Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

Screenshot_2026-01-06-09-27-36-351_com.instagram.android-edit.jpg

• Replies 6.3k
  • Views 593.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

https://i.redd.it/njobelm0p0cg1.jpeg

On 6. 1. 2026. at 9:28, Mr.Mxyzptlk said:

Vidi se ko se sprema za rat i ko je imao doktrinu da neprijatelja treba docekati spreman... fantom

Vid ga Svalbard u ruskoj sferi fantom

On 4. 1. 2026. at 12:02, Shan Jan said:

Ja sam negde u ovom donjem zelenom trouglu i bas se tako osecam. Jel neko uspeo da nadje Ikigai? Deluje mi kao nemoguca misija.

Po ovoj definiciji, ja sam našao ikigai advokaturom. Niti sam nešto naročito srećan i zadovoljan, niti sam bez stresa.

1 hour ago, Shan Jan said:

Vid ga Svalbard u ruskoj sferi fantom

sa WIKI

Свалбардски споразум од 9. фебруара 1925. даје Норвешкој суверенитет над Свалбардом, али са неким изузецима, што га чини јединственим међународним споразумом у свету. По одредбама овог уговора, држављани земаља потписница имају право на равноправан приступ експлоатацији минерала и других природних ресурса. Једна од последица овог уговора је постојање руског насеља Баренцбург на Свалбарду.

u onom dokumentarcu sa HRT2 koji sam preporučio, stoji i da je norveška luka na severu i dalje otvorena za ruske brodove. da je moguć utovar jedino hrane.

čitam i ovo i krstim se koliko su sranje napravili jedan pa drugi psihopata. ovo je kako tako funkcionisalo

Свалбардски споразум, такође познат и као Париски споразум је документ који регулише правни статус архипелага Свалбард. Споразум је потписан у Паризу 9. фебруара 1920, а ступио је на снагу 14. августа 1925. године. Закључен је између САД, УК, Данске, Француске, Италије, Јапана, Холандије и Шведске. СССР (правни наследник Русија) придружио се споразуму 1924. године. Више од тридесет других земаља, споразум су потписале касније.

Према том документу, архипелаг Свалбард је у власништву Краљевине Норвешке, али државе потписнице имају једнако право на коришћење природних ресурса на архипелагу, као и у активностима око његовог истраживања. У погледу економских активности, права која користе одредбе Уговора, имају само Норвешка и Русија, које на Свалбарду имају руднике угља. Друге земље, су најчешће укључене само у истраживачким активностима.

Свалбард је демилитаризована зона. Године 1950, норвешка влада најавила проглашење неутралне територије Свалбарда, под условом да НАТО снаге имају право да крше ту неутралност. Због ове објаве, али и других активности, Русија и Норвешка, не мало пута су имале честе напетости у архипелагу.[1]

Edited by đorđe geprat

La Nuova Topografia di Roma

1. Đanbatista Noli izdaje plan Rima na 12 grafičkih listova (176x208 cm),

gde belo/crno označava dostupno/nedostupno i time zapravo umnogome opredeljuje kako danas čitamo grad i svet.

On 6. 1. 2026. at 9:28, Mr.Mxyzptlk said:

Najlogičnija podela Europe. Osim Slovenaca, ovo su ionako Bosanci, pravi Zmajčeki dosadu prekidaju jodlovanjem ili tako nečim.

lo8s9pt3frr11.png

Чему се смејемо, томе што је качена мапа седам хиљада пута или нечему другом :D

Jeste kačena mnogo puta, ali ova verzija (?) mi djeluje malo prenaglašeno, da tako rečem… odokativni utisak je da je CAN manja od USA, a ne obrnuto

1 hour ago, Pantelija jr said:

Jeste kačena mnogo puta, ali ova verzija (?) mi djeluje malo prenaglašeno, da tako rečem… odokativni utisak je da je CAN manja od USA, a ne obrnuto

trebalo bi da je neznatno manja

Ne (ako sam te dobro shvatio, ako nisam, onda da) - CAN je neznatno veća, za nekih 100+ hiljada km^2

(sad, neznatno - za otprilike Srbiju + Makedoniju, ali što je to za tolike zemlje…)