napadaj Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 https://amp.dw.com/sr/afera-trese-demohri%C5%A1%C4%87ane-poslanici-se-bogatili-na-maskama/a-56791911?__twitter_impression=true
pasha Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 (edited) Juce na zdf dnevniku(heute journal) prica prilicno zaturena na pola dnevnika bez neke posebne paznje. Ali "Ogledalo": Fall Löbel wühlt CDU auf Die Maskenaffäre um Nikolas Löbel wird zur Gefahr für die Union und ihre Wahlkämpfer. Susanne Eisenmann, CDU-Spitzenkandidatin in Baden-Württemberg, fordert Konsequenzen. Hinter den Kulissen brodelt es. https://www.spiegel.de/politik/deutschland/cdu-susanne-eisenmann-draengt-nikolas-loebel-zum-rueckzug-a-1453e6d9-3679-4e87-b8a5-0b107d2b5580 Edited March 6, 2021 by pasha
Baldrick S. Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 U Spiglu su potegli pricu da puno politicara, cak I iz njegove partije trazi ostavku Ministra zdravlja Spanha zbog glupe situacije u kojoj je trenutno Nemacka.U drugim vestima. Imate onaj kalkulator koji vam prema godinama, bolestima blabla racuna kad ce postojecim ritmom da dodje vas red za vakcinaciju. Prvi put kad sam ga koristio, a napisao sam negde je bio mart 2022. godine. Juce ga isprobao ponovo i vreme je drastično palo: jun 2021. Pretpostavljam da kako vreme odmice da ce za 20-ak dana da dodje do maja. OjalaSent from my VOG-L29 using Tapatalk
aram Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 CDU puko u rheinland pfalzu i baden-württembergu, najgori rezultat u istoriji. Upropastiće ih ovo sa vakcinama ozbiljno.
panta rhei Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 ajd sto puko cdu, nego sto razbijaju zeleni. za koju godinu eto nama socijalisticke republike nemacke 🤔😎
aram Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 a dobro, Kretschmann je već deset godina gazda u Baden-Württembergu, bilo je očekivano da bude najjači opet. ali ne verujem da će ići na koaliciju sa FDP-om, ili će ostati sa CDU ili će napraviti i sa njima i sa SPD-om.
panta rhei Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 (edited) pa to, toliko godina i % ide na gore. u r.pfalzu su valjda isto dodali. malo se zajebavam, ali mi je indikativno kada od izbora do izbora rastu. narocito posle vladanja, obicno je 1 mandat dovoljan pa da se krene na dole. ne kazem da je trend i da je tako u svim drzavama i na saveznom nivou, ali mi uvek lepo kada vidim da cdu/csu - oni posebno, bavarski fasisti, pa i spd, afd necu da komentarisem, nadam im se brzom raspadu padaju. fdp su ok, takvi beznacajni cak i simpaticni. dok sa druge strane zeleni i leva stasi braca rastu. Edited March 14, 2021 by panta rhei
aram Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 fdp je pure evil. što se vidi kad uđu u vlast, pre toga ne.
pasha Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Nova nedelja, nova korupcioniska prica starih znalca iz VW. Ali prica o tome je dokaz uspesnosti demokratskog sistema.
halloween Posted March 26, 2021 Posted March 26, 2021 (edited) Kakve su ovo uopšte novine Frankfurter Rundschau? Juče je njihov novinar pljuvao po Dantedì, tvrdi da je Dante plagijator, da ništa novo nije smislio i da je bolji Šekspir. /mod edit/ Ministar kulture Italije odgovoio stihovima iz Pakla (o kukavicama)- Non ragioniam di lor, ma guarda e passa”. ili malo šire: "Takva duša smrt ne može da spozna, a život njen slepi takva je nesreća, da sve je bolje nego ta sudbina grozna. Svet ne želi da je se iko seća, milost kao i pravda od nje lice krije, ne govorimo o njoj, kreni u iskušenja veća." Edited March 27, 2021 by Krošek kr 2.2 t. 2
namenski Posted March 26, 2021 Posted March 26, 2021 (edited) 'Oce to kada neko Dantea i Sekspira prelama preko nemackih novina , ministar ti autoritet, a na sve to onako, malo italijanofilski,,, Edited March 27, 2021 by Krošek teh edit
Anduril Posted March 27, 2021 Posted March 27, 2021 (edited) Frankfurter Rundschau /je/ jedna od glavnih nemackih novina levo-liberalne orijentacije - samo im je format manji ali po kvalitetu su daleko od recimo Bild-a i mogu se porediti sa SuedDeu, Zeit, itd. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frankfurter_Rundschau /mod edit/ Edited March 27, 2021 by Krošek pr 8
I*m with the pilots Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 On 26.3.2021. at 13:46, halloween said: Kakve su ovo uopšte novine Frankfurter Rundschau? Juče je njihov novinar pljuvao po Dantedì, tvrdi da je Dante plagijator, da ništa novo nije smislio i da je bolji Šekspir. /mod edit/ Hmm...da li si procitala clanak? Ja ne vidim da je pljuvao po njemu i clanak mi deluje kao rezultat istrazivanja okolnosti i vremena, i smestanja Dantea i njegove inspiracije u njih? Poredjenje sa Sekspirom je u poslednjem pasusu, u kom se autor zapravo poziva na neku studiju T.S. Eliota koji je rekao da mu je lako bilo citati Dantea uporedjujuci ga ("njegove metafore") sa Sekspirom, i onda zakljucuje da je Sekspir u stavu i nacinu moderniji. (Clanak se bavi i samim jezikom i krece sa tim kako je bilo tesko citati Dantea u originalu i nemoguce bez fusnoti u knjigama.)
halloween Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 (edited) Članak na nemačkom nisam čitala, čitala sam članke i komentare u italijanskim medijima. Upravo sam i linkovala tekst na nemačkom da bi neko pročitao i objasnio kao što si ti učinila. Hvala! Edited March 28, 2021 by halloween 1
pasha Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Je l se nekada desilo da CSU ima kancelara? Bavarci nisu bas omiljena sorta u ostatku Nemacke ali zeitgeist se menja.
Recommended Posts