Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stranger Things-жал за младос’ или кад је било кул натапати косу лаком

Featured Replies

Mada ima ekstremnih gluposti koje su potpuno ignorisali:

Nensi Rambo i Hoper pobili gomilu vojnika i nikom ništa. Kali koja navodno pomaže El, a ta zgrada u kojoj je ona bila je prva odletela u vazduh itd itd.

Edited by copkillah

• Replies 457
  • Views 43.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ovo ne mož se gleda više, ovi odrasli ljudi imaju žene, decu, bradu i hipoteke, a glume klince mlađe od mog sestrića

• Završih i ja sedmu epizodu, nije ni izbliza tolko loša koliko je čereče na internetima. Da, klozet-meeting je dosta glup, ali puno toga je glupo u ovoj seriji, ovo je samo jedna u nizu. Moram da napr

Posted Images

Ovo je pravi izbor da se gleda drugog januara prepodne.

Skroz ok kraj, kritike smo svi pomenuli već nekoliko puta i sve stoje.

Samo jedan plus jedan na većinu svega gore.

Spoilers ahead, ali kontam svi su već gledali )

Meni.

Prva i treća sezona najbolje, s tim da je prva kategorija za sebe a treća je baš super zabavna i ima vrhunskog Bilija.

Četvrta slaba ali bolja od druge nekako, iako je bilo već nekih većih gluposti.

Ovo je nama baš bilo loše, jer očekivanja. I isto to, sa vojskom, za dijalozima, sa rambizmima, a glupostima sa druge strane. Koje su uspele da nas nateraju da se malo iznerviramo, isto krindž za Dik. I komentar za hladnokrvno ubijanje ljudi koji nisu ni flailed niti išta drugo do vladina ruka.

Mislio sam da će da nas obore ovaj put u sedmoj, da zacrne, da su svi na ivici života i smrti i da se onda u raspletu i pogube neki, ali ništa.

Sara konor definitivno super underused, zapravao to sa vojskom je sve bilo baš težak promašaj.

Meni je jako smetalo kako ginu lako, kako nema posledica, niko ne pita ko šta gde i kako, gde je druga polovina države, dobri doktor (nismo ga ubili, jesmo) i njegovi agenti? Ko je smislio zvučne topove, je l to samo za njih ili radi na veknu i ostale majndajvaše?

Kada demogorgoni upadaju po decu vojska puca jedna ka drugoj, taktički su raspad, za jednu specijalnu organizaciju su prilično loši . A nakon napada, nema posledica, niko se nije zamislio, niko nije strategiju postavio osim "uhvati malu", niko se nije zapitao je l baš tako??

I onda idu u akciju dok nebo bukvalno pada u upside down, ne hajemo. Ali smo dovoljno glasni i svojeglavi da totalno kontra od vojske, a posebno specijalne jedinice, kažemo glavnokomandujućem da ne radi dobro - rang nekog plaćenika šta li?

Ovi su najlošiji negativci do sada, jedini za koje ne znam ni kako ni zašto rade.

Nerviralo nas je što su neke stvari najavljivane toliko da se lako čitalo šta će biti, tri ili četiri puta je čep skidan sa durbina i namerno spomenut, tri ili četiri puta je napomenuto da on baš ne može u pećnu, pa je očekivano bilo da može.

To što je Mili Bobi Braun debela kravetina i bolelo je uvo, svaka njoj čast, ali je izgledalo prilično mnjah u seriji, kao vežba, trči, skače i leti ali sa nekom trutovskom sporošću.

Meni takođe dodatno smeta što su se otarasili svih one koje su ničim izazvano nakupili prethodnih godina, valjda da se fokusiraju, ali gde je sada brat Argajl, koji mi je parao mozak ranije, gde je Suzi, gde je Oven, gde je šugavi glupavi raspali Juri, posle svega se svi vratili svojim poslovima i nema kontakta?

Enivej, bilo OK. Done. Idemo dalje.

