Jump to content
IGNORED

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

ajgor

Recommended Posts

Posted (edited)

Dobio obaveštenje od banke da nemam ispravno popunjen i potpisan upitnik za klijenta-fizicko lice, pa ako ne dodjem uskoro u filijalu da resim to, blokirace mi sve racune. A bio sam skoro tamo i resavao nesto drugo, nisu se setili da mi tad pomenu… :isuse:

Nadam se samo da ne stižu ti pozivi masovno i da redovi nisu kilometarski.

Edited by mraki
Posted
Dobio obaveštenje od banke da nemam ispravno popunjen i potpisan upitnik za klijenta-fizicko lice, pa ako ne dodjem uskoro u filijalu da resim to, blokirace mi sve racune. A bio sam skoro tamo i resavao nesto drugo, nisu se setili da mi tad pomenu… isuse.gif
nisu te lepo zamolili, zato shto drzish kod njih kestenje i kikiriki, kojim oni rukuju kako im volja i josh ti uzimaju kestenje i kikiriki za to, jer ti chine uslugu? nego prete? unsure.gif

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted (edited)
1 hour ago, gospa buba said:

nisu te lepo zamolili, zato shto drzish kod njih kestenje i kikiriki, kojim oni rukuju kako im volja i josh ti uzimaju kestenje i kikiriki za to, jer ti chine uslugu? nego prete? unsure.gif

Best of both worlds :lolol:

Najljubaznije me mole, inače će biti prinudjeni da mi od novembra ugase sve kartice, a od decembra i sve proizvode/usluge koje koristim.

Kredite naravno ako imam mogu (moram) da isplaćujem i dalje, za pare na računima ne kažu šta bi se desilo.

Edited by mraki
Posted

ja na takve inpute gasim sve i idem. kolko puta treba :dry:

• +1 1
Posted

Slovenačka NLB banka i Banka Poštanska štedionica objavile su juče da su napravile kupoprodajni ugovor o prodaji Komercijalne banke iz Banja Luke koji će biti realizovan najkasnije do kraja marta sledeće godine, kada se dobiju neophodne saglasnosti regulatornih tela.

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/otkup-komercijalne-banke-u-banjaluci-radi-sirenja-drzavnog-uticaja-srbije/

Da li će nekad sva ova govna završiti na mestu na kom je predviđeno da bude ološ ...

Posted

Stigla mi poruka o prilivu na TR (nije od AV), TR praktično nikad nisam ni imao u Sber banci, već u Volks, dok je SB nije preuzela.

Posted

OTP ravno 40 dana im je trebalo da mi posalju novu karticu (prvu, odnosno prethodnu, su sami izgubili) 

Sada kartica radi kad hoce i kako hoce (na smenu moram da je provlacim, uvlacim, prislanjam, ukucavam pin , a nekad i nista od toga ne vredi)

Kod svakog koriscenja mi dodje da menjam banku

Posted
On 23.10.2021. at 15:02, mraki said:

Dobio obaveštenje od banke da nemam ispravno popunjen i potpisan upitnik za klijenta-fizicko lice, pa ako ne dodjem uskoro u filijalu da resim to, blokirace mi sve racune. A bio sam skoro tamo i resavao nesto drugo, nisu se setili da mi tad pomenu… :isuse:

Jel OTP?

I to mi se desilo. Neki njihov zaposlenik je upisao npr dva puta ime firme u kojoj radim, ili upisao u pogresnu tabelu, tako nesto i dok su shvatili o cemu se radi poludeh, ubedjivali su me da sam sigurno dobila neku zabranu racuna zbog nekog duga za koji ne znam (izvrsitelji etc)

Posted

Intesa.

Otišao tamo, popunio šta treba a i dalje mi stižu ista obaveštenja... :isuse:

Nadam se da samo nije automatski registrovana ta promena, mada ne kontam kako, valjda su povezani.

Posted (edited)

4 hours ago, El Guapo said:

Stigla mi poruka o prilivu na TR (nije od AV), TR praktično nikad nisam ni imao u Sber banci, već u Volks, dok je SB nije preuzela.

Mozda je ovo u pitanju...

Bilo je na Intesinom FB info da pojedini korisnici dobijaju takve informacije o deviznim uplatala i da je to fishing.

https://www.facebook.com/bancaintesa.rs/photos/a.231776986919624/4293262724104343

248758977_4293262727437676_3310055106871

VAŽNO OBAVEŠTENJE
Obavešteni smo da je nekoliko naših klijenata dobilo imejl poruku sa malicioznim linkom u prilogu, a koju je navodno poslala Banca Intesa.
Imejlovi ove vrste su do sada u „subject“ polju imali: Obaveštenje o deviznom prilivu: EUR 9050.00

Navedeni imejl sadrži maliciozan prilog „Obavestenje o deviznom prilivu 0065109372021.xlsm“.
Molimo vas da u cilju bezbednosti vaših računara i podataka, ne otvarate prilog, niti da postupate prema instrukcijama iz imejl poruke, a imejl odmah obrišete.

Banka je preduzela sve aktivnosti u cilju sprečavanja slanja ovih malicioznih imejlova ka našim klijentima.
Napominjemo da Banca Intesa ovaj tip obaveštenja klijentima šalje sa digitalnim potpisom, čime omogućava verifikaciju identiteta pošiljaoca i pre otvaranja imejla.

Edited by Milosh76
Posted

OTP je pakao. U petak sam vikao na neku sluzbenicu kojoj su rekli da moram da notarizujem ugovor koji je overio solemnizovao sud jer u Majdanpeku nema notara. 

Izvinuo sam se zeni jer nije ona kriva ali sam bas bio pobesneo. Posle su me zvali i rekli da je sve ok. 

Pri tome se sve dešava u Boru u kome su tu transakciju videli prvi put - firma placa fizičkim licima nekretnine u evrima, a kol centar preko koga smo zakazali im nije nista rekao, pa nisu umeli ni da popune formular. 

Posted
1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Izvinuo sam se zeni jer nije ona kriva ali sam bas bio pobesneo. Posle su me zvali i rekli da je sve ok.

hamplet.jpg

• +1 1
Posted

Aj stend korektid. 

• +1 1
Posted

Zanimljiva transakcija.

Ne znam koliko je jako tržižno učešće Sberbanke u zemljama regiona, verovatno ne previše ako ukupan ugovor vredi 500 miliona.