Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Davanje krvi

Featured Replies

On 2. 6. 2026. at 21:13, Venom said:

Posle je pričao kako su Tita dugo držali u životu, tu sam se malo zabrinuo da li je pravi doktor

Pa zapravo jeste ta faza potrajala, priličan broj meseci je prošao od kada je premešten u ljubljanski klinički centar, što je po opšem uverenju najavljivalo bliski kraj, i definitivne obznane upokojenja najvećeg sina, nakon prekida tekme Hajduk-Zvezda.

Tada su svake vesti u svim glasilima počinjale ubitačno dosadnim saopštenjima o aktuelnom maršalovom zdr.stanju, sve okruglo pa na ćoše, kao rijaliti čiji je jedini sadržaj prenos zimskog sna mrmota pod ćebetom.

Taj famozni "lekarski konzilijum" je ušao i u viceve, govorilo se "ala lažeš, ko KL".

• Replies 307
  • Views 57.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Šumejker-Levi 9
    Šumejker-Levi 9

put danas, fuck yeah. Jubilejčina

• Šumejker-Levi 9
    Šumejker-Levi 9

@vojiste sediš ispod drveta i daješ krv, kako kul. U poslednje vreme dajem na tačno 12 nedelja. Otkrili su mi da imam onaj Antigen-D, pa sad ta karantinska plazma ide za bebe. Prednost u mojoj firm

• Originalna preporuka zapravo potiče od oca, koji je tokom decenija radnog veka kao anesteziolog ko zna koliko hiljada miliona puta ljudima u vene gurao kojekakve igle, braunile ili šta već. I za preth

Posted Images

29 minutes ago, gospa buba said:

mislish na zene kojima deca izedu sendvich a deda uzme majicu? hihi

Žene kojima deca izedu samo sendvič, a ne i džigericu, se mogu smatrati malobrojnim srećnicama u roditeljskom staležu.

Što se tiče otimanja delova veša od strane dede, koji se pretvara da hrani golubove a zapravo vreba neoprezne malaksale davateljke, l desilo se u mračnijoj zoni Kališa, bilo je već o tome po novinama. Mislim da su ga uhvatili.

• 4 weeks later...

Navali narode u Svetog Save, danas se Institut baš otvorio. Ne samo da svakom davaocu daju brendiranu flašu za vodu (ili već ko šta pije), nego i neko kartonče za nagradnu igru. Popune se podaci i ubaci se u kutiju, a srećni dobitnici dobijaju letovanje, ili spa, tako nešto. Miš beli sreću deli. Za nadati nam se je da će se sreća osmehnuti nekom ubogom detetu koje odrasta bez roditeljske ljubavi (eto recimo dete Danilo).

Inače, potvrdio se navod kolege Š-L9 da se ne mora čekati tri meseca, nego da bate mogu davati na svakih 12 nedelja: danas mi je bilo tačno toliko prošlo od 8. aprila, i nisu pravili problem.

IMG_20260701_175940.jpg

Ovde u DE može svakih 8 nedelja, al max 6 puta godišnje i 4 za žene. Teoretski bi moglo verovatno u nekom slučaju početkom januara i krajem decembra sedam, al ne bi dali. Moguće da polaze od toga da je za većinu nemoguće da odrade sve što teoretski mogu. Kod mene ionako nema stalno nego svakih par nedelja u domu kulture (otprilike), onda jednom nisam mogao jer sam bio u rizičnoj zemlji manje od 4 nedelje pre toga, pa sam jednom bio u Srbiji. Tako da sam ove godine samo dva puta dao iako sam bio motivisan da skupim sve šolje lolol

Trombocite mozete davati svakih 15 dana, posto se u potpunosti obnove za oko 48 sati. Davaoce je malo teze naci za trombocite posto su potrebne malo "jace" vene. Davanje je isto kao za punu krv, samo traje malo duze, nekih 45 minuta u proseku. Nazalost, mnogim ljudima (ukljucujuci i decu, naravno) sa tezim bolestima su trombociti veoma potrebni, a uvek je deficit davaoca. Ukoliko ste u mogucnosti, dajte trombocite. ❤️

11 hours ago, Venom said:

Ovde u DE može svakih 8 nedelja, al max 6 puta godišnje i 4 za žene. Teoretski bi moglo verovatno u nekom slučaju početkom januara i krajem decembra sedam, al ne bi dali. Moguće da polaze od toga da je za većinu nemoguće da odrade sve što teoretski mogu. Kod mene ionako nema stalno nego svakih par nedelja u domu kulture (otprilike), onda jednom nisam mogao jer sam bio u rizičnoj zemlji manje od 4 nedelje pre toga, pa sam jednom bio u Srbiji. Tako da sam ove godine samo dva puta dao iako sam bio motivisan da skupim sve šolje lolol

Baš je čudno da ta najveća dozvoljena učestanost davanja nije svuda ista - to bi valjda trebalo da je pre svega usklađeno sa nekakvim naučno ustanovljenim i opšteprihvaćenim standardima oko vremena oporavka organizma, a ne sa lokalnom administrativnom regulativom. A možda se kod ubermenš osoba krv brže obnavlja kao posledica evolutivnog mehanizma koji zajednici omogućava češće započinjanje ratova.

Druga mogućnost je da se prosečna količina krvi koju uzimaju razlikuje po državama - ovde je to valjda oko 450 ml za muške davaoce (Brnaba daje kilo, a Coa Srbine nikad manje od kilo ipo), ali je gospon Đorđe zapamtio da se ranije kod nas uzimalo manje.

U vreme dok su još uvek konji vukli tramvaje su saobraćajne nesreće bile ređe, pa su i potrebe za krvlju bile manje.

On 2. 6. 2026. at 21:13, Venom said:

Posle kad je informisan o stanju stvari, kaže, sve je bilo dobro dok je bio Tito*, posle kad je on umro otišlo sve k vragu. Kažem ja, znači nije valjalo da sve zavisi od jednog čoveka kdpinside.

Posle je pričao kako su Tita dugo držali u životu, tu sam se malo zabrinuo da li je pravi doktor ili neki koji je pobegao sa psihijatrije, ali onda sam se setio da to sve nije važno, jer nisam došao da se lečim.

*Kunem se da je to rekao

nemoj i ovde o titu, ko boga te molim. ima njega i komunista bar na 4 topika.