A ljudi kupuju kinder jaja na kutije, ta kolekcija, ko je skupi, će vredeti izgleda D

Ja imam Stiva i meni dosta. Najbolji lik. Imao neki ark.

Ja gledala sa bratancem (11 god), juče mu banuli da ga iznenadimo jer je jako želeo da gledamo finale zajedno, ali smo udaljeni skoro 1000 km, pa isprva nije bilo baš izvodljivo.

Njegov izraz lica kad nas je video na vratima, a taman se spremio da gleda, priceless heart

40 minutes ago, Vapad said:

A ljudi kupuju kinder jaja na kutije, ta kolekcija, ko je skupi, će vredeti izgleda D

Ja imam Stiva i meni dosta. Najbolji lik. Imao neki ark.

Jel to ovo? Kaže mi moj 11ogodišnjak da je daleko od cele kolekcije

Screenshot_2026-01-02-16-10-22-21_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

2 minutes ago, dunja said:

Ja gledala sa bratancem (11 god), juče mu banuli da ga iznenadimo jer je jako želeo da gledamo finale zajedno, ali smo udaljeni skoro 1000 km, pa isprva nije bilo baš izvodljivo.

Njegov izraz lica kad nas je video na vratima, a taman se spremio da gleda, priceless heart

Jel to ovo? Kaže mi moj 11ogodišnjak da je daleko od cele kolekcije

Screenshot_2026-01-02-16-10-22-21_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

To, vidi kako je Stiv cool

Navodno je Vil Bajers baš redak i da se to malo plastično prodaje i po 3-4000din preko KP. Suludo.

SPOILER SPOILERS

@copkillah Mislim da je ceo epilog oko 11ice namerno napisan tako da gledalac nije siguran šta se tačno desilo, da li je šmugnula ili je umrla. Stavlja te malo u poziciju ostalih likova.

Da, Kali je bila u zgradi, ali nije zgrada eksplodirala, bomba je bila na vrhu i usmerena ka onoj crvotočini. S druge strane, ako su oni zvučnici cepali svom snagom, kako je uspela da uvuče Majka u onaj limbo da se izljube tri puta. A možda je i uspela zato što je pobegla što dalje od njih.

Što se tiče Sare Konor, tek da poslednja scena zapravo daje na značaju tog lika i skapiraš zašto mora da postoji, i to mi je jasno, ali sve pre toga je vrlo trapavo odrađeno, i to sam vrlo blag kad kažem trapavo.

Generalno meni jedina zamerka seriji u globalu sto deluje da nisu imali celu pricu napisanu vec su posle 3. sezone seli i definisali kraj.

Baš bih napisao 300 stvari, ali napisaću samo strange things... /hehe/

Prva epizoda kada se pojave ovako matori konji u školi vuče kao na neku parodiju... Kao dodatak tome Mili Bobić Braun koja obara rekord u najsporijem prolazu poligona ikada. Inače, možda sam u pravu možda i ne, ali... Znate kako žene kada se tripuju da imaju velike guzice nose duks vezan oko struka rukavima da to pokriju? Iskreno sam mišljenja da su njoj to uradili tokom skoro cele sezone osim dok nosi onaj... Triko. huh

Inače, MBB se udala, usvojila ćerku, mlati pare na odeću parfeme i koješta, i razumem je što se malo zapustila (u stvari ne razumem već podržavam jer Milan preferira nju ovakvu nego žene sa 48kg koje misle da su zgodne) sa nepunih 20 je dobila pristup svemu što je ikad zamišljala da želi, nije lako. Nije lepo ono što je @Vapad napisao tipa debela krava, msm cmon? Opredelila se za udaju i usvajanje deteta, rispekt. Jebote, sa tipa 15 godina je bila milionerka, sa tipa 16 u Tajmsovoj listi 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Treba ostati normalan.

