malkin Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Preciznosti radi, cini mi se da je na zastavi pisalo 1912. Drugim recima, ono su valjda granice albanije (umisljene ili stvarne; nemam pojma) iz te godine.ma jok, reče neko već da Krf npr. nikad nije pripadao Albaniji, čista nacionalistička fantazija.
Halvard Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Preciznosti radi, cini mi se da je na zastavi pisalo 1912. Drugim recima, ono su valjda granice albanije (umisljene ili stvarne; nemam pojma) iz te godine. Ne, 1912. je godina proglašenja nezavisnosti Albanije (u manje-više istim granicama kao i danas), a na toj mapi su prikazane sve teritorije na kojima Albanci žive ili su ikada živeli (Epir, Toplica, Sandžak) ili nikada nisu ni živeli ali je blizu pa šta fali (Krf).
Mil@n Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 (edited) Ovo saopstenje FS Albanije.. Samo djeluje sve vise i vise nadrealno. Nasa jedina zastava? Ne kapiram, jel misle da niko nije vidjeo sta je na zastavi, ili oni nisu vidjeli ili se samo prave ludi, ili jesu potpuno ludi... Za ovakvo cinicno saopstenje bi im povecao kaznu visestruko. Stoka. Ja mislim da su jednostavno glupi kao... Da grama mozga imaju, ne bi napisali onakvo đubre od saopštenja. Kad kažem đubre mislim na to da su pisanjem saopštenja koje su posvetili pljuvanju našeg saveza u stvari učinili uslugu istom, a za to baš treba da si nesposoban, da u tim saopštenjima u kojima možeš da iskakiš šta god ti padne na pamet, ogradiš se od svega i izrelativizuješ sve živo ti postigneš kontra efekat. Edited October 16, 2014 by Glas RazumaN
MancMellow Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Preciznosti radi, cini mi se da je na zastavi pisalo 1912. Drugim recima, ono su valjda granice albanije (umisljene ili stvarne; nemam pojma) iz te godine. Ali kako svi milimetarski precizno ponavljaju tudje greske :D Tako smo i mi 1920-tih, umesto da gledamo u 2020-te, gledali u 1804, 1389, i sl :D Oni su 1912-te, spletom raznih okolnosti, doziveli nacionalni slom. I sad to velicaju do neba (i, ocigledno, sa neba). Pametan se uci na tudjim greskama, ali su ocigledno pametni koliko i mi, a bogami isticu 1 jaku kandidaturu i za sampione. For the record, tj za neupucene - Imali su dogovor sa Portom da se 4 upravne teritorijalne jedinice Osmanskog carstva ujedine u jednu, albansku, jedinicu sa sirokom autonomijom. Izbijanjem Prvog balkanskog rata to se nikad nije materijalizovalo. I sad to slaviti... Imalo bi mnooogo vise smisla da su na transparent stavili Tacija i Haradinaja. Jest da bi kazna bila zesca, ali imalo bi vise smisla, a kazna ce i ovako doci.
mandingo Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Sigurno ce UEFA razmatrati istoriski kontext zastave. Cak I da razmatra, to su, naravno, umisljene granice Albanije.... cak I 1912-te.
goofs Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Iz saopštenja FS Albanije se vidi da su baš to i rekli. Ono sam napisao kao odgovor na drugi post, a pre nego sam procitao saopstenje koje me je zbunilo koliko i ostale ovde.
MiddleClass Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 (edited) Znam da si napisao prije njihovog saopštenja, zaboravio sam smajli na kraju. :) Edited October 16, 2014 by MiddleClass
borris_ Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Sutra ce sve demantovati i reci ce da im je neko hakovao nalog, kao i Albanskim igracima danas. Nije mi jasno zasto nisu sinhronizovani.
kralj Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 I ti si se Adaševiću zarazio fikcijom o idealnom domaćinstvu, pozorišnoj atmosferi, etc... Meč je trebalo da bude prekinut mnogo pre drona i tribine je trebalo isprazniti još kod onog kornera. Najpoštenije je da se obe reprezentacije diskvalifikuju, ali sumnjam da će UEFA to uraditi (ne zbog nedostatka pragmatičnosti, već zato što su sistem takmičenja i novci plasirani iznad u hijerarhiji prioriteta). Posle utakmice sam bio ubeđen da će Srbija biti bačena u tamnicu, ali su me gotovo svi svetski relevantni mediji (izuzimajući američke koji o fudbalu generalno površno pišu), kao i kompetentni ljudi iz fudbalskih institucija demantovali. U tome su im doduše nesebično pripomogli Albanci.
mandingo Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Jel' su se one splacine ozbiljno nasle u saopstenju saveza? Ako je tako, onda postoje 2 logicna objasnenja: 1. Fudbalski savez Albanije je prepun idiota I wannabe balista. 2. Dobili su negativni vibe od UEFA-e, pa sada idi all in.
kralj Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Jel' su se one splacine ozbiljno nasle u saopstenju saveza? Ako je tako, onda postoje 2 logicna objasnenja: 1. Fudbalski savez Albanije je prepun idiota I wannabe balista. 2. Dobili su negativni vibe od UEFA-e, pa sada idi all in. Kakav je to all in? Kao na ruletu da staviš sve na 43.
MiddleClass Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Ovo im je sad politički all in jer su fudbalski izgubili.
kralj Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 A šta misle politički da postignu zvaničnim izjavama da im je zastava Velike Albanije jedina zastava?
mandingo Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Na 37. Znaju da ce ispusiti, pa su krenuli u "sacuvanje casti". Ne znam, meni je sve ovo vrlo bizarno.
MiddleClass Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 A šta misle politički da postignu zvaničnim izjavama da im je zastava Velike Albanije jedina zastava? Politički na unutrašnjem planu, izvini na nepreciznosti.
Recommended Posts