Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Davanje krvi

Featured Replies

51 minutes ago, Pixisis said:

Nulta moze samo od oba roditelja 0 pošto je recesivna.

Možda ona zapravo nije 0, jel sigurna u to? @Serena

Nulta cak moze ako su roditelji A ili B grupa ukoliko imaju kombinaciju gena A0 ili B0. Od jednog AB roditelja ne moze nikako nulta, moze samo AB, A ili B.

• Replies 301
  • Views 56.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Šumejker-Levi 9
    Šumejker-Levi 9

put danas, fuck yeah. Jubilejčina

• Šumejker-Levi 9
    Šumejker-Levi 9

@vojiste sediš ispod drveta i daješ krv, kako kul. U poslednje vreme dajem na tačno 12 nedelja. Otkrili su mi da imam onaj Antigen-D, pa sad ta karantinska plazma ide za bebe. Prednost u mojoj firm

• Originalna preporuka zapravo potiče od oca, koji je tokom decenija radnog veka kao anesteziolog ko zna koliko hiljada miliona puta ljudima u vene gurao kojekakve igle, braunile ili šta već. I za preth

Posted Images

Ja sam mislio da nulta može samo ako ti je jedan od roditelja 0.

Do danas bih da sam nulta, a roditelji A/B/AB uveliko tražio biološkog oca. unsure

1 minute ago, kralj said:

Do danas bih da sam nulta, a roditelji A/B/AB uveliko tražio biološkog oca. unsure

Koliko se secam dobija se po sledecem sistemu: ako je roditelj A to znaci da je ili AA ili A0, ako je A0, moze da ti prenese ili A ili 0. Ako i drugi roditelj ima nulu, kroz 00, A0, ili B0, eto tebe sa sansom za 0.

Ako su ti roditelji AA, BB ili AB, ne mozes biti sa 0om. (mada niko ko je A ne zna da li je AA ili A0 naravno..)

Meni je to sve i da sam nekada znao otišlo u keš memoriju. Jel se to drugo slovo učilo u školama? Znam samo za A, B, AB i 0, pozitivno i negativno. Znam otprilike i ko šta može sa da i dobije.

Just now, kralj said:

Meni je to sve i da sam nekada znao otišlo u keš memoriju. Jel se to drugo slovo učilo u školama? Znam samo za A, B, AB i 0, pozitivno i negativno. Znam otprilike i ko šta može sa da i dobije.

Mislim da je ovo radjeno u srednjoj, ja sam jedne godine imala dosta angazovanu nastavnicu biologije i cini mi se kao da je radjeno u 4oj godini srednje kad je ta zena predavala...

Sad se i ja prisećam, jeste bilo u okviru genetike, mislim.

Dobro ako je četvrti, ja sam imao iz biologije bombardovanje.

Pored krvne grupe na slican nacin se prenosi i Rh faktor (negativan je recesivan). I tu teoretski moze dete da ima negativan Rh faktor ako oba roditelja imaju pozitivan ukoliko im je kombinacija gena +-.

Serena ovde nudi solidan materijal za novu hit seriju "U krvi je istina" u produkciji Televisia presenta wub

4 hours ago, kralj said:

Ja kad sam na otpusnoj listi iz porodilista videla da nam je dete B, ja 0 a suprug AB htela sam da je progutam pre nego me optuzi za neverstvo lolol

7 minutes ago, Serena said:

Ja kad sam na otpusnoj listi iz porodilista videla da nam je dete B, ja 0 a suprug AB htela sam da je progutam pre nego me optuzi za neverstvo lolol

Zajebano ti je da varas, sem ako imaju kartonce. Inace imas manje od 40% sanse da bi ti se random davalac uklopio sa muzevljevim profilom kaze Chat GPT (jbt sta ja radim isuse, a ne znam gde udaram objektivno)

2 hours ago, Profesionalac said:

Serena ovde nudi solidan materijal za novu hit seriju "U krvi je istina" u produkciji Televisia presenta wub

naslovna-televisa-1-min.jpg

"La verdad está en la sangre"

JO soj embarasada kon tu armano, evergreen recenica, aplikabilna za svaki zaplet svake Telenueve serije.

Inace ima jos jedna interesantna stvar vezana za krv tj crvena krvna zrnca. Jedan parametar MCV koji predstavlja njihovu velicinu kod mene je ceo zivot bio nizak i svi su mi govorili da to nije nista dok nisam ovde rodila sina i kasnije pedijatar kod njega uocio isti problem. Rekao je da se radi o mediteranskoj anemiji (talassemia) koja je nasledna i veoma cesta pojava na Siciliji, Sardiniji i na severu, u ravnici Padana.

Uglavnom rece covek, da kad poraste i odluci da ima decu, obavezno proveri da li zena ima MCV nizak jer od dva zdrava prenosioca se radjaju bolesna deca 😟

Sad kad je veliki zeza se da pre nego sto zaprosi devojku mora prvo da proveri koliki joj je MCV i da li je na slikama iz detinjastva bila devojcica ili decak 😂

Odoh dok me davaoci krvi nisu najurili.

Edited by Serena

@Serena ti si se emigracijom vratila kući. Krv nije voda, takoreći.