January 6Jan 6 35 minutes ago, copkillah said:your link is invalid...36 minutes ago, Fakundo Sava said:Jel pretekla Winona ?Ziva, sa sjekirom!
January 7Jan 7 7 hours ago, Fakundo Sava said:Kada se kuca Stranger things u gugl pojavi se neka čudna animacija ,pa ti okrene naopako stranicu 🙃da, to im je collab sa Google, ta animacija je bila aktuelna neki dan pre izlaska 5. sezone i kad bi zavrteo tu d&d kockicu na dnu ekrana, otvori ti se niz zagonetki, kao neki ST trivia kviz, i ako sve resis, onda dobijes da pogledas insert iz prve episode, par minuta, onaj deo sa poligonomali od svega toga je izgleda ostao samo taj prvi deo
January 7Jan 7 Odgledao 5. sezonu i može da prođe, držala je serija pažnju, što je samo po sebi plus u doba debilnog skrolovanja po mrežama. Druga polovina finala je mogla da se skrati, čak nisam epilog ni očekivao koliko su odužili. Ima nelogičnosti sa demogorgonina u borbi sa decom i vojnicima, kako Nensi koristi automatsku pušku, ali ono opušteno, laka zabava, reklo bi se i dečja serija. Ima na svetu i većih problema od završne sezone serije.
January 7Jan 7 A zašto ljudi toliko pizde na finale? Ja sam happy end sucker uvek, al epilog je pristojan iako bi bilo bolje da je barem neko capno.
January 13Jan 13 @Mil@n Na šta tačno misliš vezano za finale?Napisah svašta, ali neće lepo spoiler sa telefona, napisaću posle. Edited January 13Jan 13 by salerokada
January 13Jan 13 1 hour ago, salerokada said:@Mil@n Na šta tačno misliš vezano za finale?Napisah svašta, ali neće lepo spoiler sa telefona, napisaću posle.Ništa generalno, više i mene zanima šta bi bilo bolje, da je neko umro od glavnih aktera to bi definitivno dalo neku težinu. Jebeš sve ako ne roknu glavnog negativca što se desilo i to je nasikiran lepo, ovo sa 11 što ne znaju da li je gde je šta je isto mi je ok.Nije ništa epski, naravno, ali nije mi ni epsko sranje.
January 20Jan 20 Odgledasmo hanuma i ja i 5. sezonu. Zbindžovali za vikend.Ukratko - meni je ovo ok. Naravno da ima propusta i nekonzistentnosti u priči, nekih očiglednih i nekih koje samo dokoni internet ratnici mogu da uhvate. Ali, jbt, pričamo o seriji koja govori o grupi dece koja se jure sa čudovištima u nekom među-dimenzionalnom prostoru! Da li tu zaista treba insistirati i ukazivati na plotholes? Pa stvarno...Suština je da priča vozi. I dalje ima dovoljno nostalgije. 80s muzički hitovi su opet odlično odabrani. Likovi (većina) su i dalje zabavni i dragi. Da ne spojlujem mnogo, ali imamo sad i taj klimaks cele serije, jurenje Vekne, sudar svetova... Vuče da vidiš kako će to se razrešiti.Serija je evidentno evoluirala. Od triler-nostalgičnog-horora je do pete sezone postala maltene akcioni film. Ali, ok je i to. Previše su zapleta otvorili, previše lore-a uveli, da bi sve to ostavili nezavršeno. Odabrali su ovakav način, sa kažem više akcije, koji evidentno nije čitavoj publici legao. Teško je verovatno bilo sad sve to razvezati na neki način koji bi više ličio na originalnu sezonu 1. Ono što je bitno - nisu ostavili neke repove. Definitivno smislen završetak, a ne kao "neke" serije što su napravile katastrofalne završnice. Mislim da je ovaj blagi happyend bio sasvim primeren.E sad, ova evolucija serije... Mislim da se najviše ogleda u evoluciji publike, tj. nas, i onome u šta smo se pretvorili. Mislim da smo mi krivi, a ne Netflix i ostale streaming produkcije, da su se one samo prilagodile savremenoj publici. O tome govore i Damon i Affleck u nedavnom gostovanju:Oni ovde zapravo pričaju i o famoznoj "second screen policy", koju je navodno Netflix uveo.A radi se o tome da Netflix sada traži da se scenariji pišu tako, da se sadržaji snimaju tako, da likovi moraju nekoliko puta tokom epizode/filma da verbalno ispričaju svoje planove i delove zapleta. Dakle, da ponove gledaocima verbalno (ne tiho ili nečujno-suptilno) o čemu se radi u onome što gledaju, za slučaj da su (a jesu) prethodno propustili nešto gledajući u svoje telefone. Tuga.U sezoni 5 Stranger Thingsa ovoga ima i previše. Svako malo neko ponovo naglašava da moraju da pobede Veknu, da moraju sad da oslobode Holi, svaki naredni iole komplikovan potez objašnjavaju jedni drugima kao da su ratni planovi u pitanju... Jbg, izgleda da su morali tako. I to je nešto što periodično stvarno ubija tempo.A skandal sa outaovanjem onog mučenika... Namerno nisam nigde hteo bilo šta da čitam o tome šta je dovelo do toga da se ta scena snimi kako se snimi... Ne želim da znam. Ono je besmisao na kvadrat. Al, eto, već smo toliko oguglali, hanuma i ja, na takve besmisle pa smo se samo lepo ismejali a ne iznervirali.Nadam se da je ovo zaista kraj serije. Da se neće za par meseci pojaviti neka alternative-end epizoda, da seriju neće cediti za par godina ponovo... Ostaje u lepom sećanju, kao nešto što je spojilo nostalgiju (posebno precizno pogodilo moj period odrastanja) sa zanimljivom pričom. I ostaje par legendarnih scena kojima ćemo se vraćati (ko je rekao "Master of puppets" na krovu kuće u drugoj dimenziji dok demoni lete u susret ispod tamnog neba i crvenih gromova? fuckyeah!)
January 29Jan 29 Ukupno sam odgledala dve sezone, treću krenula i ne sećam se gde sam stala....sad sam s klincem krenula od početka, pred kraj smo S2, pa ćemo videti dokle budemo mogli da izdržimo Maleni se baš zainteresovao, non stop traži da gledamo