kud u maglu Simoviću Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 kad sam se vraćo jednom iz beč uđem u onu kabinu da spržim pljugu pred let i ulazi gospođa što leti za neku ukrajinu(susedni gejt) donosi dva unučeta džoni vokera i kafu. jednog je surduknula na eks, a drugog sasula u kafu koju je popila dok je ispušila cigaru cenim da je to dobitna kombinacija. jedan na eks, drugog izgustiraš iz dva tri cuga 1
x500 Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 49 minutes ago, Mel said: Ali u kafu?? Irska kafa sa skotskim viskijem, ali bez mleka/pavlake 1
ivy Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 evo dobili smo ipak godisnji 2 nedelje u septembru jeejjj 2
Eleniko Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 53 minutes ago, ivy said: evo dobili smo ipak godisnji 2 nedelje u septembru jeejjj sa ovim spaljivanjem od juna i jula, postade septembar najbolji mesec za odmor. barem kod mene na otoku. avgust mnogo ljudi - za moj ukus mada objektivno ništa strašno, mnogo manje nego po poznatim grčkim i hrvatskim letovalištima. ko može neka bira to.
Mel Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 1 minute ago, Eleniko said: sa ovim spaljivanjem od juna i jula, postade septembar najbolji mesec za odmor. barem kod mene na otoku. avgust mnogo ljudi - za moj ukus mada objektivno ništa strašno, mnogo manje nego po poznatim grčkim i hrvatskim letovalištima. ko može neka bira to. Mi smo sviishli sad u CGoru useptembru, jul i avgust ne dolaze u obzir. sledece godine mozda odemo u junu, mad je more brrr.
Eleniko Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 16 minutes ago, Mel said: Mi smo sviishli sad u CGoru useptembru, jul i avgust ne dolaze u obzir. sledece godine mozda odemo u junu, mad je more brrr. da. ja sam se ove godine spustio 6.juna na ostrvo i ostao do 14. novembra tako da imam super uvid u to kako se kretala temperatura vode i vazduha. tačno je da je voda hladna početkom juna, ja sam na početku sezone izmerio 20 stepeni - imam onaj merač temperature vode za skandinavske roditelje - i na toliko je palo bukvalno u poslednjim danima novembra. ovo je već druga godina zaredom u kojoj je baš ozbiljno produžena sezona u novembar ali ću sačekati još neku za trajnije zaključke, jer sam se 2021 poslednji put kupao 16. septembra. nakon toga je produžena oluja ozbiljno ohladila more i u vodu se više nije moglo /ako ste normalno ljudsko biće/ ali je to generalno super trend, izmeštanje sezone u pozni septembar i oktobar, nažalost samo slobodne profesije i ljudi bez obaveza mogu uživati u blagodetima.
ivy Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 mi smo nekoliko godina isli na Durmitor i tu je druga polovima avgusta idealna..ima dosta ljudi ali je vreme idealno za planinu a i borovnice i maline su zrele :P ali sad cemo sa ovim septembrom videti...mozda neki kamp na moru.. ja navijam za Cro jer mi se ne vozi do Grcke..videcemo..ali i na planini je jos uvek ok..
Eleniko Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 živ nisam da vidim tu argumentaciju da se do cro obale lakše vozi nego do grčke....
Filozof manijak Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 i to okolo naokolo BIH, i samo jedna granica, i najvećim delom čistim autoputem. Neuporedivo lakše.
ivy Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 imamo stanice uz put koje bi obisli...npr nekoliko dana na Kupresu koji volimo i nismo bili godinama,imamo drugare i dobar paraglajding tamo.. nije sve u dosadnom auto-putu i jurnjavi.. 3
Filozof manijak Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: rekatm 540 solun 640 Do Soluna - sto somuna! ili ono beše, Solin? 1
ivy Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 ja sam za Grcku mislila neki Pelion koji je oko 900km ili neku Sitoniju koja je slicno a za Cro neku Makarsku koja je oko 500km ali ok..daleko je jos..
Recommended Posts