April 9Apr 9 4 minutes ago, gsb said:Ako mogu vernici i studenti da finansiraju, izvolte, samo napred.apsolutno.17 minutes ago, gospa buba said:plus bochnim delatnostima koje se dotichu nas naroda, kao shto je to kulturno nasledje.za to valjda imamo muzejski staff i nuklearne tehnike.u prilog biografiji predlagača:https://x.com/blagojepantelic/status/2041945473846534188?s=20 Edited April 9Apr 9 by pt 2.0
April 9Apr 9 31 minutes ago, dacha said:Vidim iz ovoga sto pises da ti je u glavi ideja da se ljudi iz Srbije mesaju u izborni proces u Madjarskoj. To se ne desava, makar ne koliko ja znam. Niko iz Srbije nije niti ce biti na terenu pre i za vreme izbora da 'ubedjuje' ljude kako ce glasati, da ih zastrasuje ili da nasilno preuzima vlast na ulici. Ima puno logistickog posla i da se uradi i da se nauci, i oni od nas i mi od njih. Izbori u nedelju ce biti odlicna prilika za tako nesto.A sto se tice naseg psihopate, ne znam koliko je njemu potreban izgovor za bilo sta sto radi.Győzelemre fel! Rajtunk múlik minden. Kártyatorony.
April 9Apr 9 1 hour ago, Delija67 said:To se slazem. Taj univerzitet ne bi trebalo drzava da finansira nego crkva.Taj univerzitet ne bi trebalo da finasira niko, jer je cela prica DBovska i u sklopu je price o marginalizovanju i cacifikaciji Univerziteta u Beogradu. I starija je od studentskih protesta/prosle godine.Nije ovo nikakav crkveni univerzitet u najavi, nego DBovski.
April 9Apr 9 naravno. odvalice (pokusati) par departmana ili fakulteta, to je ideja. sigurno drzava nije iskoristila od svih mogucih prilika za vozdizanje bogoslovije na nivo posebnog univerziteta bas ovu kada upada u rektorat itd.moze li iritantnije nego brisanjem granice izmedju crkve i drzave?ili ce eventualno pricu koristiti da se zbog njene skaradnosti skandalizujemo u mjeri da nam drugi destruktivni potezi spram ove najave izgledaju sitno. Edited April 9Apr 9 by morgana
April 9Apr 9 7 minutes ago, morgana said:naravno. odvalice par departmana ili fakulteta, sigurno drzava nije iskoristila od svih mogucih prilika za vozdizanje bogoslovije na nivo posebnog univerziteta bas ovu kada upada u rektorat itd.Starija je prica od ovoga, i sira od par departmana. Sad je samo... zal sto to vec nije ucinjeno pretpostavljam. Edited April 9Apr 9 by Mel
April 9Apr 9 42 minutes ago, pt 2.0 said:apsolutno.za to valjda imamo muzejski staff i nuklearne tehnike.u prilog biografiji predlagača:https://x.com/blagojepantelic/status/2041945473846534188?s=20nuklearne tehnike, spekteoskopije, laseri zeaci ovi oni, to je sad jedna slozena masovna scena, uchestvujemo mi uchestvuju oni. ono shto je nama kulturno nasledje njima je sredstvo za rad, u najmarksistichijem mogucem smislu. ne mosh uleteti u manastir s mashinama tek tako, ipak je njihovo mada je malo i nashe oni takodje shkoluju svoje slikare i restauratore, tako shto moraju da ih uche ovozemaljske stvari, nece gospod da restaurira, vec se pokazao gospod sa viskom entropije s druge strane, njihovi istorichari umetnosti znaju neverovatne stvari koje civilnoj nauci s pravom promaknu, uska specijalizacija je nekad stvarno shtogod. ali to je jedna od retkih delatnosti prepuna saradnje i uvazavanja... ja nashi njihovi ko obrachun federacije sa ostatkom svemira
April 9Apr 9 3 minutes ago, gospa buba said:ja nashi njihovi ko obrachun federacije sa ostatkom svemira Nasi i njini. Edited April 9Apr 9 by Sludge Factory
April 9Apr 9 a jasno je, eno nas na nekom topiku, damubijesh sad koji je mada se njihova rech cheka, shto jes jes...
April 9Apr 9 20 hours ago, Jeremija said:N1 Info RSMitropolit Irinej: Osnivamo crkveni univerzitet, državni...Mitropolit novosadski i bački Irinej izjavio je da Srpska pravoslavna crkva (SPC) osniva crkveni univerzitet, da na to imaju pravo verske zajednice u drugim držVoskliknimo s ljubavljuSvetitelju AVi....Od danas se izjasnjavam kao Klingonac u odnosu na ovu sektu.
April 9Apr 9 prestrog si crkva je uvek bila uz vlastodršce, jer je to u osnovi jedna parazitska organizacija koja uvek gleda gde bi mogla da isisa neku kintuuvek ima neki manastir ili neka crkva koju treba obnoviti, para nikad dosta, a ovo je za nju zlatno doba, ne zavise više od milosti ruskih careva ali održavaju poluvazalni odnos prema rpc, za svaki slučaj, da ako država ponovo propadne oni nastave da funkcionišu, zato nisu sproveli milankovićevu reformu kalendara, iako su bugari i rumuni to uradilievo sada će nas crkva osnivanjem bogougodnog univerziteta spasiti od obrazovnog genocida koji su sproveli blokaderi zgubidani prošle godine, jer zaboga 11k manje diplomaca smo imali, doduše ne rekoše koliko desetina tisuća svršenih studenata zgubidani na birou ili radi na nekim poslovima gde je dovoljna i ošda se ja nešto pitam u naredne 3 godine bi upisao 0 studenata na državne univerzitete, a posle toga bi prepolovio broj studenata na budžetu, to bi taman omogućilo da se za nekih 7-8 godina reši pitanje viška visokoobrazovane populacije....
April 9Apr 9 6 hours ago, gospa buba said:zamislili su da uzmu pare ko i inache shto rade i to je sve, i popovi i lopoviMali primer kakve su to lopuže https://hramsvetogsave.rs/proizvod/znacenje-imena-aleksa/Ovo im dobavljač prodaje po 400, oni kao što se vidi za 1000. I kažu da prodaju hiljade mesečno. Naravno, posebna priča je kako se ulazi da budeš dobavljač Sve se plaća u kešu, ništa na račun... i to plaćaju nakon 45 dana iako svaku turu prodaju za nedelju dana A ti Srbinine plaćaj doplatne marke za izgradnju Hrama 🤭
April 9Apr 9 8 minutes ago, arheolog1981 said:Mali primer kakve su to lopuže https://hramsvetogsave.rs/proizvod/znacenje-imena-aleksa/Ovo im dobavljač prodaje po 400, oni kao što se vidi za 1000. I kažu da prodaju hiljade mesečno. Naravno, posebna priča je kako se ulazi da budeš dobavljač Sve se plaća u kešu, ništa na račun... i to plaćaju nakon 45 dana iako svaku turu prodaju za nedelju danaA ti Srbinine plaćaj doplatne marke za izgradnju Hrama 🤭Ima ono Carlinovo, bog sve vidi sve zna, samo mu ne ide sa parama nesto, toga mu uvek treba...
April 9Apr 9 1 hour ago, gone fishing said:reši pitanje viška visokoobrazovane populacije....Koliki je taj višak ugrubo rečeno? Pitam za druga
April 9Apr 9 Kakva nam je crkva i svestenici, sve vise mislim da nam trep protestantska verzija pravoslavne crkve.