kud u maglu Simoviću Posted January 24 Author Posted January 24 koji je ovo podkast vremena https://www.instagram.com/reel/C2eor1TsfC1/?igsh=dmVlOXE2NTVhaXh1
vememah Posted January 24 Posted January 24 (edited) Quote „Ova situacija“ je novi podkast nedeljnika „Vreme“ u kojem glavni urednik Filip Švarm i drugi novinari raspetljavaju politička i društvena zbivanja bez dlake na jeziku (...) Prva epizoda je već tu i možete je poslušati. U njoj sa Švarmom divane Sloba Georgiev i Željko Bodrožić. Priča se o posledicama decembarskih izbora, ulozi stomatologije u naprednjačkom životnom stilu, Đukinom razvoju u pravnom sistemu i značaju sneška iz Davosa. https://vreme.com/mozaik/novi-podkast-vremena-krenula-je-ova-situacija/ Edited January 24 by vememah 1
Frank Pembleton Posted January 24 Posted January 24 Sad su se svi dovatili podkasta. Mada Vreme je imalo i ranije onaj sa Švarmom ali to je štucalo... 1
kud u maglu Simoviću Posted January 24 Author Posted January 24 zakleo bih se da sam koliko sinoć gledao onaj njihov stari sajt(doduše na kompu) ovo sad mi je otkriće dobar je švarmara, dame i gospodo, dragi prijatelji, uvaženi gosti, poštovani predstavnici svih službi… 4 1
vememah Posted January 24 Posted January 24 (edited) Malo Nina na temi o Vremenu: Spoiler Letvica nije lestvica Ivan Klajn Čitalac Ivan Vučković piše: „Često čujem ili pročitam da je `visoko podignuta lestvica` nekog kriterijuma. Verujem da je u pitanju greška. Podiže se letvica koju treba da preskočimo, a ne lestvica.“ Tačno. Lestvica je skala, niz veličina (u fizici, matematici i dr.) poređanih po vrednosti ili (u muzici) po visini tona. Množinski oblik lestve ili lestvice označava merdevine. Letva je, naprotiv, uzana i dugačka daska, odakle i ona letvica koja se skakačima postavlja na veću ili manju visinu, a što se metaforički upotrebljava za kriterijum ili uslove koje treba ispuniti da bi se nešto dobilo. https://www.nin.rs/arhiva/vesti/34073/letvica-nije-lestvica Edited January 24 by vememah 1
utilitarist Posted January 24 Posted January 24 59 minutes ago, vememah said: https://vreme.com/mozaik/novi-podkast-vremena-krenula-je-ova-situacija/ imam utisak da se švarm pojačano trudi da bude kul mladima baš je ležaran a to nije filip meni poznat!
foto Posted January 24 Posted January 24 ako je od bukve, onda ti je to narodski izraz za Federalnu Bosnu. 2
April Posted January 25 Posted January 25 20 hours ago, Eleniko said: a posle ih je vlasnik đorđe nicović /ex-DB/ konvertovao u SOS radnje u blizini pijaca kao i hard diskonte koji još uvek postoje.... ono prodavao cheapo jabuke iz voćnjaka čiji je vlasnik, najjeftiniji hleb u gradu i tako to. najlepše želje su im flagship ponuda... Deset godina se jebavaš sa Miloševićevom policijom i taman pomisliš vredelo je, a onda ti Koštunica uvali udbaščinu Nicovića Možda smo mi ispravni ljudi, ali glupi smo kao kurac 2
Svemir Zeka Posted January 25 Posted January 25 12 hours ago, utilitarist said: imam utisak da se švarm pojačano trudi da bude kul mladima baš je ležaran a to nije filip meni poznat! Kako, bre? Uvek je bio takav. Bog da čuva Švarmaru.... 3
Luther Posted January 25 Posted January 25 Ne znam otkud je Đorđe Nicović DB? Koliko ja znam bio je direktor u NBS pa počeo da se bavi privatnim biznisom:B I O G R A F I J AĐorđije Nicović . Jedino ako je bio "tajni agent" Brat Marko jeste bio u policiji, između ostalog načelnik u policiji Beograda. 1
April Posted January 25 Posted January 25 8 hours ago, Luther said: Ne znam otkud je Đorđe Nicović DB? Koliko ja znam bio je direktor u NBS pa počeo da se bavi privatnim biznisom:B I O G R A F I J AĐorđije Nicović . Jedino ako je bio "tajni agent" Brat Marko jeste bio u policiji, između ostalog načelnik u policiji Beograda. Da li se šališ? 'Udbaščina' svakako ne koristim kao izraz za zaposlene u DB-u, već za podobne i proverene kadrove sistema. Nicovići su etalon za takve. 1
Recommended Posts