Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obrazovanje 21. veka - reforma ili propast

Featured Replies

kao shto rekoh, pare su u pitanju. kao shto autsorsuju shuraku budzet da kachi saksije na tarabe po beogradu i menja cvece 4x godishnje, tako ce i ovo. to su zanatlije tog zanata, s bradama ili bez.

moram da priznam da je porfirijeva spc vrhunsko razocharanje. ali kao shto rekoh ranije na drugom mestu za drugu stvar, ili je lagao dok je stolovao u zagrebu ili laze sad. ili oba rolleyes

• Replies 2k
  • Views 181.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Pre 3 dana, u sredu mi je otac deteta kome sam razredni pretio da ce doci u skolu ili ce me naci u gradu da mi otkine glavu jer sam mu rekao da mora kupiti loptu koju je njegov sin probusio drugu taj

• Drugarica koja predaje srpski zalepila keca nekom klincu zbog prepisivanja rada sa interneta. Sutradan se javljaju njegovi roditelji direktorki i traže da ova bude kažnjena zbog traume koju je izazval

• Sačeka ga nemotivisan učitelj/nastavnik koji ako mu da lošu ocenu može da bude proganjan od oca sa bembarom iz predhodne rečenice i shvatanje da mu škola suštinski ne može ništa, ako je dovoljno bahat

Posted Images

5 minutes ago, gospa buba said:

mora da ima istrazivanja, mora da uchestvuje u svetskom korpusu znanja i da mu doprinosi aktivno.

Pa da, i to mora da radi kontinuirano i dugi niz godina ne bi li taj univerzitet imao šanse da izbaci kadrove koji mogu da se zaposle negde, za napolje i da ne pričam. A pošto je cilj dobrog dela bajoda im deca završe fakultete i zbrišu, onda će i oni da stavi prst na čelo, čekaj Bajo, kako ćeš da odeš u Njemačku i da radiš sa tom diplomom? Jel priznaje to neko tamo, zašta je dajem pare?

Ne znam, meni to ne deluje lako izvodljivo...

Edited by Rudolf Pingvinoglu

• Popular Post

Problem je sto gomila profesora Bogoslovskog fakulteta na zadovoljava kriterijume BU (koji su sasvim prosecni za univerzitete: radovi u dovoljno kvalitetnim casopisima i kakva-takva citiranost). Plus, je onaj Blagoje poceo da pretrazuje i poceli su da se pojavljuju i plagijati. Zvanja moraju da prodju, barem za redovne profesore, kroz senat BU, a on je poceo izgleda da trazi i zadovoljavanje minimalne forme.

Ovo im je odlicno pokrice da Bogoslovski fakultet izadje iz BU, a i dalje drzava nastavi da ih finansira.

Ja bih, ipak, pre angazovao nekoga gradjevinca koji zna sta radi nego gradjevinca koji pocinje sa

Da socinjenije ovo

nastane i ostane

Gospodu pomolimsja...

a nije ni pogledao u planove.

9dqneKO.gif

Ja nemam nista protiv da pravoslavno bogoslovski fakultet bude deo nekog crkvenog univerziteta. Nekako ne pripada drzavnom univerzitetu. Ne znam sta bi jos moglo da se izucava na tom univerzitetu. Mozda nekakva filozofija ili umetnost. Ako crkva smatra da svetovni univerziteti ne obrazuju kadrove onako kako njima odgovara i ako postoje potencijalni studenti koji bi to studirali nemam nista protiv. Ne vidim taj univerzitet kao konkurenciju drzavnom. Ne mogu da zamislim da bi neko otisao da studira neku hemiju na takvom univerzitetu

Treba da se stanca slugeraj

SNS akademija mladih lidera je previse cringe, a isti je slucaj i s privatnim

Kad padnes prijemni na drzavnom, sad mozes da kazes da si upisao crkveni umesto privatni i manje ce te zajebavati

Jer je bog veca faca od Mice Megatrenda

Edited by Ratamahatta

• Popular Post
5 minutes ago, Delija67 said:

