Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Deutschland

Featured Replies

3 minutes ago, radisa said:

Nih ubije Mosad, pa ne stignu ni do prijave?

Ne preteruj. Pričamo o EU medijima. To što Izrael i Mosad rade je zločin sam po sebi. Nije sve binarno.

• Replies 3.3k
  • Views 327.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @zorglub Vrlo zanimljiv grad, univerzitetski centar. Ima imigranata, uglavnom bledolikih, ex SSSR ima i Balkanaca. imaju Vijetnamce jos iz vremena DDR. Imaju fabrika, nov stadion.Vlasnik Red Bu

• jedna zanimljivost, za ove koji ne prate   trenutno na ZDFu, uživao u studiju, kandidati iz svih većih partija, njih 8, komentarišu rezultate i lepo i civilizovano diskutuju o daljim koracim

Posted Images

9 minutes ago, Shan Jan said:

Moj drug se zalio da su USA univerziteti ludo woke. Zaposljava se po boji koze/polu/seksualnoj devijaciji orjentaciji. Uz to sale na racun rednecka su ok ali ne na racun drugih grupa, itd... van toga, stvarno je sloboda. E sad, nismo pricali na tu temu od dolaska Trampa, kapiram da se taj deo malo promenio.

Nista moram tamo. Em sam zensko, em mogu da glumim lezbejku, kapiram da samo mene cekaju. Ako ni to ne upali, uvek mogu kod tebe da budem ono zensko za kvotu sto nema dve blage o poslu. d wrld iz maj ojster.

16 minutes ago, Mel said:

Ako je tamo slobodno da se govori, zasto onda svi govore isto

Rahmetli Habermas je tvrdio da demokratija crpi svoju snagu iz (neprijatnih) razgova i razmene misljenja. Da dijalog istomisljenika je samo monolog onoga ko je najuticajniji u skupini.

covid19

5 minutes ago, Mel said:

Nista moram tamo. Em sam zensko, em mogu da glumim lezbejku, kapiram da samo mene cekaju. Ako ni to ne upali, uvek mogu kod tebe da budem ono zensko za kvotu sto nema dve blage o poslu. d wrld iz maj ojster.

Dzaba zakasnila si. Losi nam rezultati i sad vise nikog ne zanima da izgledamo lepo na papiru, samo surov kapitalizam (

1 minute ago, x500 said:

Rahmetli Habermas je tvrdio da demokratija crpi svoju snagu iz (neprijatnih) razgova i razmene misljenja. Da dijalog istomisljenika je samo monolog onoga ko je najuticajniji u skupini.

covid19

Iskreno da ti kazem, ja kad sam prihajala na zapade, izlagala sam na svakakve teme, istupala i ovako i onako, i ulazila u diskusije. Bila sma i mladja mnooogo mladja. Kasnije sam naucila da lepo drzim jezik za zubima, nista mnogo gore nisam bila istrenirana po tom pitanju od ostalih mojih kolega. E sad sto je to? Ja i sad primecujem u Srbiji, ja otvoreno pricam samo na forumu zbog te jel iluzije anonimnosti. U RLu - ju sto je lep dan danas vidi neba plavog fazon. Samo bas kad me neko gadno nakaci po zivcima pa onda kazem ono sto inace ne bih, na bilo koju temu.

38 minutes ago, dragance said:

Russia Today je sankcionisan entitet. Ono sto je Varufakis stavio je samo delic pisma - @John Dies at the End je vec objasnio, ne moram i ja da ti crtam.

Znači RT je propagandni medij ratne mašine, a ako je neka druga ratna mašina naš dobar drugar onda nije sankcionisana. I gle čuda, pošten narod koji je protiv te ratne mašine je isto sankcionisan. Sve legalno, move along nothing to see here

Kao što rekoh:

For my friends everything

For my enemies the law

5 minutes ago, Shan Jan said:

Dzaba zakasnila si. Losi nam rezultati i sad vise nikog ne zanima da izgledamo lepo na papiru, samo surov kapitalizam (

jebem ti mater donalde fazon cry

Just now, Venom said:

Znači RT je propagandni medij ratne mašine

Jeste. Putinov glasnik kao što su bile Večernje novosti kod nas. Kave sad to veze ima sa drugim medijima koji takodje pišu o genocidu?

Just now, dragance said:

Jeste. Putinov glasnik kao što su bile Večernje novosti kod nas. Kave sad to veze ima sa drugim medijima koji takodje pišu o genocidu?

Ne možeš na principijelnim osnovama da jedne sankcionišeš ratne mašine, a druge ne. I da to ide dotle da druge koji su protiv te druge ratne mašine opet proganjaš i satireš i opet se praviš da je sve čisto. Vladavina prava, kao i moral, nisu cherry picking, pa sad ću na jednu stvar da okrećem glavu, a na drugoj da iskaljujem bes, kao i na poštenom narodu koji ne okreće glavu i ne savija kičmu, pogotovo ne kao realisti.

