Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

Featured Replies

1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:

kad bi svi dizali razne novce, oteralji bismo hulju mnogo brze na izbore

Jos da kad krenu ka menjacnici upale ringle i do nove godine sloboda....

• Replies 2.6k
  • Views 271.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Hajde ljudi, iskulirajte malo. Em Mobi banka ima obavezne rezerve u NBS koje ne mogu da ispare sa tog računa, em država garantuje za sve uloge do iznosa od EUR 50.000 (znam iz prve ruke da je isplaćiv

• Đorđe Vukadinović krenuo na maskenbal?

• Nema to nikakve veze sa našim bankama, već jedino i isključivo sa ultrarigidnom politikom NBS u vezi deviznog poslovanja (pre svega), njenim hiperregulisanjem i hiperkontrolisanjem propisa i generalno

Posted Images

Uplatio veseli Voyo preko Revoluta, nažalost ne radi posao, posle par dana mi vratilo. Zadovoljan kursom banke i uslugom iz Voja

Screenshot_2025-12-14-08-32-07-835_com.revolut.revolut.jpg

sta je voyo, vidim da ga imam u okviru paketa

On 11. 12. 2025. at 15:47, jorma shparga said:

Jos da kad krenu ka menjacnici upale ringle i do nove godine sloboda....

a tek kad ne bismo placali razne racune, ih

1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:

sta je voyo, vidim da ga imam u okviru paketa

On 9. 7. 2025. at 8:11, vememah said:

Striming servis hrvatskog RTL-a (u vlasništvu PPF-a, čeških suvlasnika Yettela i SBB-a), srpska verzija je znatno siromašnija, ali ima npr. Homicide: Life on the Street.

https://voyo.rs/

Sadržaj je okejiš, jedino što iz Njemačkih ne da 90% sadržaja da se vidi.

NBS je u cilju stabilizacije tržišta menjačkih poslova, u poslednjih dan-dva donela još neke odluke.

(bitno i za stanovništvo) Bankama, ovlašćenim menjačima i Pošti Srbije, NBS je dostavila obaveštenje kojim se ukida mogućnost zaračunavanja provizije (koja je Odlukom o uslovima i načinu obavljanja menjačkih poslova propisana da se može primeniti na menjačku transakciju u visini do 1%).

Zatim, NBS je instrukcijom bankama ograničila prodajni kurs, koji se primenjuje prilikom prodaje efektive ovlašćenim menjačima i Pošti da ne može biti viši od 0,5% u odnosu na srednji kurs.

(bitno i za stanovništvo i korisnike menjačkih usluga u aplikacijama banaka) Bankama je NBS preporučila ("očekuje od banaka") da kurs za evro formiraju u granicama odstupanja od +/-1,25% u odnosu na srednji kurs NBS (inače, ovo ograničenje utvrđeno je kao obaveza, odnosno definisano je već spomenutom Odlukom i primenjuju je ovlašćeni menjači i Pošta).

Po današnjem kursu, granice bi bile: 115,9068 (otkupni) < 117,3740 (srednji kurs NBS) < 118,8412 (prodajni kurs za evro)

Sve ove instrukcije nisu vremenski oročene za primenu, već se navodi da će NBS dalje pratiti tržište i reagovati po potrebi, a svrha im je, koliko vidim da pojeftine cenu za evro koju plaća krajnji korisnik.

Juce 117.7/118.5 u menjacnici na Zelenjaku. Izgleda se polako smiruje.

2 hours ago, Shan Jan said:

Juce 117.7/118.5 u menjacnici na Zelenjaku. Izgleda se polako smiruje.

Pa ne smiruje se nego je NBS praktično fiksirala kurs... vidi poruku iznad.

56 minutes ago, Sammael said:

Pa ne smiruje se nego je NBS praktično fiksirala kurs... vidi poruku iznad.

Nisam strucnjak ali mi deluje da je NBS samo uradila mere koje mogu donekle da pomognu. Meni deluje da je ovo ekosistem za sebe. Kupovni kurs u menjacnicama je veci od srednjeg u bankama.

Koliko je sve ovo kilavo kad daju ovakve instrukcije, kad da ponovo gledam prilog iz Dnevnika 90ih o tome kako ima dovoljno deviza i da nema mesta panici.

A posebno taj momenat ukidanja provizije kako se ne bi evro prodavao po 120 jer psihološka granica. Meni i to govori da je “stvar” dobro uzdrmana, vodi se računa o svim detaljima, samo da vidimo do kad će tako moći.

10 hours ago, Shan Jan said:

Nisam strucnjak ali mi deluje da je NBS samo uradila mere koje mogu donekle da pomognu. Meni deluje da je ovo ekosistem za sebe. Kupovni kurs u menjacnicama je veci od srednjeg u bankama.

Pa ne, pritisak na dinar ce i dalje rasti iako se NBS pravio da je sve u redu pa ce njihov kurs u stvari postati fiktivan a formirace se novi na crnom trzistu. Druga opcija je da ce odustati od ovih instrukcija pa ce kurs sam po sebi skociti.

Razlozi za pad dinara nisu psiholoski, nema panike ili jurnjave, zapravo bi decembar i januar trebalo da budu najlaksi meseeci za odrzavanje kursa. Do pada dinara je doslo iz ekonomskih razloga. Strukturalnih. Fiksni kurs ce uzrokovati samo vece probleme na neki duzi rok. Sta kada dodje do veceg odliva deviza iz zemlje zbog kupovine naftnih derivata a pritisak za kupovinu ce jos vise porasti.

• 1 month later...

Na Intezinom bankomatu u mom kraju već danima ne mogu da se uplate evri na sopstveni račun. Da li je i na ostalim bankomatima tako ili samo ovaj brljavi?

Ja sam u Nemanjinoj uplatio evre pre neke 2 nedelje bez problema.

• 2 weeks later...

Ima li neko ideju šta se dešava sa ProCreditovim "unapređenjem sistema" koje je trebalo da se završi juče? I kad će sistem biti unapređen, tj. kad će početi da jebeno funkcioniše? Trebaće mi sutra jako. frust