duda Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) I ju Dudo, koje crno rendanje krompira za bosansku krompirusu. Pa to kora pod obavezno da se sece na kockiceI mora da se malo prokuva. Makar tri minuta u vreloj vodi. A i luk se stavlja sirov, sečen na kockice.e sad me vučeš za jezik :Dnikako seckati na kockice jer se dobiju te glatke ravni a to nije poentameni je totalno bzvz kad mi kockice krompira ispadaju iz krompirušegledala jednu staru muslimanku iz sarajevskog polja (poznati su ''pitari'' u tom kraju) kako krompir za pitu renda nekim spec. rendetom sa nazubljenimivicama, poenta je da dobijena površina krompira bude hrapavaluk na rezančiće, pa se dobro posoli i izgnječikrompir rendala direktno u posudu sa vodom (da ne pocrni)iscedila krompir dobro, posolila, i pobiberila baš fest, nikakvo crno barenja, bož' sačuvajkrompiruša oriđinale :Ded-i da, ako se secka, onda samo onom nazubljenom konzervommnogi ne kapiraju što konzervom, pa baš da bi se izbego da kockice dobiju glatke stranice a što sedešava ako seckamo nožempošto ne volem to sa konzervom, onda mi je rende mnogo bolja opcija od seckanja i ne samo zbog manje potrošenog vremena Edited March 25, 2013 by duda
belch Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 pa zato se dinsta prvo, da ne bi bilo glatkih ivica :D
Amelija Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 ajde da se bijemo!ja kažemkrompiruša: ili se prvo skuva pa vrlo sitno isecka pa baci na propržen luk, ili eventualno narenda pa prodinsta zajedno s lukomživ direktno na koru -- nemleveno meso: prvo se izdinsta na luku pa onda dalje šta već trebađuveč: može sve živo ali je lepše kad se prvo sve zajedno prodinsta
gospa buba Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 ajde da se bijemo!...hajde!ja cu podrzati reneovu struju, sto se mene tiche, (skoro) sve nazivo! ^_^
MayDay Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Eh, da je samo Renijeva. Delimo se po dve dimenzije: živ-kuvan-dinstan i rendan-kockice. Sooo cool!!!
aram Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Eh, da je samo Renijeva. Delimo se po dve dimenzije: živ-kuvan-dinstan i rendan-kockice. Sooo cool!!!evo, pošto si ti tražila recopis, ja predlažem da svi naprave svoju verziju i donesu ti da probaš pa ti odluči... :D
MayDay Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Ne, ne, zanimljivije je da se obrazlaže svačije stanovište, a ja verujem u snagu argumenta.
mammy two shoes Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 krompir seckan na kockice, direkt u vodu da ne pocrni. luk dinstan. oceđen krompir se ubaci u tiganj sa lukom, posoli, dooobro pobiberi, sve se izmeša i filuju kore.na isti način se pravi i tikvenica (od duguljaste svetlo žute tikve, samo se kockice tikve ne stavljaju u vodu.
Аврам Гојић Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) e sto volim krompirususad moram i ja da je pravim, krivim forum za to+1ali stavicu u nju kumin, kajensku papriku i malo alevenazvacu je "kejdzunska krompirusa" i sluziti uz pivo i krilca. Edited March 25, 2013 by Marko M. Dabovic
belch Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) i meni se krčka krompir upravo :De i kad pravim s pečurkama isto ih dinstam, al kad pravim ludajnicu onda izrendanu ludaju direktno živu stavim u kore, pa sa šećerom i puno cimeta Edited March 25, 2013 by funk soul sister
MayDay Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 +1ali stavicu u nju kumin, kajensku papriku i malo alevenazvacu je "kejdzunska krompirusa" i sluziti uz pivo i krilca.A kako ćeš tretirati krompir, pozeru?
Аврам Гојић Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 A kako ćeš tretirati krompir, pozeru?U ovom trenutku ne mogu da se izjasnim o tome. Dobicete saopstenje kada odluka bude doneta.
aram Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 uuuu, jeah, ko pussylips, saopštiće nam u ponedeljak :D
MayDay Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Ako me pitate da li ću rendati krompir, da, reći ću vam, rendaću ga, gospodine Arame!
Recommended Posts