March 3, 20232 yr 13 minutes ago, Moonwalker said: Ko drzi AIK Banku, Madjari? Országos Takarék Pénztár su Mađari...
March 3, 20232 yr Just now, Moonwalker said: Ja mislila on izvukao sav kapital napolje. Većinu jeste Ima još AIK Banku, neke vetroparkove, šaćeranu i Karneks... I Karneks pokušava da proda, kao i šećerane... Zato ima hotele po Istri i SLoveniji, Aerodrom Portorož i neke banke... Iz agrara je , osim šećerana, skroz izsšao... A pre 5 -6 godina je bio top 1-2...
March 3, 20232 yr Just now, Velocipede said: Országos Takarék Pénztár su Mađari... Tako je, ja sam prezupcila. Izem ti skracenice, a mozda i jedni i drugi imaju nesto zeleno na logu. AIK je bivsa Poljoprivredna banka ili tako nesto.
March 3, 20232 yr 30 minutes ago, radisa said: Većinu jeste Ima još AIK Banku, neke vetroparkove, šaćeranu i Karneks... I Karneks pokušava da proda, kao i šećerane... Zato ima hotele po Istri i SLoveniji, Aerodrom Portorož i neke banke... Iz agrara je , osim šećerana, skroz izsšao... A pre 5 -6 godina je bio top 1-2... Prodaće i AIK kada ga ukrupni dovoljno, zato je i akvizitivan ovako. On tu targetira neke od ozbiljnijih igrača na evropskom tržištu koji još nisu ušli u Srbiju, ili su bili pa su izašli, ali za takvu prodaju mora da ima dovoljno krupnu banku, inače neće biti interesantan (najveće svetske banke poput npr. Citi-ja uopšte i ne razmatraju dolazak u Srbiju, jer je tržište malo i siromašno za njihove kriterijume, a uz to i sa dosta restrikcija u pogledu prekograničnog finansiranja i transfera nova, courtesy of Narodna banka Srbije ). Ako se ne ukrupni dovoljno u roku koji je zamislio, onda možda proda i Rajfu/Intezi/Unicreditu/Ersteu/OTP/NLB, ali tu neće dobiti cenu koju priželjkuje. Suma sumarum, Srbija će se svesti na 5 ili 6 banaka + Poštansku štedionicu i možda još neku državnu ili paradržavnu SPV banku (Srpska, Alta, itd.). To joj je i mera. Edited March 3, 20232 yr by Ayatollah
March 3, 20232 yr i onda obrnusmo pun krug i vratismo se (otprilike) na broj banaka koje su radile pre Dinkarinog ujahivanja u monetarni sistem.
March 3, 20232 yr brt nemoj samo da izjednačavamo bankarski sistem pre i posle 05.10. ni u jednom segmentu, pa ni po broju banaka
March 3, 20232 yr Imamo Aik banku, i Našu Aik Banku (ex Sberbank). Kako će se ovi sada zvati? Nova Aik Banka? Moja Aik Banka? Aik Eurobank Direktna?
March 3, 20232 yr 4 hours ago, napadaj said: Kostić je svoje završio, sad njegov sin vodi sve. Jos pre 2-3 godine... Kole se povukao posle PKBa, jedva ziv ostao posle šloga...
March 3, 20232 yr 10 hours ago, radisa said: Većinu jeste Ima još AIK Banku, neke vetroparkove, šaćeranu i Karneks... I Karneks pokušava da proda, kao i šećerane... Zato ima hotele po Istri i SLoveniji, Aerodrom Portorož i neke banke... Iz agrara je , osim šećerana, skroz izsšao... A pre 5 -6 godina je bio top 1-2... ko je preuzeo secer?