Ja nemam nista protiv da pravoslavno bogoslovski fakultet bude deo nekog crkvenog univerziteta. Nekako ne pripada drzavnom univerzitetu. Ne znam sta bi jos moglo da se izucava na tom univerzitetu. Mozda nekakva filozofija ili umetnost. Ako crkva smatra da svetovni univerziteti ne obrazuju kadrove onako kako njima odgovara i ako postoje potencijalni studenti koji bi to studirali nemam nista protiv. Ne vidim taj univerzitet kao konkurenciju drzavnom. Ne mogu da zamislim da bi neko otisao da studira neku hemiju na takvom univerzitetu

Ja samo imam problem sa trosenjem poreza koji placam. Ako mogu vernici i studenti da finansiraju, izvolte, samo napred.

To se slazem. Taj univerzitet ne bi trebalo drzava da finansira nego crkva.

42 minutes ago, pt 2.0 said:

Prvo da plate porez, pa nek pokroviteljuju do smaka sveta.
A ova vest je užasavajuća, najblaže rečeno.

Puna podrška:
https://x.com/kompas_info_com/status/2042177445277692327?s=20

odlican je Dinic, ljudima treba nacrtati da taj njihov pokusaj cega god buducnost akademsku nema, a vi saljite decu tamo ako smete

ocekujem u narednom periodu uratke sa kobajagi studentima i profesorima jer prave tesko da ce imati

12 minutes ago, Delija67 said:

To se slazem. Taj univerzitet ne bi trebalo drzava da finansira nego crkva.

ta crkva u srbiju ne ulaze.

54 minutes ago, Lo Zingaro said:

Pa valjda se to podrazumeva.

1 hour ago, pt 2.0 said:

Prvo da plate porez, pa nek pokroviteljuju do smaka sveta.
A ova vest je užasavajuća, najblaže rečeno.

Puna podrška:
https://x.com/kompas_info_com/status/2042177445277692327?s=20

Lepo covek prica, dobro bi se uklopio na forumu.

Čekam Milićevića i onog Blagoja da "objasne"...

1 hour ago, Delija67 said:

imaju oni npr sasvim solidnu restauratorsko konzervatorsku shkolu, zasnovanu na principima odgovarajucom, iznam civile koji su tamo predavali, ali tu hemija mora biti hemija i fizika mora biti fizka, nema oce na crveno slovo nece na crveno slovo. a gospod ako ce da blagoslovi bujrum.

dakle ima materijala za nekakav pravoslavni univerzitet koji bi se bavio njihovovim internim poslovima doktrinama filosofijama etc, plus bochnim delatnostima koje se dotichu nas naroda, kao shto je to kulturno nasledje.

ali oni imaju zmije i u dzepovima kad treba da se ispovrnu pare na teritoriji republike, nego da im mi platimo. problem je shto ja onda hocu i jusufspahicu da platim, i on ima pravo da ima s_w

pa oni nece ni da shkoluju svoje ni "da leche svoje" nishta svoje... popovi shalju decu u srednju shkolu njihovu u peshtu, zmija da ih ujede da ovde naprave svoju shkolu dry

Edited by gospa buba

ma nije njima do davanja crkvi da drvi o biologiji nego do skaradnosti i zvucnosti ideje, plus vjerovatno do neke tehnikalije

Edited by morgana

Ja znam da sam uvek imao, u nedostatku bolje reci tremu, da udjem u zgrade univerziteta, u Bg posebno. Ako mi je trebala neka priprema pre sto godina, pa je bio neki predavac kompjutera il sam morao da iscackam neka etf smatranja, uvek je isto, ogromno strahopostovanje, strah i vi niste normalni. Tako je i sada iako imam i neka prava da udjem. Kontam da je u pitanju vera i crkva koja se drugacije pise

I to, napada, urusava ultimativno zlo cije prave i jedine misli vidimo preko infremera, djv ne postoji, on je senka, nakakva brnabic, glisic, onaj rosavi kompleksas, bradonje koje cak nemaju ni kratki uvid u veru. Meni je sve ovo potpuno neverovatno, nemoguce da se dogodi