January 13Jan 13 Just now, gone fishing said:ma gde je to normalno, da li bi ti dao detetu, u 2 godini srednje, da svaki dan vozi od ns do bg u školu i nazadPa ne znam, drugačija je kultura...MOja ćerka je tamo u školi, ima par drugarivcca koje voze tako oko 50-ak milja do škole, ima opet nekih koji i bliže žive, ali su u domu, zavisi od roditeljskih prferencija...Drugačiji su putevi tamo i drugačije se vozi, mnogo se više poštuju pravila, nema divljanja, radari su na regionalnim putevima, bar ovo što sam video, česti, kazne su velike, i svi voze mnogo normalnije i sa manje stresa nego ovde... ALi to je recimo nekako ruralan kraj, oko relativno malog grada za US pojmove...Mislim da neko ko živi u NYC ili LA ili tako nekom prenapučenom mestu, auto može biti i neupotrebljiv.... Edited January 13Jan 13 by radisa
January 13Jan 13 Ako Sex i Grad nije lagao , u LA ne možeš da funkcionišeš bez automobila. Sećam se da je Keri jednom nešto otišla tamo, pa prosto morala da vozi da bi došla od tačke A do tačke B, i tu su onda bile razne urnebesne situacije jer nije bila sela za volan otkad se preselila u NYC.
January 13Jan 13 1 minute ago, Halvard said:Ako Sex i Grad nije lagao , u LA ne možeš da funkcionišeš bez automobila. Sećam se da je Keri jednom nešto otišla tamo, pa prosto morala da vozi da bi došla od tačke A do tačke B, i tu su onda bile razne urnebesne situacije jer nije bila sela za volan otkad se preselila u NYC.Očekicvao sma dam LA ima javni pevoz kao NYC, izgldeda da sam se zajebao... Oko javnog prevoza, kad smo već na temi sa mapama, grad u kom mislim da ti auto zaista ne treba nizašta.. Berlin.... Bio sam 5 dana prošle godine, samo sam jednom stajao u javnom prevozu, za tih 5 dana.... Uvek mesto za sedenje, sve ide brzo, sve su tačke povezane na nekoliko načina... Neverovatno mi bilo... Edited January 13Jan 13 by radisa
January 13Jan 13 7 minutes ago, radisa said:Očekicvao sma dam LA ima javni pevoz kao NYC, izgldeda da sam se zajebao... Ima scena iz "Who Framed Roger Rabbit" kada Bob Hoskins nema za kartu, pa se keša sa klincima na kraj tramvaja. Jedan od njih ga pita zašto nema auto, a on odgovara - kome treba auto u LA, kad imamo najbolji javni prevoz na svetu? Ceo zaplet filma je o uništavanju tramvajskog sistema kako bi se zarad profita otvorile nove saobraćajnice za automobile. Fora je što se baš to desilo sa LA's streetcars, i ne samo u LA-u. Jbg, tako to ide kad se ukače big oil + Detroit.
January 13Jan 13 Dalas i Hjuston su “najautomobilskiji” veliki gradovi u SAD, javni prevoz je gotovo nepostojeći. Teksas generalno je car-oriented kultura, banalnnibprimeri poput ogromnih parkinga, drive-in and drive-through za sve i sl.
January 13Jan 13 Kako se vraćaju pijani iz kafane? Ako uvek moraš da zoveš taksi, ne isplati se ni izlaziti
January 13Jan 13 10 hours ago, radisa said: mnogo se više poštuju pravila, nema divljanja, , i svi voze mnogo normalnije i sa manje stresa nego ovde...Ne bas svuda u Americi....
January 14Jan 14 13 minutes ago, Ayatollah said:@Ayatollah Setih se skrinšota iz 2019. Edited January 14Jan 14 by Boksi
January 14Jan 14 2 hours ago, Ayatollah said:Ovo je na granici čitljivosti.Al možda je tad prosečan korisnik avio prevoza bio obrazovaniji nego danas, i imao više vremena i koncentracije za tumačenje mape.Evo, recimo, da li je, na osnovu ove mape, postojala linija Pula-Beograd? Ja bi rekao da ne i da se moralo presedati u Zagrebu. Ali je isto tako činjenica postoji linija koja spaja ta dva grada. Edited January 14Jan 14 by Svarog
January 14Jan 14 postojala je. direktna. mislim da nijedna linija u unutrašnjem saobraćaju nije bila sa presedanjem. možda u nekom izuzetnom slučaju.