October 1, 2025Oct 1 41 minutes ago, Shan Jan said:Turkmenistan je teska diktatura bolesnih ludaka, mislim da su u mnogim stvarima ludji od Severne Koreje. Ne bi me cudilo da se vrhovnom vodji svideo ICQ i naredio da se samo to koristi.Ali serveri su ugašeni prošle godine... Jedin ako nisu podigli svoje, ako je uopšte moguće, pošto koliko znam sam protokol nije bio u javnom vlasništvu.
October 1, 2025Oct 1 Podaci za mapu su iz 2023. Još uvek je radio ICQ. A pošto je u vlasništvu mail.ru, verovatno se tu negde krije odgovor zašto u Turkmenistanu, a ne u Indoneziji ili ...
October 1, 2025Oct 1 39 minutes ago, barba said:Zato , izmedju sto ljudi tacno nabodem srbina. Sa suprugom u Ashanu prodje lik pored mene pricajuci ruski, i kazem Mashi " Ovaj je srbin"... " Ma daj? ".. Ispostavi se lik iz Kragujevca.Tesko Sumadince prepoznati.....Cim zine pitas ga da li je iz Topole, Kragujevca, Satornje, Blaznave, Jarmenovaca....
October 1, 2025Oct 1 57 minutes ago, Filozof manijak said:Imam teoriju da je naš tvrd izgovor zato što smo mi (današnji Srbi) velikim delom, ako ne i većinski - Dinaroidi, sa slovenskom glazurom preko.Da citiramo umetnika: "Dinara brdo, nema 'č' da nije tvrdo".
October 1, 2025Oct 1 Pre desetak godina godina sedeo sam na poslu sa kolegama iz Bejruta i Sirije. I ovaj starji kolega iz Sirije prica na engleskom sve u 16 jer mu je tema bila neka omiljena. Medjutim i pored mog naprezanja ja nista ne razumem sta pokusava reci.Razumem pojedine reci cak i sintagme ali nista nema smisao sta covek prica a ne deluje mi da je pod uticajem necega.U jednom momentu kaze kolega iz Bejruta na grub nacin: "Covece prestani prevoditi direktno arapski na engleski, niko te ne moze razumeti sta pricas".
October 1, 2025Oct 1 У Пољској 95 скоро ништа нисам разумео што причају на пољском. Односно, када се каже пиво или тако нешто то сам разумео али сложеније структуре не. Ја сам са домаћинима причао на енглеском. Када сам на крају остао сам и покушао да купим сувенире, па у радњи нису знали енглески, пробао сам на српском и добио мртвачки поглед јер су очигледно мислили да говорим руски. Иначе, на конференцију је каснио лик из ХДЗ и пришао свима да се поздрави. Хај, ви хевнт мет јет, ај ем Томислав. Хај ај ем Хамлет (нисам то рекао, рекао сам право име које није Ана или Марија). Он се укочио. После смо нешто као причали, у неком тренутку, па сам чуо од Грка да су се ови из западне европе ишчуђавали - на ком језику они то међусобно причају и како се разумеју.Неко је спомињао руднике соли у околини Кракова, и тамо смо ишли и у неки замак, где се Енглез одсекао јер је видео да портир има пиштољ. Чикица неки типични источноевропски који дрема за столом. Хоће ли он да пуца у нас - прилично ме избезумљено питао. Из Кракова смо ишли на Татре ваљда, а преко Аушвица. Цела група је ишла аутобусом. Немци су узел рентакар и сачекали нас на планини. Гинтер Фелингер је ишао.
October 1, 2025Oct 1 7 minutes ago, Hamlet Strašni said:Хај ај ем Хамлет (нисам то рекао, рекао сам право име које није Ана или Марија). Он се укочио.Haj aj em Srboljub, veri glad tu mit ju.
October 1, 2025Oct 1 12 hours ago, Shan Jan said:Bosna - multietnicka koegzistencija Srbija - poljoprivreda. Prva slika - mak.
