Jump to content
IGNORED

Najprecenjeniji albumi evr

Turnbull

Recommended Posts

Posted (edited)
ono moje au moze opet. ovakve teme su uvek osudjene na propast, ko i ceo svet.ja samo ne mogu da shvatim, to jest mogu, ali nema nacina da se to uvede kao aksiom, kako ne moze da se napravi razlika izmedju ukusa i cinjenice.ranije sam mislila da se radi o neposmatranju muzike kao neceg toliko bitnog u zivotu, tj, da ljudi koji nisu muzicari i kojima muzika nije medju tri najbitnije stvari u zivotu ne zele da se bakcu tako "suptilnim" razlikama, ali sad vec, posle bar cetiri hiljade sati provedenih u ovakvim raspravama, smatram da se radi samo o lenjosti, koja nije nesto sramotno, ili zelji za provokacijom, koja jeste za sramotumislim, ja mogu da kazem da je bekam satirani ficfiric koji je nezasluzeno postao zvezda, ali ako je podstakao deset klinaca da krenu da pikaju fudbal na terencetu, nemam nikakvo pravo, sem zelje za kurcenjem, da kazem da je nikakav fudbaler.
Ovo je malo preoštro. Nisu ovakve teme osuđene na propast zbog takvih tvrdnji, štaviše, takve budalaštine mogu biti povod za vrlo kvalitetnu diskusiju kakvih, realno, ovoj sekciji foruma najviše fali. Šteta samo što autor ne ume da to argumentuje već plasira neke predrasude o Englezima (i to baš preko leđa Stonsa, mesto da je sačekao neki daleko engleskiji bend). Nije teorija moderne muzike tako jaka pa da u udžbenicima stoje te jasno određene putanje uticaja. Edited by dillinger
  • Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tsai

36

• MocaVukotic

32

• kobni zelaya

28

• Indy

26

Posted

Ne moram bilo kome da objasnjavam zasto mislim da su Stonsi precenjeni. Misljenje = dupe. Mozda su veliki, mozda su i uticajni ali su za mene samo 1 misterija, kako su to postali.To automatski znaci, po Dilingeru, da volim Zeljka Sasica, Bracu Bajic i JK. Omiljeni bend? Ako bas mora da se odabere, iako ne volim omiljenisanje™ - Radiohead.Kakav zakljucak se moze izvesti iz toga, bas me zanima.Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 4 Beta

