Jump to content

Bilje i gljive oko nas

Featured Replies

• Author

lisicarke su poludele na Fruskoj Gori..danas smo bili u setnjici sa prijateljima i nisam mogla da se mrdnem da ne naidjem na lisicarke svuda!!

po celoj sumi..i pored potoka i na grebenu i na stazi i u dubljoj sumi...drugarici smo nabrali punu torbu a birali samo najkrupnije...jako je ludo!!

• Author

pošantarelisaću :lolol:

ajvi naletela na smešne gljive :ohmy:

• Author

kamo srece :laugh:

ne,nego imam toliko lisicarki da se zahebavam sa njima,cistim ih  i jedem ih danima da cu poludeti...a poludeti od lisicarki=pošantarelisati :laugh:

• Author

svi koje zanimaju gljive bi trebalo posetiti tu,ili bilo koju drugu,izlozbu jer je to bas lep nacin da se sretnente i upoznate sa doosta vrsta na jednom mestu koje u sumi ne bi sreli mozda i mesecima a na izlozbama budu na jednom mestu lepo poslagane i determinisane.

• Author

31020010.jpg

Uf, baš su lepe lepiote

• Author
  • Popular Post

lepe su...ali mokre..mislim mlade su i ok ove cak i nisu pokisle ali je toliko vlage u vazduhu a one samo upijaju,mogu se cediti

ova godina je izvan svih..izvan svega..vanvremenska...

puna suma crnih truba i pepeljastih lisicarki..na Fruskoj Gori..to se nikad nije desilo!!:ohmy:

30949710.jpg

img_2026.jpg

img_2027.jpg

img_2029.jpg

img_2028.jpg

img_2030.jpg

• Author

ovih dana samo dark :D 

img_2033.jpg

img_2032.jpg

img_2031.jpg

@ivy posto vidim da si znalac, jesu ti poznate mozda ove "dvorisne" gljive? ne umem da ih identifikujem :)

Photo Oct 05, 2 34 44 PM.jpg

Photo Oct 05, 2 41 43 PM.jpg

Photo Oct 05, 2 41 51 PM.jpg

• Author

@goofs

daj bolju sliku donje strane,drske i listice

Evo ih, doduse sad pod drugacijim osvetljenjem, nema prsten na stabljici

Photo Oct 05, 6 32 56 PM.jpg

Photo Oct 05, 6 33 20 PM.jpg

• Author

@goofs

ne znam..lici na sampinjon ali je cudno sto nema prsten ili neke ostatke prstena..

Moja google potraga se zavrsila na ovome Agaricus campestris, lici ali ne bih bio 100% siguran. I ne znam kako se zove po domaci :) hvala u svakom slucaju!