October 1, 2025Oct 1 5 hours ago, Shan Jan said:Turkmenistan je teska diktatura bolesnih ludaka, mislim da su u mnogim stvarima ludji od Severne Koreje. Ne bi me cudilo da se vrhovnom vodji svideo ICQ i naredio da se samo to koristi.Ja kad sam bio tamo prosle godine, nije bilo interneta dostupnog strancima, a i kad sam se nakacio na neki wifi u hotelu, nista nije radilo od aplikacija, a ni sajtovima nisam mogao da pristupim. Rekao mi je vodic da neki specificni VPN-ovi povremeno rade.
October 2, 2025Oct 2 ^genijalno! secam se ‘99 (pre toga naravno kroejshe kao klinac) kada je tanning oil (maslinovo ulje u kroejshi) bilo almost equally popular vs skin protection u regiji gde dobijes rak koze dok si reko pikslaovih godina&decenija lokalce na plazi (osim metiljavih kineskih&juznokorejskih turista) uvek prepoznas po majicama sa dugim rukavima; EU, rasha, mainland&kanada idu samo jako do boje bakra™
October 8, 2025Oct 8 On 29. 9. 2025. at 3:07, Bud Stonebraker said:LA county is a big ass countyJbg, postovao si county a ne grad vs gradtvist, tvist (sto bi kazo Blaza)I Njujork je big es kaunti:) Svaki boro/opstina je zapravo i kaunti/okrug!Cemu to sluzi a uz to i ne radi? Pa da bi se demokrati (na stejetn ajlendu republikaci) nicem posebno uheblili i zaradjivali preko 120K godisnje a da ic ne rade. kao predsednici opstina ic se ne pitaju, cak ni za boju ograde okucnice, sva moc je u rukama gradonacelnika njujorka. Ionako je cela drzava podeljena na okruge, ko sto je Srbija nekada bila na srezove, zarad administracije i sudstva. Kao i u srbiji tako i ovde postoje okruzni i drzavni sud u Njujorku. Uzged budi receno, Njujork je jedini grad u Americi koji je podeljen u takozvane boroe/opstine/uhljebljenja. A koliko ih je samo u Svrbiji (koja ima manje stanovnika od recenog nyca)i? tsk.
October 8, 2025Oct 8 53 minutes ago, Њујоркер said:tvist, tvist (sto bi kazo Blaza)I Njujork je big es kaunti:) Svaki boro/opstina je zapravo i kaunti/okrug!Cemu to sluzi a uz to i ne radi? Pa da bi se demokrati (na stejetn ajlendu republikaci) nicem posebno uheblili i zaradjivali preko 120K godisnje a da ic ne rade. kao predsednici opstina ic se ne pitaju, cak ni za boju ograde okucnice, sva moc je u rukama gradonacelnika njujorka. Ionako je cela drzava podeljena na okruge, ko sto je Srbija nekada bila na srezove, zarad administracije i sudstva. Kao i u srbiji tako i ovde postoje okruzni i drzavni sud u Njujorku. Uzged budi receno, Njujork je jedini grad u Americi koji je podeljen u takozvane boroe/opstine/uhljebljenja.A koliko ih je samo u Svrbiji (koja ima manje stanovnika od recenog nyca)i? tsk.ajde?!? hvala na informaciji! interesantna administrativna podela, old school
October 8, 2025Oct 8 Interesantno, kod nas su isli u obrnutom smeru - ukinuli su nekadasnjih 6 opstina:...i ujedinili pod jednu kapu. Navodno radi smanjenja troskova i birokratije, ali sada kriticari kazu da je ovolikim gradom nemoguce upravljati, da je funkcionisanje grada postalo mnogo skuplje (javni prevoz, ciscenje snega, odnosenje djubreta itsl) i da je nova gradska skupstina nepopravljivo korumpirana...