Posted
Ne moram bilo kome da objasnjavam zasto mislim da su Stonsi precenjeni. Misljenje = dupe. Mozda su veliki, mozda su i uticajni ali su za mene samo 1 misterija, kako su to postali.To automatski znaci, po Dilingeru, da volim Zeljka Sasica, Bracu Bajic i JK.Omiljeni bend? Ako bas mora da se odabere, iako ne volim omiljenisanje™ - Radiohead.Kakav zakljucak se moze izvesti iz toga, bas me zanima.Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 4 Beta
Da ponovim pitanje, iz naslova topika, koji ti je album Stonsa najprecenjeniji?Glede RH - nikad nisam shvatio šta je tu dobro, probao par puta OKC (on se pojavljivao na nekim listama najalbuma svih vremena na 1-2. mestu) i batalio.
Posted
Da ponovim pitanje, iz naslova topika, koji ti je album Stonsa najprecenjeniji?
Exile on Main Street.
Posted
Ne moram bilo kome da objasnjavam zasto mislim da su Stonsi precenjeni.
pa nije baš tako bilo. ovo mogu lako da razumem, ali ti stavio +1 na post koji kaže da se ništa ne bi primetilo i da nisu postojali (parafraziram)
Posted
Exile on Main Street.
+1Ne mi jasno što taj album toliko hvale a baš sam se trudio da ga slušam. Meni je najbolji Stones album Sticky fingers. Nažalost, na tom albumu se nalazi i jedna od najgorih pesama ever, Dead flowers. Kvari prosek. Takodje, misterija mi je i neverovatna popularnost Grateful dead. Pored Jefferson Airplane oni mi zvuče ko alchajmerizovani penzioneri. Ipak, na nekakvom svetskom nivou, oni su legende a Jefferson Airplane smeštaju u grupu "učestvovali su i".
Posted
+1Ne mi jasno što taj album toliko hvale a baš sam se trudio da ga slušam.
meni je to uz SF njihov najbolji album, a hvale ga toliko verovatno zbog raznovrsnosti, ide od sirovog rnr-a preko countryija, sve do bugi vugija i soula, a sve upakovano u njihovu standardnu ambalažu. ovde su baš onako opušteni, svesni snage koju imaju, mogu da odsviraju apsolutno sve što požele, razbacani su, sa silnim duvačima i backing vokalima. bogata ploča, prepuna svega i svačega, sa jasno ostavljenim 60-ima iza sebe, okrenuti ka onome što dolazi. mislim da je to mnogo zajebana ploča. jedan od najboljih duplih albuma of all times.
Posted
pa nije baš tako bilo. ovo mogu lako da razumem, ali ti stavio +1 na post koji kaže da se ništa ne bi primetilo i da nisu postojali (parafraziram)
Pa u principu, slazem se da se ne bi primetilo, za mene. Ne kazem da sporim njihov uticaj na tebe, recimo. To je licni dozivljaj. Da dam jos materijala hejterima.Dosta slusam jazz u poslednje 2 godine, ali nikada necu razumeti Coltrane-a, Love supreme posebno. Sad mogu na osnovu ovoga da ocekujem linc ali me bas zabole. Da li je neko veci ljubitelj jazz-a od mene zbog toga sto 'razume' ovaj album?Eto, covek ne razume Radiohead. Ko sam ja da mu popujem da ne razume smisao zivota zbog toga ili da u njemu cuci Saban Saulic. Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 4 Beta
Posted
Pa u principu, slazem se da se ne bi primetilo, za mene. Ne kazem da sporim njihov uticaj na tebe, recimo. To je licni dozivljaj.Da dam jos materijala hejterima.Dosta slusam jazz u poslednje 2 godine, ali nikada necu razumeti Coltrane-a, Love supreme posebno. Sad mogu na osnovu ovoga da ocekujem linc ali me bas zabole. Da li je neko veci ljubitelj jazz-a od mene zbog toga sto 'razume' ovaj album?Eto, covek ne razume Radiohead. Ko sam ja da mu popujem da ne razume smisao zivota zbog toga ili da u njemu cuci Saban Saulic.Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 4 Beta
kul. ali, ovde se ipak malo radi i osnovnom muzičkom obrazovanju, naravno neformalnom. ja na primer ne slušam, nit sam ikad slušao jazz, ne leži mi prosto, ali si nikad ne bih dozvolio taj luksuz da kažem da je jazz sranje koje je moglo i da ne postoji, ništa se ne bi promenilo. znam makar te osnovne stvari.
Posted

Majko mila, kakav topik!Riznica bisera.

Posted
Takodje, misterija mi je i neverovatna popularnost Grateful dead..
Slažem se..Jedan neverovatno dobar album, Live Dead, ostatak očajan..Pokušavao sam bezbroj puta da ih slušam, maltene svaki put posle gore pomenutog, ali ne ide..
Posted

Niko ne sme na Kleš i Hendriksa? A ni na Dilana (očekivao sam lavinu), a ni na Dveri.

Posted
Niko ne sme na Kleš i Hendriksa? A ni na Dilana (očekivao sam lavinu), a ni na Dveri.
Kako ne sme na Kleš? Pa oni su netalentovani Englezi.
Posted
Takodje, misterija mi je i neverovatna popularnost Grateful dead. Pored Jefferson Airplane oni mi zvuče ko alchajmerizovani penzioneri. Ipak, na nekakvom svetskom nivou, oni su legende a Jefferson Airplane smeštaju u grupu "učestvovali su i".
Zato što su JA neodvojivi od Frisco hipi priče, sa svim njenim pozitivnim i negativnim stranama. Muzika Deada funkcioniše danas i van tih asocijacija. Naravno, oba benda su fenomenalna, prilično i različita, a ti nađi vremena i živaca za GD kantri/folk fazu, tj. albume Workingman's Dead i American Beauty, kao i Garcia (solo album Džerija Garsije), možda odgonetneš misteriju.
Posted

:lol:Ono, ni Amerikanci nemaju blagog pojma, niti sa klasikom, niti sa modernom muzikom.