Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kuvajmo sa Wallom

Featured Replies

djuvec je jelo, ali se i posude koje se koriste da se on zapece u rerni tako zovu u mnogim krajevima. naravno, zemljana, tj. grncarija je ono pravo:Grncarijska-djuvec-posuda_slika_O_1440407.jpg

• Replies 1.6k
  • Views 161.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

he, eto svašta čovek nauči u životuza mene je đuveč oduvek bilo jelobwt ajd dajte onu vašu bUraniju s pavlakom koju svi pravite tako osim mene (oću i ja da probam)

I za mene je đuveč prvo bio đuveč, a posle sam naučio da tako zovu i posudu ali ne ovu sa slike, nego onu četvrtastu emajliranu u kojoj se peče đuveč

zahvaljujem :-)biće isprobano koliko sutra (za danas je već gotov ručak)

djuvec je jelo, ali se i posude koje se koriste da se on zapece u rerni tako zovu u mnogim krajevima. naravno, zemljana, tj. grncarija je ono pravo:
mater umene za jelo kaže đuveč, a za pomenutu posudu đuvečara. nije što je moja majka, ali meni to ima smisla. :)
za jelo kaže đuveč, a za pomenutu posudu đuvečara.
vaistinu ima smisla :-)a sada mi se čini da sam i ja u bližem okruženju imala prilike da čujem za "đuvečaru"

na jugu srbije, a cini mi si i u makedoniji, se ta posuda zove djuvece

iscekaj cluk, proprži ga malo. kad dobije boju dodaj boraniju (onu žutu, iseckanu na komade dužine 3-4cm) i dinstaj dok ne omekša. dodaj iskecani bluk pri kraju i kad je gotovo umešaj pavlaku i peršun.
sve isto, samo ja dodam na početku i nekoliko čenova krupno sečenog bluka

Za gulaš: nikad mi nije meso dovoljno sitno, nakon što ga u kasapnici iseku "na kocke" ja ga posle kod kuće dokusurim na nano-kockice. Obavezno mariniram to meso u mešavini mulja, paprike, bosiljka/peršuna/celera (to sve zamotam u kesu i ostavim da stoji što duže). Prodinstam ga u tiganju obavezno pre nalivanja vode. Posle idu svi mogući začini (ne stavljam šargarepu ali ponekad pečurke da, pogotovu ako sam "kraća" s mesom) i naravno crno vino.Juče sam spremala musaku prvi put. Krompiri sečeni živi a meso prodinstano na malo mulja uz kombinaciju aleve paprike, karija, kumina, belog luka u granulama, peršuna itd. Naslagano, pečeno, izvađeno iz rerne i preliveno jaja+pavlaka za kuvanje smesom i zapečeno. Prelako se pravi a baš je fino ispala.Krompirušu ne volim i ne pravim, jbg

Edited by Valkyrie

iscekaj cluk, proprži ga malo. kad dobije boju dodaj boraniju (onu žutu, iseckanu na komade dužine 3-4cm) i dinstaj dok ne omekša. dodaj iskecani bluk pri kraju i kad je gotovo umešaj pavlaku i peršun.
elem, dobra je :)mada realno, od moje etalonke se razlikuje samo u tome što vi stavljate pavlaku na kraju, a ja stavljam paradajz pire (i eventualno iseckani svež paradajz) na početku+ često stavim i mirođijua dobre su obe, praviću ih i ješću ih i u budućnosti

a di je vol?

Walt™ se uplašio od nas izgleda :huh:ili je zbatalio sve ovo i otišao da kuva drogu

Edited by Amelija

bolje drogu nego dragu

naljutio se sto ga zovete Volom :P

Jel to istina Vole?