April 9Apr 9 Evo ih najavljene inovacije u vezi skola. Poslednji pasusi su zatrpavanje poslom naravnoDnevni list DanasDirektorima škola stigao dopis Ministarstva prosvete: Ovo...Direktorima srednjih škola stigao je dopis iz Ministarstva prosvete u kome se najavljuju promene u narednom periodu. Edited April 9Apr 9 by Sandradjer
April 9Apr 9 8 hours ago, Delija67 said:Ja nemam nista protiv da pravoslavno bogoslovski fakultet bude deo nekog crkvenog univerziteta. Nekako ne pripada drzavnom univerzitetu. Ne znam sta bi jos moglo da se izucava na tom univerzitetu. Mozda nekakva filozofija ili umetnost. Ako crkva smatra da svetovni univerziteti ne obrazuju kadrove onako kako njima odgovara i ako postoje potencijalni studenti koji bi to studirali nemam nista protiv. Ne vidim taj univerzitet kao konkurenciju drzavnom. Ne mogu da zamislim da bi neko otisao da studira neku hemiju na takvom univerzitetunekako mislim da u okviru univerziteta treba da deluju, recimo, bar tri fakulteta. šta bi to mogluo da bude pored bogoslovskog, koji bi valjda trebalo da se ispiše iz BU i pripoji novom.
April 9Apr 9 2 hours ago, arheolog1981 said:Mali primer kakve su to lopuže https://hramsvetogsave.rs/proizvod/znacenje-imena-aleksa/Ovo im dobavljač prodaje po 400, oni kao što se vidi za 1000. I kažu da prodaju hiljade mesečno. Naravno, posebna priča je kako se ulazi da budeš dobavljač Sve se plaća u kešu, ništa na račun... i to plaćaju nakon 45 dana iako svaku turu prodaju za nedelju danaA ti Srbinine plaćaj doplatne marke za izgradnju Hrama 🤭Probao sam sada da vidim šta prodaju, ali je Hram Sv Save izgleda opet zatvoren.
April 9Apr 9 Nemaš šta da čitaš, sviranje q.Jedino što ima smisla su IOPi3, mada ja svojim svima držim IOP3, tako što odvojim vreme u svakoj lekciji gde kažem ovo vas neću pitati, ko želi da zna i onda izblebećem nešto s treće, četvrte godine faksa. Ima dece koja to vole i upamte. Danas mi bile neke studentkinje na praksi, šlogirale se šta im pričam Al njima dobro, meni dobro - svima dobro Edited April 9Apr 9 by Svemir Zeka
April 9Apr 9 39 minutes ago, đorđe geprat said:nekako mislim da u okviru univerziteta treba da deluju, recimo, bar tri fakulteta. šta bi to mogluo da bude pored bogoslovskog, koji bi valjda trebalo da se ispiše iz BU i pripoji novom.To je vec pitanje za one koji bi da prave taj univerzitet. Pominjala je Buba slikarstvo i restauraciju freski. Mogla bi da se provuce i neka pravoslavna filozofija, knjizevnost, duhovna muzika... Mene licno taj univerzitet ne zanima, samo nemam nista protiv da postoji ako za tim ima potrebe. Imamo vec islamski univerzitet u Novom Pazaru. Ne znam sta se tamo uci i cime se bave oni koji tamo zavrse fakultet.Mogao bi nadlezni sumar da svrati i prebaci ovu diskusiju negde na obrazovanje ili crkvu po nahodjenju. Ovo vec par strana nema nikakve veze sa protestima. Edited April 9Apr 9 by Delija67
April 10Apr 10 9 hours ago, gospa buba said:ocel kazahstanski model mrzi me da chitam Nemoj da citas. Uvode nove obrazovne profile, atraktivnih naziva, od septembra (ovog sto ide) po srednjim skolama itd. Ljudi iz hramova znanja su trenutno na uskrsnjoj pauzi
April 10Apr 10 17 hours ago, morgana said:ma nije njima do davanja crkvi da drvi o biologiji nego do skaradnosti i zvucnosti ideje, plus vjerovatno do neke tehnikalijeda, stvarno, ništa spermići nego adam, eva i jabuka. valjda će da objasne kako je bog seo za kompjuter i kreirao lava, leptira, blitvu i pomorandžu. i to sve za 7 dana.
April 10Apr 10 2 hours ago, đorđe geprat said:da, stvarno, ništa spermići nego adam, eva i jabuka.valjda će da objasne kako je bog seo za kompjuter i kreirao lava, leptira, blitvu i pomorandžu. i to sve za 7 dana.dana mu zabagovao komp kad je stvarao coveka pa je cekao da se servis otvori u ponedeljak?
April 12Apr 12 13 minutes ago, Frank Pembleton said:Jel pratite nastavak cirkusa u Petoj?Da. I ovaj novopostavljeni ima jednu suspenziju
April 12Apr 12 Izbačena prof latinskog, održan sastanak nastavnog kadra posebno izabranog gde je direktor prikazivao Screenshot poruke iz Viber grupe sa naglaskom na porukama prof latinskog,pa se javljale još dve profesorke da i "javno potvrde da je ona takva i takva", a pismenim putem je sve to potvrdio i prof. srpskog jezika koji je doveden kao zamena u školu "pa mora tako", i na kraju se glasalo za izbacivanje dotične profesorke latinskog.Kakva smo kaljuga majko mila
April 21Apr 21 N1 Info RSSelaković lično pomogao osnivanje Fakulteta za srpske stu...Ministar kulture Nikola Selaković rekao je danas u Skupštini da će lično pomoći da se formiraju novi departmani i novi studijski programi na Fakultetu za srpskeSelaković lično pomogao osnivanje Fakulteta za srpske studije, za niške profesore rekao da su "nesrećni ljudi, zalutali na univerzitet"
May 20May 20 Dnevni list DanasZemunska gimnazija uskoro ostaje bez v. d. direktora, nov...Zemunska gimnazija uskoro bi mogla da ostane bez direktora, jer je aktuelna v. d. direktorka, kojoj mandat ističe 21. maja, najavila da će već 22. maja zaključiti sporazumni raskid ugovora o radu i na