hazard Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 ja sam isto uvek smatrao ovo sto Venom kaze (informatika = CS, racunarstvo = SE), I tu se vidi da si "cisti" softveras :D ja mislim da na srpskom "racunarstvo" da bi imalo smisla kao termin mora da ukljuci i hardver. I zato kazem to je CE, ne SE. Jer racunarski hardver nije samo cista (digitalna) elektronika - tranzistori i kapije i to - vec i system-level design koji je specifican za racunare - ono sto se generalno zove kompjuterska arhitektura, i uzem i sirem smislu, i tako to. Nekako koncepte kao sto su pipelining, out-of-order execution, branch prediction, ISA (pa i bilo sta sto ima veze sa machine code i asemblerom), superscalar procesore, register renaming itd. itd. ne mogu da podvedem pod SE, a bez njih mi je nesto sto bi se zvalo "racunarstvo" golemo nepotpuno.
Prokleto Djubre Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 Ma sto je najgore, prosao sam sve to u skoli, ali me nekako nije drzalo pa ga valjda refleksno ignorisem. Sada se prema hardveru odnosim kao prema mokrom cvoru u kuci - ne razmisljam o njemu osim ako pravi probleme :D No, poenta stoji, zato sam i napomenuo na pocetku da je sve to postalo previse kompleksno da bi ga podelili samo na dva dela.
Hella Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 http://edge.mixlr.com/channel/dbulb fala laseru lotuse car si
Kubrick Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 (edited) http://www.mduls.gov.rs/latinica/aktivnosti-saopstenja.php treca vest https://www.itobuke.rs je l' uopste realno, moguce prekvalifikovanje i da to funkcionise? Edited February 24, 2017 by Kubrick
Prokleto Djubre Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Pa moguce je, kako nije moguce. Ne pricamo o karijeri u ritmickoj gimnastici. Sad, da li ce nesto sto organizuje vlada Srbije moci da bude bolje od najnizeg oblika sprdnje ostaje da se vidi.
radisa Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 http://www.mduls.gov.rs/latinica/aktivnosti-saopstenja.php treca vest https://www.itobuke.rs je l' uopste realno, moguce prekvalifikovanje i da to funkcionise? Sve je moguće, ali, to postoji iz bez države... Ne znam kako će ovo da funkcioniše, kad se država umeša, ja sam uvek skeptičan... Edit: jebi se PĐ, uletiš mi dok kucam i napišeš isto što i ja samo bolje
Kubrick Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 pa na to sam i mislio, sto vlada organizuje
Prokleto Djubre Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 @radisa - imam bolju tastaturu :D Da bismo mogli znati na sta ce ovo liciti, trebalo bi da se vidi ko ce tacno voditi ta predavanja. Kako ovi obicno rade stvari, ne bi me cudilo da recimo Vesa ili tako neko dobije od drzave neke pare da radi ono sto vec i radi. Prakticno ubacis u vec postojecu skolu studente kojima drzava plati stipendiju. Ili to ili da se organizuje prvo konkurs za predavace. To bi tek bio urnebes verovatno. Ako je cilj da se prekvalifikuju ljudi u profitabilnija zanimanja, ne znam sto drzava jednostavno nije dala nesto poput vaucera za stipendiju koja vazi u bilo kojoj IT skoli. To mi deluje kao da ima najmanje potencijala za kradju.
radisa Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 @radisa - imam bolju tastaturu :D Da bismo mogli znati na sta ce ovo liciti, trebalo bi da se vidi ko ce tacno voditi ta predavanja. Kako ovi obicno rade stvari, ne bi me cudilo da recimo Vesa ili tako neko dobije od drzave neke pare da radi ono sto vec i radi. Prakticno ubacis u vec postojecu skolu studente kojima drzava plati stipendiju. Ili to ili da se organizuje prvo konkurs za predavace. To bi tek bio urnebes verovatno. Ako je cilj da se prekvalifikuju ljudi u profitabilnija zanimanja, ne znam sto drzava jednostavno nije dala nesto poput vaucera za stipendiju koja vazi u bilo kojoj IT skoli. To mi deluje kao da ima najmanje potencijala za kradju. Pa vidi, ja sam pričao već, to već postoji u privatnoj izvedbi, i to za dž, isto kao kod države... Jedino, što "moraš" da odradiš neko vreme kod poslodavca, onog ko te je obučio ili u firmi kojoj te lizinguju, za početničku platu (350-400€, grubo)... S tim da je povećanje te plate moguće, ako si sposoban da kontaš stvari brzo, u vrlo kratkom roku... INače, za tatstauru, ja kucam na gejmerskom laptopu, sigurno je tvoja bolja, koja god da je (osim ako nije novi mek :P)....
Prokleto Djubre Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Da, kontam da je ovo samo marketinski trik. 25 ljudi ako se ne varam, par naslova u novinama i to je to.
JozoMujica Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 (edited) ne znam sto drzava jednostavno nije dala nesto poput vaucera za stipendiju koja vazi u bilo kojoj IT skoli. To mi deluje kao da ima najmanje potencijala za kradju. Sam pitaš, sam odgovaraš. :D Edited February 24, 2017 by JozoMujica
Jozef K. Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Ja ću da se prijavim. Doduše ne znam da li ću ovako nepersektivan da budem primljen. Šta li je program? HTML, CSS, JavaScript? Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Utvara Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Koliko ja znam ima veze sa onim startit.rs kursem, možda je čak i identičan.
El Guapo Posted February 24, 2017 Posted February 24, 2017 Ko će da mi da 100€ da se prijavim? Sent from my x600 using Tapatalk
Recommended Posts