Budja Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 1 minute ago, namenski said: OK, izvini, pitanje jeste bilo malo tendenciozno Ma, u redu je. I onda je bilo tesko citati, kada je bilo vise vremena za samotnjacki mir.
namenski Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 14 minutes ago, gospa buba said: beskrajno je zanimljivo videti kako se danashnja gradska deca (drugu ne poznajem), 21 veka, shokiravaju nad tabuima i ogranichenjima 19 veka, kao, wtf Pa i nije bas, meni barem: Zlocin i kaznu svedu na 'koliko price oko jedne babe', taj rad... Ali sta nas briga, tu su uvek Gospodari prstenova i slicni uradci u kojima je sve jasno, na jednoj strani lepi, plavi i pametni, na drugoj ruzni, prljavi, zli...
ragasto Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 Anu Karenjinu i Vreme smrti pamtim kao centralne knjige tokom srednje, s tim što mi je Vreme smrti bilo mnogo zanimljivije. No, šampion smaranja je bio pomenuti Tihi Don koji sam sa uživanjem batalio na polovini čitanja kada nam je profesorka rekla da su svi tadašnji pisci bili plaćeni po učinku pa su zato opisivali stepe na 20 strana...
Krošek Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 (edited) 19 minutes ago, Budja said: Ja jesam, cak sam i Tihi Don procitao ceo! Za lektiru, oba romana. Komentarisem kako se vecina djaka snalazila. kakva oba romana, tihi don ima cetiri toma ja sam isto procitao tihi don u srednjoj, ceo naravno, i dobio keca iz tihog dona jer prof nije poverovala da sam procitao (mislim da nisam dobro odgovorio na neko prilicno tesko pitanje, a inace slabo pamtim imena i u knjigama i irl). znate ona pitanja, kako se zove taj i taj koji je to i to... Edited December 5, 2019 by Krošek
Budja Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 Just now, Krošek said: kakva oba romana, tihi don ima cetiri toma ja sam isto procitao tihi don u srednjoj, ceo naravno, i dobio keca iz tihog dona jer prof nije poverovala da sam procitao (mislim da nisam dobro odgovorio na neko prilicno tesko pitanje, a inace slabo pamtim imena i u knjigama i irl). Prvi, Ana Karenjina; Drugi, TIhi Don.
Budja Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 1 minute ago, Krošek said: kakva oba romana, tihi don ima cetiri toma ja sam isto procitao tihi don u srednjoj, ceo naravno, i dobio keca iz tihog dona jer prof nije poverovala da sam procitao (mislim da nisam dobro odgovorio na neko prilicno tesko pitanje, a inace slabo pamtim imena i u knjigama i irl). bio je to drill. Svaki dan 50 strana. Mesec i kusur tokom raspusta. Takvu disciplinu danas ne bih mogao da postignem.
Krošek Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 meni se knjiga jako dopala ali kako sam citao bio sam svestan da se ne secam sta se desilo pre 1000+ strana
svashtabezneshto Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 meni je tihi don smor bio, pre par godina sam ga probala ponovo, smor ostao a oko pamćenja, svi rusi™ imaju po tri imena (ime, prezime, nadimak) za svoje likove, pomoću kojih nas žestoko zajebavaju.
Frank Pembleton Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 A bre čitali smo svašta, ja se sećam da je ćale negde pri kraju usnovne "išao da se raspravi" sa profesorkom oko nekog književnog dela, u fazonu "izgorećete im mozak sa tim romanom...ništa neće skapirati, a posle će da priča da je pročitao... Dajte im nešto lakše..." Koliko se sećam to je jedini put da je išao u moju školu...Mislim, on je filološki studirao.... ... Shiit has hit the fan...
renne Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 9 hours ago, gospa buba said: mi smo chitali. ima ludaci koji su chitali i tihi don, ja moram priznati da sam nekako eskivirala, pustom srecom. a za rat i mir sam se uortachila sa nekim likom shto je sedeo iza, pa sam ja pochitala samo mir, a on samo rat, pa smo uskakali da se spashavamo elem. ne chitaju deca, nema priche. edip. beskrajno je zanimljivo videti kako se danashnja gradska deca (drugu ne poznajem), 21 veka, shokiravaju nad tabuima i ogranichenjima 19 veka, kao, wtf +1 na sve
Meazza Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 9 hours ago, namenski said: Ali sta nas briga, tu su uvek Gospodari prstenova i slicni uradci u kojima je sve jasno, na jednoj strani lepi, plavi i pametni, na drugoj ruzni, prljavi, zli... Zato je i popularan.
vathra Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 Некад био. Сад је популаран Хари Потер, а он је прилично сив.
I*m with the pilots Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 @namenski Ja se secam da smo citali Andriceve pripovetke poput "Gospodjice" i "Put Alije Djerzeleza" u 7. razredu osnovne i da mi to tad uopste nije dobro selo, izmedju ostalog jer je i nastavnica bila u fazonu, sta sad tu ima da se objasnjava. Citanje Andrica tokom gimnazije je vec bila druga i lepa prica. U mom slucaju je zbilja nastavnik tj. profesor bio presudan za citanje tih "tezih" knjiga; u gimnaziji smo u prvoj godini imali izistinsku ludacu (koja je, izmedju ostalog, nama na prirodnom smeru objasnjavala svo zlo nauke), u drugoj neku kojoj je bilo svejedno pred penziju i onda u trecoj dobili konacno zenu koja je bila zainteresovana da razgovara sa nekoliko nas u odeljenju, koji su zeleli da citaju. I bila je jako dobra u tome.
Desmond Bojčinski Posted December 6, 2019 Posted December 6, 2019 (edited) 10 hours ago, Budja said: Budimo realni, ni u moje vreme, pre skoro tries godina, niko zivi nije citao Anu Karenjinu (a tek o Tihom Donu da ne govorim). -1 Cepali smo Anu u medicinskoj sve u 16, padalo se na popravne ako se nije znala ni boja haljine ni marame. Edit, nije pre 30 ali 20 ima Edited December 6, 2019 by desboj
Recommended Posts