Jump to content

Nedeljnik Vreme

92 members have voted

1. 1. Čitate li Vreme?

• prestao kad je otišao P. Luković
    • prestao 5.10.
    • prestao 12.03.
    • čitam i dalje
    • nikad počinjao

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

U mom Amanu ne drze Vreme. Vec par meseci, mozda I duze...

Aman je kupio Jabuku.

„Ova situacija“ je novi podkast nedeljnika „Vreme“ u kojem glavni urednik Filip Švarm i drugi novinari raspetljavaju politička i društvena zbivanja bez dlake na jeziku (...)

Prva epizoda je već tu i možete je poslušati. U njoj sa Švarmom divane Sloba Georgiev i Željko Bodrožić. Priča se o posledicama decembarskih izbora, ulozi stomatologije u naprednjačkom životnom stilu, Đukinom razvoju u pravnom sistemu i značaju sneška iz Davosa.

https://vreme.com/mozaik/novi-podkast-vremena-krenula-je-ova-situacija/

Edited by vememah

Sad su se svi dovatili podkasta. Mada Vreme je imalo i ranije onaj sa Švarmom ali to je štucalo...

• Author

zakleo bih se da sam koliko sinoć gledao onaj njihov stari sajt(doduše na kompu) ovo sad mi je otkriće

dobar je švarmara, dame i gospodo, dragi prijatelji, uvaženi gosti, poštovani predstavnici svih službi…

:lolol:

Ćulibrk podigao lestvicu 🤪

Malo Nina na temi o Vremenu:

Spoiler

Letvica nije lestvica

Ivan Klajn

Čitalac Ivan Vučković piše: „Često čujem ili pročitam da je `visoko podignuta lestvica` nekog kriterijuma. Verujem da je u pitanju greška. Podiže se letvica koju treba da preskočimo, a ne lestvica.“ Tačno. Lestvica je skala, niz veličina (u fizici, matematici i dr.) poređanih po vrednosti ili (u muzici) po visini tona. Množinski oblik lestve ili lestvice označava merdevine. Letva je, naprotiv, uzana i dugačka daska, odakle i ona letvica koja se skakačima postavlja na veću ili manju visinu, a što se metaforički upotrebljava za kriterijum ili uslove koje treba ispuniti da bi se nešto dobilo.

https://www.nin.rs/arhiva/vesti/34073/letvica-nije-lestvica

Edited by vememah

A šta je to fosna?

ako je od bukve, onda ti je to narodski izraz za Federalnu Bosnu.

:s_d:

20 hours ago, Eleniko said:

a posle ih je vlasnik đorđe nicović /ex-DB/ konvertovao u SOS radnje u blizini pijaca kao i hard diskonte koji još uvek postoje.... ono prodavao cheapo jabuke iz voćnjaka čiji je vlasnik, najjeftiniji hleb u gradu i tako to. najlepše želje su im flagship ponuda... 

Deset godina se jebavaš sa Miloševićevom policijom i taman pomisliš vredelo je, a onda ti Koštunica uvali udbaščinu Nicovića

Možda smo mi ispravni ljudi, ali glupi smo kao kurac

12 hours ago, utilitarist said:

imam utisak da se švarm pojačano trudi da bude kul mladima :D baš je ležaran a to nije filip meni poznat! 

Kako, bre? Uvek je bio takav. Bog da čuva Švarmaru....

Ne znam otkud je Đorđe Nicović DB? Koliko ja znam bio je direktor u NBS pa počeo da se bavi privatnim biznisom:B I O G R A F I J AĐorđije Nicović . Jedino ako je bio "tajni agent"

Brat Marko jeste bio u policiji, između ostalog načelnik u policiji Beograda.

8 hours ago, Luther said:

Ne znam otkud je Đorđe Nicović DB? Koliko ja znam bio je direktor u NBS pa počeo da se bavi privatnim biznisom:B I O G R A F I J AĐorđije Nicović . Jedino ako je bio "tajni agent"

Brat Marko jeste bio u policiji, između ostalog načelnik u policiji Beograda.

Da li se šališ? 

'Udbaščina' svakako ne koristim kao izraz za zaposlene u DB-u, već za podobne i proverene kadrove sistema. Nicovići su etalon za takve.