Prokleto Djubre Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Ma ovo je odlicno jebote, ritam je tu, slajdovi teku... Samo pici, odlicno ti ide. Link to comment
Аврам Гојић Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 pa sad bih se osećao kao kreten da prestanem....počeću da pravim kolekciju "blues licks", prvo u prvoj poziciji pentatonične skale pa,u drugoj i da polako gradim lead priču, a paralelno sa tim ću učiti power akorde. tako ću uvek imati šta zanimljivo da sviram. smislio sam i da se "blues curl" na tankoj E žici može lepo raditi korišćenjem širokog metalnog prstena na kažiprstu koji simulira slajd. Link to comment
vladavsnarod Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 ovde je ovo doom kolce https://www.dropbox.com/s/opod6igrl1tyr11/kolceeee.mp3?dl=0 Sto ne napravis neku stoner/doom verziju Kings Of Leon - Molly's Chambers? Link to comment
Аврам Гојић Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 haha što da ne, to sam već naučio da sviram :) Link to comment
Prokleto Djubre Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 pa sad bih se osećao kao kreten da prestanem....počeću da pravim kolekciju "blues licks", prvo u prvoj poziciji pentatonične skale pa,u drugoj i da polako gradim lead priču, a paralelno sa tim ću učiti power akorde. tako ću uvek imati šta zanimljivo da sviram. smislio sam i da se "blues curl" na tankoj E žici može lepo raditi korišćenjem širokog metalnog prstena na kažiprstu koji simulira slajd. Samo gledaj da ti ne prodje vezbanje bez cele pentatonike, svih stavova. Drkaj to sranje dok ne bude potpuno izvan mogucnosti da ispadnes, a istovremeno pazi da ne pamtis previse poziciju po pragovima. Ne znam da li dobro umem da se odrazim, svaki stav picis u odnosu na prethodni u svojoj glavi i ne gledas gde si tacno na vratu. Tako ce ti za neko vreme promena skale biti pickin dim i u sledecoj fazi ces moci da je mozda uhvatis i po sluhu. Kad ores skale, imaj dva moda - najbrze sto mozes i najpreciznije sto mozes. To su dve odvojene stvari, kad radis brzinu, ne obracas paznju na greske, kad se bavis preciznoscu, usporavaj dok nije savrseno i onda odatle jako jako sporo idi ka brzem. Ova dva odvojena moda (brzo i precizno) su odlican nacin da se nauci bilo sta sto zahteva repetitivnost i preciznost, na primer slepo kucanje se najbrze nauci isto tako. Naravno, uz sve to imitiraj kratke bluz solo rifove. Roben Ford i Stivi Rej Von npr. su puni postapalica u svojim pesmama, kratkih komadica koje ubacuju izmedju delova melodija. Ovi rifici ce ti strasno obogatiti izraz kad improvizujes, za neuvezbano uho ces zvucati kao da znas daleko vise nego sto znas veoma brzo. Mislim da si ovaj deo vec pokrio, ali - slusaj mnogo. Kad slusas, nemoj samo da uzivas u muzici nego analiziraj sve sto cujes. Zaustavljaj i ponavljaj delove dok nisi 100% siguran da si ga cuo kako treba. Ovo deluje daleko lakse nego sto jeste, ali gradi sirinu, kao sto pisac drukcije mora da cita knjige, tako i ti moras pokusati da slusas muziku na sasvim nov nacin. Link to comment
Krošek Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Hoću, samo da smislim šta, pokušavao sam ali mi još zvuči bzvz h harmonski mol, nesto za dusu Link to comment
Аврам Гојић Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 hvala ljudi na savetima! Link to comment
Djuro Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 (edited) super ti ide, bravo. (nastimaj gitaru.) Edited March 29, 2016 by Djuro Link to comment
Аврам Гојић Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 (nastimaj gitaru.) hoću Link to comment
vladavsnarod Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Nemoj da stimas, to ti je punk element :) Link to comment
Djuro Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 nisam mislio nista lose. ovde cak zvuci kao da si tako 'teo. moguce da je i do kvaliteta gitare/zica. hoce to samo da se rastimava. Link to comment
Аврам Гојић Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 nisam mislio nista lose. ovde cak zvuci kao da si tako 'teo. moguce da je i do kvaliteta gitare/zica. hoce to samo da se rastimava. Ma znam da nisi mislio nista lose, malo kuburim sa stimovanjem Link to comment
Milogled Bluff Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Mrzim perkusioniste. Intenzivno i iz dubine duse. Na audio snimku samo prave zabunu i mesaju se s bubnjem, pa ne mozes ko covek da razaznas i skines bubanj. A onda uzivo vidis da uglavnom drkaju kurac, keze se i poziraju i tu i tamo odlupaju nesto sasvim nepotrebno i suvisno, dok bubnjari krvavo rade. Govna parazitska. Staljin i gulag su pravo resenje za te lakrdijase i prevarante. Link to comment
Аврам Гојић Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 dobro jutro dzezeri doslo vreme za barre akorde Link to comment
Recommended Posts