ivy Posted September 25, 2022 Author Posted September 25, 2022 lisicarke su poludele na Fruskoj Gori..danas smo bili u setnjici sa prijateljima i nisam mogla da se mrdnem da ne naidjem na lisicarke svuda!! po celoj sumi..i pored potoka i na grebenu i na stazi i u dubljoj sumi...drugarici smo nabrali punu torbu a birali samo najkrupnije...jako je ludo!! 1
ivy Posted September 27, 2022 Author Posted September 27, 2022 kamo srece ne,nego imam toliko lisicarki da se zahebavam sa njima,cistim ih i jedem ih danima da cu poludeti...a poludeti od lisicarki=pošantarelisati
igoraki Posted September 27, 2022 Posted September 27, 2022 (edited) Evo neka manifestacija u botaničkoj bašti https://www.b92.net/lokal/beograd/drustvo-u-carstvu-gljiva-30-septembra-u-botanickoj-basti-2219556 Edited September 27, 2022 by igoraki 1
ivy Posted September 27, 2022 Author Posted September 27, 2022 svi koje zanimaju gljive bi trebalo posetiti tu,ili bilo koju drugu,izlozbu jer je to bas lep nacin da se sretnente i upoznate sa doosta vrsta na jednom mestu koje u sumi ne bi sreli mozda i mesecima a na izlozbama budu na jednom mestu lepo poslagane i determinisane.
Popular Post ivy Posted October 2, 2022 Author Popular Post Posted October 2, 2022 lepe su...ali mokre..mislim mlade su i ok ove cak i nisu pokisle ali je toliko vlage u vazduhu a one samo upijaju,mogu se cediti ova godina je izvan svih..izvan svega..vanvremenska... puna suma crnih truba i pepeljastih lisicarki..na Fruskoj Gori..to se nikad nije desilo!! 6 4 1
goofs Posted October 5, 2022 Posted October 5, 2022 @ivy posto vidim da si znalac, jesu ti poznate mozda ove "dvorisne" gljive? ne umem da ih identifikujem
ivy Posted October 5, 2022 Author Posted October 5, 2022 @goofs daj bolju sliku donje strane,drske i listice
goofs Posted October 5, 2022 Posted October 5, 2022 Evo ih, doduse sad pod drugacijim osvetljenjem, nema prsten na stabljici
ivy Posted October 5, 2022 Author Posted October 5, 2022 @goofs ne znam..lici na sampinjon ali je cudno sto nema prsten ili neke ostatke prstena..
goofs Posted October 5, 2022 Posted October 5, 2022 Moja google potraga se zavrsila na ovome Agaricus campestris, lici ali ne bih bio 100% siguran. I ne znam kako se zove po domaci hvala u svakom slucaju!
Recommended Posts