkog napada na Venecuelu, javila je američka televizija Si-En-Bi-Si.
43 minutes ago, Mel said:

full invazija je krenula pre 4 godine, baš se vuče ovaj uvod u ww3, ameri brzinom ranjenog puža eliminišu kineske saveznike po svetu, prelomna tačka će biti kada/ako kine krene na tajvan imho

Kale, jesi čuo Vučića juče, citirao te: "jači tlači". Tvoja politika.

Edited by Nikodije

J2On8U8.jpeg

10 hours ago, harper lee said:

Kapiram taj tvoj cinizam ali ako jos jednom budes namerno pogresno protumacio i falsifikovao moj post da bi ga praktikovao dobices odgovore kakve odavno zasluzujes. Jasno je da sam govorio o kontekstu u medjunarodnoj politici, tamo lepo pise "o prirodi" a ne "prema prirodi". Nisam pao s kruske da ocekujem moral u medjunarodnoj politici ali sam svestan i usput znam da je onaj ko makar pojavno ima rezervi prema svom ponasanju jer se brine zbog posledica manje opasan igrac od onoga ko napravi sranje i svima saspe u lice da je to uradio jer mu se moze. Nauci da citas, postajes naporan.

Ništa nisi promenio ovim nadrkanim elaboratom.

Tvrdiš da lažovi imaju "svest i odgovornost o zlokobnoj prirodi onoga što rade" i da ih to čini manje opasnim. Svest se može imati o nečemu, odgovornost se može imati samo prema nečemu ili za nešto, ali poenta je jasna.

Pričamo o režimima svetskih sila, o složenim sistemima koji određenu politiku sprovode decenijama. To su stvari za par redova veličine udaljene od individualnog nivoa sa kojim paralele povlačiš. Možda bi mogao da argumentuješ da je individualno opasniji bezočan lik nego proračunat (ni sa tim se ne bih složio, jer razlika između lika koji te s predumišljajem izbode nožem u maloj mračnoj ulici i lika koji te manijakalno izbode nožem u po bela dana na sred trga je zanemarljiva.)

Ali na sistemskom nivou, nemoguće je smisleno argumentovati tako nešto. Značaj političkih odluka se meri njihovim materijalnim posledicama, efektom koji one imaju na svet. Ne meri se stanjem svesti u glavi pojedinca, jer nijedan pojedinac nije u poziciji da samostalno koncipira i sprovodi svoju politiku - ne živimo u drevnom apsolutističkom uređenju.

Tramp koji počini zločin X odbijajući da se krije iza narativa o ljudskim pravima i demokratiji nije nimalo opasniji od Obame ili Klintona koji počine zločin Y krijući se iza narativa o ljudskim pravima i demokratiji. Gleda se samo šta je X u odnosu na Y, ne kakav je kvalitet racionalizacije koju su ponudili akteri post festum.

"Pojavne rezerve prema svom ponašanju" su efemerna stvar, njihov gubitak nipošto nije tragedija ako je ponašanje ostalo suštinski isto, a neporecivo jeste. Njihov gubitak nije posledica drugačijeg mentalnog sklopa nominalnog imperatora, već posledica drugačijih materijalnih okolnosti u kojima se imperija danas nalazi. Ako nema straha od posledica, to je ili zato što posledice više ne postoje, ili zato što je situacija dovoljno kritična da te posledice postaju prihvatljive.

U tom kontekstu se ukidanje "pojavnih rezervi" treba tumačiti kao pozitivan razvoj jer ukazuje na gubitak nekadašnje stabilnosti, ukazuje na to da se tron klima više nego ikad ranije, minimizuje broj saveznika koji su spremni da pruže podršku.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.