September 20, 2025Sep 20 Lista je pomalo za svakog.Meni je nelogično da se tu nađe Dubai, pa čak i Atina (koja uprkos civilizacijskoj lepoti u nekim drugim delovima je baš loš vajb; ali eto, ima bar to, pa zaslužuje bar neko mesto na listi).A sa druge strane, nema Madrida niti Londona. Za Pariz se slažem sa @Kampokei on je prelep, ali repetitivan. Rim je prelep, ali i kreativniji, opušteniji u svojoj lepoti.
September 21, 2025Sep 21 Ja sam bio u 11 gradova sa liste, umesto Dubai tipa gradova bih ubacio Krakov (koji mi je lep kao Prag, ali sa manje turista).Slažem se sa @Ivo Petović za Pariz , bio sam u Decembru nije bilo puno turista i šetao sam sam. Činilo mi se da će se iza ćoška pojaviti pripiti Hemingvej ili neko sličan. Na žalost pored Rima sam prolazio boga oca puta (jednom čak i spavao u predgrađu, ali u grad još nisam kročio).
September 21, 2025Sep 21 https://www.internations.org/content-assets/static/dd4b614d816f1b6777b53d4fe8d0e206/Expat-Insider-2025-survey-report_by-InterNations.pdf
September 21, 2025Sep 21 Važiližažili. Za prva tri na listi nes smem da tvrdim jer svo znanje imam iz Narkos serijala, ali bilo koja pozitivna lista gde Južna Afrika nije na bar 160/180 mestu je bulšit
September 21, 2025Sep 21 4 hours ago, Desmond Bojčinski said:Važiližažili. Za prva tri na listi nes smem da tvrdim jer svo znanje imam iz Narkos serijala, ali bilo koja pozitivna lista gde Južna Afrika nije na bar 160/180 mestu je bulšitNe znam ni kako je SA tako visoko. Evo polomise se expati da idu gde se kamenuju zene i seku ruke lopovima.
September 21, 2025Sep 21 Za Somaliju i Avganistan, SA je veliki napredak2 hours ago, Roger Sanchez said:https://x.com/EU_Eurostat/status/1967537404740345891?t=aNh6jZW50u4T6vKQMF5-SA&s=19Kad se sve sabere i odtuzme, Slovenija i Istra najbolje mesto za život na svetu. Bar za ljude koji ne vole metropole i staklene zgrade
September 21, 2025Sep 21 Uracunali su verovatno platu Kristijana Ronalda u prosek, pa zakljucili da se isplati
September 21, 2025Sep 21 7 hours ago, Čutura said:sace vam uskrate fondove, koj' ce vam.Poljacima takodje.Srbija je na oko 10.Ali bih voleo da vidim po parametrima, posto plate po kupovnoj moci ne mogu dati takav rezultat je su Rumuni blizu sa Hrvatskom i Slovenijom po platama po paritetu kupovne moci(ukljucena inflacija)Voleo bih da vidim po kojim kriterijumima je istocna Poljska, koliko znam siromasniji deo Poljske, bolji od DanskeVideo sam parametre koje uzimaju, mozda posedovanje nekretnine moze igrati znacajnu ulogu u rezultatima.
September 22, 2025Sep 22 11 hours ago, Emerald said:Voleo bih da vidim po kojim kriterijumima je istocna Poljska, koliko znam siromasniji deo Poljske, bolji od DanskeJoš je zanimljivije da po tome cijelo njemačko porajnje stoji gore od istoka