14 minutes ago, x500 said:

covid19

još da je rahmetli Habermas samog sebe poslušao

New Lines Magazine
No image preview

Jürgen Habermas Contradicts His Own Ideas When It Comes t...

One of the world’s most influential philosophers has weighed in on the war in Gaza. A Middle East scholar tells him why he’s wrong

49 minutes ago, dunja said:

još da je rahmetli Habermas samog sebe poslušao

New Lines Magazine
No image preview

Jürgen Habermas Contradicts His Own Ideas When It Comes t...

One of the world’s most influential philosophers has weighed in on the war in Gaza. A Middle East scholar tells him why he’s wrong

Nisu stvari linearne. Ti i ja mozemo da odemo na proslavu i da popijemo jedno ili dve pica, ako to zelimo. Leceni alkoholicar to ne sme da uradi. Pozeljno je da ne bude u prostoriji u kojoj se drzi/sluzi alkohol.

Kritika Izraela u DE moze uvek da sklizne u otvoreni anti-semitizam, zato se vecinom prave "mrtvi". Ili kao u slucaju "Macuta" izjave glupost - Izrael obavlja prljave stvari za Zapad.

Prof Bayat je mogao da se malo potrudi i da pita da je bili reakcija na zlocine u Gazi. Bas u to vreme, pocetak decembra 2023, je na Gete UNI grupa studenata blokirala jedan anfiteatar u znak protesta za patnje civila. Iste noce je hesenska policija poslala jak odred SEK da im se pendrecima nautera EU vrednosti i pokaze demokratija u praksi. Mediji su sutradan imali vaznije vesti - babina macka na drvetu u Giesenu, dupe Kim Kardasian, ili nesto trece sto je od super vaznosti za opstu populaciju.

Tako da to sto prof. Bayat nije za nesto cuo, ne znaci i da se nije desilo.

Za kraj, smatram da bi MORALO da se razgovara o zlocinima u Gazi i da se kritikuju postupci i praksa Izraela. Da se to radilo i ranije do zlocina u Gazi ne bi ni doslo. Ako se bude radilo sada, onda cemo biti savremenici jos vecih zlocina u buducnosti.

Tako da je Habermas upravu, bez obzira sto se ne pridrzava onoga sto smatra da je ispravno, i treba omoguciti otvoren razgovor o svakom pitanju. Nema i ne sme da bude tabua/zabranjenih tema i sl.

Svi smo mi ljudi, i on je bio, i mozemo da budemo i gresni/neprincipijelni.

ako nastojimo da vodimo otvoren i pošten razgovor na tu temu, u akademskim krugovima štaviše, kritika Izraela ne može baš tek tako da sklizne u antisemitizam.

problem u Nemačkoj je upravo to što se stvorila atmosfera u kojoj je ne samo jedna tema postala tabu, nego se i odredjeni stavovi nameću kao jedini ispravni, sa sve pratećim floskulama (tipa da Izarael ima pravo da postoji, videti pod Habermas u okačenom teksu), pa sve do sankcionisanja, te autocenzure, kod upotrebe odredjenih reči (tipa genocid).

naravno da stvari nisu linearne i naravno da postoji otpor tome, i to ne mali, kao i razni oblici represije, ali to ne menja činjenicu da je atmosfera takva da obeshrabruje slobodu govora i to upravo na univerzitetima koji bio kao trebalo da budu mesta gde je makar to zagarantovano

razumem da je mnogima frka da kažu šta misle (na stranu što je broj onih koji misli na liniji zvanične državne politike nemali, da ne kažem sramotan), ali zar nije upravo to ono na šta mislimo kad kažemo da je ćutanje oblik saučesništva?

ima tu naravno još nijansi I raznih primera koje bismo mogli da navedemo, ali da ne širimo.

Edited by dunja

I kako onda ovaj progon novinara da posmatramo van konteksta atmosfere u kojoj živi? Kao da samo na osnovu toga nije jasno da je zastrašivanje ne samo njega nego i ostalih. Sve je po zakonu dok kancelar cinculira kako da ugosti Bibija iako je za njim raspisana poternica. I ugostiće ga, i neće biti nikom ništa, a uostalom jedno ne opravdava drugo, i dalje je sve po zakonu. Samo će jednom da se žmuri, drugi put neće. Papir sve trpi.

Edited by Venom

1 hour ago, Venom said:

I kako onda ovaj progon novinara da posmatramo van konteksta atmosfere u kojoj živi? Kao da samo na osnovu toga nije jasno da je zastrašivanje ne samo njega nego i ostalih. Sve je po zakonu dok kancelar cinculira kako da ugosti Bibija iako je za njim raspisana poternica. I ugostiće ga, i neće biti nikom ništa, a uostalom jedno ne opravdava drugo, i dalje je sve po zakonu. Samo će jednom da se žmuri, drugi put neće. Papir sve trpi.

Progon novinara laugh ( pre ce biti da ovo sve ima "veze" sa novim zakonima o poslovanju banaka, sprecavanju pranja novca).

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.