Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

Za neki raniji uzrast nije lose da se krene sa nemackim jezikom, em je generalno tezi em ima zajebanu gramatiku a u tom uzrastu se ipak lakse pamti i brze uci, nego kad si stariji. Spanski je kudikamo laksi jezik i ljudi koji ga pricaju su tolerantniji nego Germani, ako nesto pogresno izgovoris ili imas muke sa akcentom. Moze da se nauci i kad si mator.

Poslovno, danas je znanje nemackog isplativije, ali i jedan i drugi jezik je vrlo zahvalan, jer olaksava razumevanje srodnih jezika. Btw, poslednjih godina vidim da ambiciozni roditelji sve cesce klince salju na ucenje kineskog i japanskog jezika.

• Replies 6.3k
  • Views 593.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

Meni deluje da bi se spanski dao nauciti i pod stare dane, ovi germanski jezici bar u mom slucaju mrka kapa. Mogu da ih nauzim da razumem ali neko pricanje slabo. Inace imaju po Kini neki internacionalni uniji, pa idu ti ambiciozni omladinci, sad sam skoro cula za neko nase dete koje je tamo neki master radilo.

Najpoznatija skola spanskog jezika u Srbiji, a i sire

maxresdefault.jpg

D

r/geography - Notable European Cities Sizes

Srbin pobedijo... not.

retae8ojg3vf1.png

j0x4o2zh5huf1.jpeg

44 minutes ago, Ayatollah said:

r/geography - Notable European Cities Sizes

A di je Gospić!

covid19

Edited by Zis

Meni je najjace sto Tokio obuhvata i neka ostrva u sred Pacifika tipa Iwo Jima

3 hours ago, Zis said:

A di je Gospić!

covid19

Znaš li da se Nikšić prostire na više od 2 hiljade kvadratnih kilometara, 15% površine Crne Gore i duplo više od Gospića. I shit you not...

On 10. 10. 2025. at 19:11, JozoMujica said:

Jao! isuse

Zaboravio sam španske serije... lolol

Nema toga na našim televizijama već preko decenije.

Kapiram da neko kome je strani jezik zaista hitno potreban zbog posla ili preseljenja ne ide na Duolingo da ga uči. Tamo se uči za svoju dušu, a španski je srpskom uhu izuzetno prijemčiv, više i od nekih mnogo srodnijih jezika, ljudima zvuči "lepo", plus mu je gramatika takva da se makar osnove mogu savladati na svoju ruku.

On 10. 10. 2025. at 17:48, JozoMujica said:

Hm, ovo bi značilo da je u Srbiji pretpostavljam prvi engleski a drugi španski? Ko kod nas uči španski i zašto? Logičniji bi mi bili nemački, francuski, italijanski, mađarski, pa i kineski i ruski nego - španski. ohmy

ja sam pod stare dane (50 i neka) pokušao da obnovim i pojačam slabašno poznavanje italijanskog (ostavština od bake) no, nije išlo. doduše, ne bih umro od gladi u italiji ali, nije to znanje. sin trenutno pojačava znanje francuskog stečeno u školi a ćera vlada španskim koji je utvrdila gledajući ljovisnu i one potom..

jasno, sve je to dopuna uz engleski. bez koga ne ide. eto i nemica ursula drži govor na engleskom iako su jedino u irskoj i malti to službeni jezici.

On 10. 10. 2025. at 17:48, JozoMujica said:

Hm, ovo bi značilo da je u Srbiji pretpostavljam prvi engleski a drugi španski? Ko kod nas uči španski i zašto? Logičniji bi mi bili nemački, francuski, italijanski, mađarski, pa i kineski i ruski nego - španski. ohmy

Nemački je sigurno najslušaniji da dualingu,nisam čuo da neko uči tamo engleski

A ova statistika za pušače ,koja se uglavnom kreće oko tih 40% posto ,ne znam da li je moja okolina izuzetak ali nemam utisak da je tako visok procenat ,možda ako se gleda ko je nekada u svom životu bio pušač

canada-divided-into-4-equal-population-z

Nije mapa, ali su kul schema-like crteži:

Korenski sistemi biljaka

Edited by jezovuk

lgcp8unn0nvf1.png

cek43yd1xqvf1.jpeg

r/geography - Do you think that some Eastern European countries like Poland, Czechia will be above the European average economically in few decades ?