Uma Turman Jr nije trebala da pristane da joj ono stave na glavu, ono nije retro frizura već neuredna frizura. I ne znam što ima lice 40 godišnjaka. Ali dobro glumi, ima Ceca hrapav glas i ima nešto harizme.

Serija... Neretko cringe do negledljivosti. Comming out je najpatetičnija scena u istoriji sveta, drugih dimenzija i warmhole-ova. Kako je momak krenuo pomislio sam da će da kaže "ja sam vecna" ili nešto slično (karikiram, naravno), ali ne, ja ne volim girls? Ne kao vi? Koga jebeno briga druže? Svet je na ivici uništenja. Umrlo je stotine ljudi. Okupio si ceo cast oko toga. Ko će da me ubedi da nije u pitanju poruka već važan momenat u seriji? Ajde kad sam kod ovoga, da ne širim posle. Poslednje tri stvari koje sam gledao sa netflixa: ovo (imamo ovaj gay acceptance speach), Beast in me (glavni akter gay žena), da ne pričam o wayward gde je glavni glumac trans. Msm, hello? Msm da više niko ne može da se ne složi da je netflix rodonačelnik wake pokreta a to kažem kao neko ko je liberalan po tom pitanju koliko je moguće.

U suštini sve vadi produkcija jer je sve top noč sa te strane i snimljeno najbolje moguće. Efekti, režija, sa tehničke strane sve je na mestu ako i dodamo "vajb 80ih" (svaki put kad čujem to u kontekstu ove serije mi se izvuče prdež, ali realno, neizostavni deo serije je atmosfera, možda i najbolji deo) dobija se koliko toliko gledljiv proizvod.

Priča je na momente konfuzna, na momente glupa, na momente nabacana, produkt je da mi se, da prostite, jebe i za veknu i za svetove i rupe u svemiru i prostoru, prosto, neuverljivo je, stalno neko nešto otkriva ali ne znamo kako tačnije znamo, u najvažnijoj situaciji u istoriji sveta neko će nešto da pretpostavi i onda ćemi svi da založimo 15 života za to. I tako 5 puta u epizodi. I svaki put je taj neko bio u pravu. Verujem kada bi se krenulo sa temeljnom analizom epizoda izrečenog i zaključenog da bi bilo smeha na sve strane.

Neće braća snimiti nikad ništa ni blizu ovoliko popularno (dakle popularno, ne kvalitetno), iako su potpisali ugovor sa Paramount-om na ne znam koliko godina.

Uradili su oni ovde neke stvari dobro, ali imho najvažnije nisu, priča i njen razvoj pre svega.

Četvrta sezona najbolja bez konkurencije.

Edit: znao sam da je 11 živa, čim nisu prikazali kako nestaje i slično. Bukvalno su napravili cut baš u tom momentu a hintova je posle bilo barem 3.

Edited by Mil@n

Zaboravih, jedan od većih pluseva u ovoj sezoni je ova mala koja glumi bolje od 90% stare ekipe...

AAAAQaHOEq_F5wE2yV2tNZGghzBjHJQPFSpnNW8S

Eh, sorry, nije lepo, ali onaj prvi deo, kada trči na poligonu. Kao super brza, ali slow running....I onda treba u sedam sekundi da pretrči i skoči, i naravno scena traje tipa 12...jer ni editing nije mogao da reši sporost pokreta. Valjda je fora da glumci rade i neku pripremu za uloge.

Kako sam ja to hteo...

Kraj 7ep, Dzojs umire.
Do sredine 8me, umiru svi matoriji likovi sem Hoppera.
Do kraja 8 ostaju samo Hopper, El i deca.
Na kraju 8me, deca istrcavaju napolje, a Hopper i El se zrtvuju za to.

Horror SciFi.

Kada se kuca Stranger things u gugl pojavi se neka čudna animacija ,pa ti okrene naopako stranicu 🙃

A hteo sam samo da vidim da li je stvarno Sara Konor bila deo serija

Ono jeste Linda Hamilton

Jel pretekla Winona ?