ivy Posted October 3, 2023 Author Posted October 3, 2023 najzad sam nasla gljive na Fruskoj..i to samo na jednom mestu posl prehodanih 7km 1 1
fikret selimbašić Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 23 minutes ago, ivy said: najzad sam nasla gljive na Fruskoj..i to samo na jednom mestu posl prehodanih 7km Kod mene ih ni na internetu nema
ivy Posted October 3, 2023 Author Posted October 3, 2023 pa i ovde..ovo me iznenadilo..isla sam,doduse na ista mesta gde sam ih nalazila i samo jedno je dalo nesto.. na visljim planinama ima gljiva..na Volujku su pune livade suncanica i kracuna..
Eleniko Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 jel si sve ovo pojela, i ovu crvenu pupavku levo
ivy Posted October 28, 2023 Author Posted October 28, 2023 srela sam sakala u sumi danas...u sred bela dana .. .ostaje mi jos samo lisicu da sretnem i jelena ali njih nema na Fruskoj..
prima Posted October 29, 2023 Posted October 29, 2023 Jel koristite neku web aplikaciju za prepoznavanje na osnovu fotografije ?
Venom Posted October 29, 2023 Posted October 29, 2023 Od egzotike sam sretao samo srnu, verovatno jelena kako skakuce u daljini mada je bilo predaleko da budem siguran i lisicu na baltičkom moru i to baš mladu. Baš je bila lepa, mada se nismo mnogo zadržavali. Pravog zeca dok sam vozio bicikl i onda razmišljam da li mogu da ga stignem -- čim se minimalno približio zapalio je dok si rekao keks. Daždevnjaci su zanimljivi kad izađu po kišnom danu, ali kad jednog vidiš onda odjednom vidiš jednog svakih 100 metara :).
Filozof manijak Posted October 29, 2023 Posted October 29, 2023 22 hours ago, ivy said: srela sam sakala u sumi danas...u sred bela dana .. .ostaje mi jos samo lisicu da sretnem i jelena ali njih nema na Fruskoj.. Šakala ima i to sve više, pojavili su se oko mlavskih sela u većem u poslednjih par godina. Ne znam da li su migrirali od negde ili su bili i ranije na ovim prostorima, ali do skora nisam čuo da ih je iko video i spominjao. A sad čujem sve više svedočenja o bliskim susretima.
ivy Posted October 29, 2023 Author Posted October 29, 2023 @Venom kako ,,od egzotike,, srnu i zeca? pa to su sve normalne zivotinje na prostorima na kojima zivimo.. ja sam srela dodatno i jazavca i divlje svinje..ali nisam srela lisicu..
Venom Posted October 29, 2023 Posted October 29, 2023 10 minutes ago, ivy said: @Venom kako ,,od egzotike,, srnu i zeca? pa to su sve normalne zivotinje na prostorima na kojima zivimo.. ja sam srela dodatno i jazavca i divlje svinje..ali nisam srela lisicu.. Egzotika jer nisu životinje koje se baš tako lako sreću, tj. izbegavaju ljude.
Recommended Posts