Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stranger Things-жал за младос’ или кад је било кул натапати косу лаком

Featured Replies

Image

• Replies 457
  • Views 43.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ovo ne mož se gleda više, ovi odrasli ljudi imaju žene, decu, bradu i hipoteke, a glume klince mlađe od mog sestrića

• Završih i ja sedmu epizodu, nije ni izbliza tolko loša koliko je čereče na internetima. Da, klozet-meeting je dosta glup, ali puno toga je glupo u ovoj seriji, ovo je samo jedna u nizu. Moram da napr

Posted Images

On 12. 12. 2025. at 0:37, Caligula said:

Ne smem da gledam koliko deluje glupo iz daleka

Prvu sezonu odgledao i bila mi je OK kao neka nostalgicna oda osamdesetim godinama proslog veka, taj vajb. Sledeca sezona bila mi je negledljiva koliko je bila glupa i nelogicna. U medjuvremenu inteligentna Eleven je izrasla u mesnatu, sisatu i dupatu odraslu cetrdesetogodisnjakinju iritantnog ponasanja pa mi je i sa te strane tesko da uopste pocnem da gledam ovu novu sezonu a bombarduju reklamom silno, sa svih strana.

Ja sam samo tu prvu gledao, i tu sam i stao, delovala mi je kao tipican style over substance uradak, deluje da sam bio u pravu...

8 hours ago, Jeremija said:

Ja sam samo tu prvu gledao, i tu sam i stao, delovala mi je kao tipican style over substance uradak, deluje da sam bio u pravu...

Bio si u pravu ali to je jako dobro funkcionisalo u tom momentu. To je bio možda početak 80s manije, nisam siguran, ne mogu sad tačno da odredim kada je krenulo sa forsiranjem te nostalgije, ali ja sam se tada jako dobro zabavio.

Posle je postajalo sve gluplje i gluplje, a monolog je bio vrhunac gluposti.

Završih i ja sedmu epizodu, nije ni izbliza tolko loša koliko je čereče na internetima. Da, klozet-meeting je dosta glup, ali puno toga je glupo u ovoj seriji, ovo je samo jedna u nizu.

Moram da napravim otklon između prve tri sezone i poslednje dve. Serija je krenula sa petoro (posle šestoro) klinaca koji rade klinačke stvari u nekom IT horor svetu, pa sve začinjeno jakom 80s nostalgijom. Priroda horor pretnje nije bila toliko bitna, važno je da je strašna i da služi kao pokretač radnje, i to je radilo fenomenalno, čak i u trećoj sezoni koju baš gotivim, a koju ljudi generalno pljuju.

Onda kreće lore da se širi ko buđ na lebac, dobijamo masu sporednih likova, klinci se razdvajaju u timove, počinju i neke romantične veze, a i glumci su porasli i neprirodno je da se ponašaju kao klinci, pa tu mora malo da se koriguje scenario...pa na velika vrata ulazi Vekna, koji je odličan, fenomenalan negativac, ali i ispada vrlo prazan. Toliko vremena je potrošeno na njegov razvoj, da bi se na kraju ispostavilo da je on samo još jedan u nizu generičkih gargamela koji samo žele da unište svet jer razlozi.

Makli su ono što je najbolje radilo u seriji - klince kao tim - da bi razgranali neki interdimenzioni SF bez koga smo sasvim lagano mogli da prođemo. Plus i taj faktor vojske, kao sad je sve počelo od njih, ko leva smetala su od početka serije, žali bože protraćene Sare Konor.

Kapiram ja da je puno faktora ovde igralo ulogu, kovid im je sjebao timeline, plus sve ovo što sad gledamo sigurno nije bilo planirano od početka, pa se koriguje i lepi u letu, sve je to jasno, no dobili smo dve sezone koje, bez onog prethodnog, ne bi zaživele ni na jednom streaming servisu. Krenuo si od serije u kojoj se celo selo useravalo od jednog demogorgona, a došao do serije u kojoj Nensi Viler bez problema headshotuje dva vojnika iz pokretnog vozila, jer jaki ženski likovi, idemo!

I ovo sve pišem pre izlaska finala, jer čisto sumnjam da će ono u dva sata moći da popegla puno stvari.

605531463_1204026618526244_7806095609002

Sve je već rečeno, samo bih dodala da je 11 osvojila ubedljivo prvo mesto u kategoriji najgori kostim-outfit. Takvu grozoru nisam odavno videla na tv-u.

Nije tako loš kraj. Mislim baš epilog.

Slažem se, strepnja mi je bila dublja od nade, ali epilog je skroz okejiš.

Prethodne kritike i dalje važe, dijaloge kao da je pisao ne preterano utrenirani AI.

malo otegli sa zaokruživanjem svih priča, da ne kažem smorili za sve pare, ali tešim se da je moglo biti i gore

iako nemam neku veću zamerku na to kako su osmislili Veknin kraj, nisu morali toliko da ga zbrzaju, nekako se mnogo toga dešava odjednom, a sam lik kao da je ostao nedorečen. Inače mi se svideo deo sa Džojs i sekirom D

zaboravih da spomenem najbitniji "detalj" u celom finalu - saundtrek za ispraćaj apsajd dauna u istoriju ziga

Meni odlično finale, all things considered, onaj epilog “u svetu caruje drugarstvo” baš dobar.

Mislim da “Purple rain” nije bio na TVu još od originalnog filma.

5 minutes ago, dunja said:

zaboravih da spomenem najbitniji "detalj" u celom finalu - saundtrek za ispraćaj apsajd dauna u istoriju ziga

Okači, ako znaš koja je.

Veliki sam fan naslovne teme. blush

napisao goofs gore, Purple Rain, ali ceo album, i to vinil na gramofonu puštan sa krova Hawkins lab heart

od pesama išle When Doves Cry i malo kasnije Purple Rain

Dobar je kraj, jedino mi zao sto nije bilo kod nasnu bioskopu da se pogleda.

Inace kome se svidela ta tropa gde DnD prozima radnju imam preporuku.

17673092419304433850738606121294.jpg

Dobra je i Dastinova posveta Ediju i Hellfire-u na govoru na maturi