ivy Posted May 27, 2021 Author Posted May 27, 2021 (edited) evo danasnji ulov..u sumi nisam srela nijednu gljivu ali zato na livadi gomilu,moje omiljene livadski sampinjoni :P Edited May 27, 2021 by ivy 3
ivy Posted June 16, 2021 Author Posted June 16, 2021 u sumi sam srela 4 gljive i ovo malo sto sam ubrala a pri tom vrganj nisam ni pojela jer je bio los,crvljiv i budjav,tuga je :( gledam ga danas i mislim se da li da spasavam nesto,vremena ocaja nastupaju..a u izobilju sam takve bacala bez razmisljanja :( 1
ivy Posted August 3, 2021 Author Posted August 3, 2021 bili vrganji na Fruskoj Gori..bili i prosli..juce smo uspeli da uhvatimo po koji u ne bas sjajnom stanju,za susenje nijedan za pojesti.. ali sto mi je rodila livada sa kupinama,moram se vratiti sa nekom kanticom 2
ivy Posted August 3, 2021 Author Posted August 3, 2021 inace su me ove gosdine spopali likeri..pravila sam jesenas od drenjine i trnjine..juce sam stavila od mente mix divlje i domace a razmisljam da stvaim i od kupine.. i ako rodi i ako naberem ponovo cu staviti dren i trnjinu a ideja mi je da probam da napravim jabukovo sirce i to mix divljih i domacih i mozda malo oskoruse ako uspem da nabavim..
slepa živana Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 sad mi se ukazalo, jasno ko u čaši, za 20 godina kad svi doktori odu u nemačku, ajvi će nas sve lečiti uz pomoć drenjine, trnjine, dženarike i kantarionke. 1
Ras Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 15 minutes ago, slepa živana said: sad mi se ukazalo, jasno ko u čaši, za 20 godina kad svi doktori odu u nemačku, ajvi će nas sve lečiti uz pomoć drenjine, trnjine, dženarike i kantarionke. ...a gljivama vršiti eutanaziju. 1
slepa živana Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 5 minutes ago, Ras said: ...a gljivama vršiti eutanaziju. imaće lek za sve. zapamti šta sam rekla. 1
ivy Posted August 3, 2021 Author Posted August 3, 2021 pa plan je da znam sto vise...ali jel vidis da pravim samo likere...lecicu mozda kad prestanem da pijem 1
gospa buba Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 lechices alkoholom! a mi, shta znamo, sve nam fino sent from novi mnogo jak bubamoto. 1
ivy Posted August 24, 2021 Author Posted August 24, 2021 @Jumanji pa tako bude i kod nas,cak i na Fruskoj Gori a o ostalim planinama da ne pricam...kad je normalna godina,kad nije ova godina... 2
ivy Posted August 30, 2021 Author Posted August 30, 2021 (edited) najzad je pocelo nesto da se desava u sumi..juce sam u trku nasla 1 sumsko pile na hrastu i fistulina hepatica se pojavila u prilicnom broju nju nisam ubrala ali smo je malo gricnuli ali zanimljiv nalaz je inonotus dryadeus na jednom panju inace drenjine su rodile kao lude,jos nisu sasvim zrele ali smo ih se najeli i bas su prijale kao osvezenje...i fizalisa je bilo dosta.. Edited August 30, 2021 by ivy 1
ivy Posted September 2, 2021 Author Posted September 2, 2021 kao sto rekoh drenjine su rooodile. za dva sata sam nabrala 1 gomilu,misim slucajno sam nabasala na celu sumu dernjine pa nisam ni mrdnula daleko niti sam obisla stabla koja sam planirala odoh sada da poginem...javljam rezultate 1
nisam ja Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 https://www.instagram.com/p/CJ1kS8JAk-_/?utm_medium=copy_link mogu ovo gledat beskonačno. 1 1 1
Recommended Posts